TIP DANA: Poljska – Austrija: Povratak Levandovskog trebao bi da zabrine Austriju!

Poljska i Austrija će u okviru 2. kola Evrospkog prvenstva grupe D odigrati svoj meč na Olimpijskom stadionu u Berlinu. Poljaci su u prvom meču poraženi od Holandije rezultatom 1:2, dok je Austrija minimalnim porazom od Francuske započela ovaj turnir. Utakmica je na programu od 18 časova, a pravdu će dijeliti Turčin Meler.

Poljska: Levandovski mora imati podršku!

Ako je Poljska sopstveni zenit u evropskim okvirima (pro)živjela 2016. u onoj nokaut fazi, umalo i polufinalu EURA u Francuskoj, onda nije pogrešno reći da sa ostacima te generacije ne može da se nada sličnom uspijehu. Objektivno, Poljska je autsajder grupe D u društvu Francuske, Holandije i Austrije. Pretjerano bi bilo unapred potpuno otpisati reprezentaciju koja među 26 igrača ima 15 koji nastupaju u Ligama petice… Makar za prolaz dalje sa treće pozicije, ali i takav scenario ne nosi sa sobom značajnu vjerovatnoću.
Da li će Orlovi kroz pakao grupe sa Holandijom, Austrijom i na kraju Francuskom ugledati nokaut fazu, vrlo jednostavno, zavisiće od dostupnosti najboljeg igrača u istoriji državnog tima i apsolutnog rekordera Roberta Levandovskog.
Nisu poljski navijači godinama bili zadovoljni izgledom svog tima. Dekadentan fudbal Česlava Mihnijeviča rezultovao je prolazom u osminu finala Svjetskog prvenstva u Kataru, ali time nije prikrivena dugoročna nemoć protiv selekcija koje se svrstavaju u prvi ili drugi red favorita na velikim takmičenjima. Da bi sličan scenario mogao da se ponovi i na startu ovogodišnjeg Evropskog prvenstva činilo se već od drugog minuta. Krenuli su Holanđani u totalnu ofanzivu, a Memfis Depaj je priprijetio udarcem sa sedam, osam metara iskosa. Fudbaler Atletika šutirao je tik uz lijevu stativu, ali je Vojčeh Ščensni odbranio i poslao loptu u korner.
Nisu se Poljaci često isticali pretjeranom efikasnošću čak i sa Robertom Levandovskim u ekipi, a tek bez svoje najveće amajlije činilo se da će probijanje holandske odbrane biti misaona imenica. Znajući sve to, gol za vođstvo bijelo-crvenih bio je pomalo šokantan za sve na stadionu u Hamburgu. Pjotr Zjelinski uputio je filigranski centaršut iz kornera u 17. minutu, a centarfor Adam Buksa najozbiljnije je shvatio ulogu zamjene za Roberta Levandovskog i izvio se iznad protivničkih defanzivaca u maniru Barseloninog špica.
Lomili su Holanđani, nisu planirali da se zaustave dok ne vrate egal, a Poljaci nisu uspijeli da izdrže pod naletima sa svih strana. Što je možda i najinteresantnije, gol Holanđana nije pao iz neke od izgrađenih akcija, već posle udarca Kodija Gakpa sa distance i nesreće po Poljake da je izblokirani šut Liverpulovog napadača promjenio smjer i završio u golu. To već ni odlični Ščensni nije mogao da brani.
Gubili su snagu Poljaci kako se meč primicao kraju, a nije pomogao ni ulazak rovitog Karola Šviderskog. Kuman je posegnuo za Veghorstom i napravio najbolji mogući potez. Veghorst je u 83. minutu zakucao loptu u mrežu za 2:1.
U jednoj od grupa smrti, svi nosioci igre Poljske moraju da budu pravi. Naročito večeras na Olimpijskom stadionu u Berlinu, u drugoj utakmici grupne faze protiv Austrije. Potencijalna pobjeda u ovom meču mogla bi da bude dovoljna popularnim Orlovima za nokaut fazu sa treće pozicije.

Austrija: Dobro su se pokazali protiv Francuza!

Selekcija Ralfa Rangnika se francuskim individualcima suprotstavila ozbiljnom organizacijom igre u oba pravca. Upravo iz timske igre Austrijanci su uspijeli da stvore komplikacije snažnom protivniku, ali ne i da dođu do pozitivnog rezultata, koji bi im u ozbiljnoj mjeri olakšao put ka osmini finala. Nedostajalo im je i sreće, u nekoliko navrata su propustili priliku da matiraju Majka Manjana, ali im fortuna prije svega nije bila naklonjena u 38. minutu, kada su primili najnesrećniji gol dosadašnjeg toka šampionata Evrope. Koban trenutak po Austrijance prouzrokovao je Kilijan Embape, koji se prepoznatljivim driblingom oslobodio Filipa Emvenea, uputio nezgodan centaršut, a onda je katastrofalno reagovao Maks Veber i poslao loptu u sopsvenu mrežu.
Taj pogodak je predstavljao ozbiljan udarac za Rangnikov tim, s obzirom da je samo dva minuta ranije Kristof Baumgartner propustio kolosalnu priliku pred golom Francuske. Ta akcija je bila plod fantastične saradnje čitavog austrijskog tima. Mihael Gregorič je odlično centrirao sa lijevog boka, Marcel Zabicer je odlično odložio loptu za Baumgartera, ali je uslijedila očajna reakcija veziste Lajpciga. Baumgartner kao da je pokušao da predribla istrčalog Menjana, ali je čuvar mreže Milana uspio da zakači tu loptu i onemogući Austijance da dođu do šokantne prednosti.
Vodeći pogodak u finišu prvog poluvremena otvorio je dosta prostora Francuzima u drugom poluvrmenu, da igraju onako kako im najviše odgovara – na brze kontranapade. Austrijanci jesu pomjerili linije unaprijed i zaigrali rizično, ali su uspijeli da potpisnu protivnika na svoju polovinu. Ipak, Rangnikov tim se suočio sa sličnim problemima kao Srbija protiv Engleske. Nedostajao im je kvalitetan završni pas, pa stoga nije bilo ni stopostotnih šansi pred Manjanovim golom.
Penc je u 68. minutu odličnom reakcijom zaustavio pokušaj Markusa Tirama, koji je dobio priliku da zaigra kao najistureniji igrač ovog tima, ali nije pokazao ništa. Nije se proslavio ni Olivije Žiru, koji je ušao na teren u 90. minutu, a u sedmom minutu nadoknade imao zicer za 2:0. Ipak, uspio je da promaši čitav fudbal, pa se dodatno ušlo u dramu. Bilo je dramatično već u narednom napadu pred suprotnim golom, ali je posle pokušaja Prasa glavom lopta bila predaleko od Marka Arnautovića.
Sigurno je da ukoliko Austrija ponovi igru iz prvog meča – rezultat mora doći. Poljaci su idealan protivnik za povravni i vjerujemo da će Rangnikova četa biti spremna da osvoji prve bodove na Euru.

Naš prijedlog:

Austrija kao blagi favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na njihov trijumf u MaxBet kladionici iznosi 2.20. Trijumf Poljaka plaća se kvotom 3.20, dok za neriješen ishod ista kladionica daje kvotu 3.40.

I jedna i druga ekipa sa nulom ulaze u drugo kolo i jasno da će ovaj meč odrediti dalju sudbinu ovih selekcija. Remi vjerovatno ne bi bio po mjeri nijedne reprezentacije i sigurno je da ćemo na terenu gledati jednu veoma zanimljivu utakmicu. Naš prijedlog je da pokušate sa igrom PIK X po kvoti 1.70 u MaxBet kladionici, a takođe i igra X2&2-5 po kvoti 2.35 izgleda veoma primamljivo. Rano vođstvo jedne od ekipe bi iniciralo totalni fudbal i pošto vjerujemo u takav rasplet meča, za vas hrabrije predlažemo da pokušate i sa igrom GG4+ po kvoti 3.70 takođe u MaxBet kladionici.

Izvor: TIP DANA: Poljska – Austrija: Povratak Levandovskog trebao bi da zabrine Austriju!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*