TIP DANA: Turska – Portugal: Turska odlično startovala, Portugal ima najviše moguće ciljeve! Ko će do trijumfa?

U subotu nas očekuju tri izuzetno zanimljiva meča na Evropskom šampionatu koje se igra u Nemačkoj, a ovog puta smo za vas pripremili susret na Signal Iduna Parku, gde će snage odmeriti selekcije Turske i Portugala. I jedna i druga reprezentacija je uspela u prvom kolu da dođe do sva tri boda, pa je ovo ujedno i meč koji će nam dati odgovor na pitanje ko će se od ova dva tima već posle dva odigrana kola plasirati u osminu finala završnog turnira.
Početak susreta između Turske i Portugala je zakazan za 18 časova.

Turska: Sjajna partija protiv Gruzije, ali Portugal je daleko ozbiljna selekcija!

Iako su Turci do sada u svojoj istoriji dva puta dolazili do polufinala na velikim takmičenjima, i to na Svetskom prvenstvu 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji, ali i 2008. godine na Evropskom šampionat koje je održano u Švajcarskoj i Austriji, treba biti realan pa reći da se ova selekcija u poslednje vreme nimalo nije prolsavila.
Pre svega, Turska od 2002. godine nije uspela čak ni da se kvalifikuje na Svetsko prvenstvo, a ni na EURU se ovaj tim nije preterano proslavio pošto je od 2008. godine turski nacionalni tim dva puta stigao do plasmana na završni turnir, i dva puta nije uspe da proše grupu.
Na prošlom Evropskom prvenstvu su reprezentativci Turske odigrali jako loše, pa je tako ova selekcija zauzela poslednje mesto u grupi i to u konkurenciji Velsa, Švajcarske i Italije, koja je na kraju pomalo neočekivano i došla do trofeja.
Nažalost, nakon bolne eliminacije sa Evropskog prvenstva, Turci nisu ostavili ništa bolji utisak ni u kvalifikacijama za Mundijal, pošto ova reprezentacija nije uspela da dođe do plasmana na najveću fudbalsku smotru, što je svakako okarakterisano velikim neuspehom.
U baražu je Turska poražena na gostovanju kod Portugala rezultatom 3:1, a veoma zanimljivo je da će ove dve selekcije i ovog puta odmeriti snage, ovog puta na završnom turniru.
U prvom kolu su izabranici Vinčenca Montele odigrali jedan veoma dobar meč i bez puno problema slavili protiv debitanta Gruzije, a taj duel je završen rezultatom 3:1. Golove za turski nacionalni tim postigli su Mulder, Guler i Akturtoglu, a utisak je da je ta pobeda nekadašnjeg polufinaliste Mundijala mogla da bude i dosta ubedljivija.
Inače, pred početak Evropskog šampionata u Nemačkoj, Montelini puleni su odigrali prijateljski susret protiv Poljaka, u kom je ta selekcija slavila sa 2:1, a ono što je takođe interesantno je da su Poljaci prva selekcija koja je eliminisana sa završnog turnira.

Portugal: Kristijano Ronaldo i drugari jedni od glavnih favorita za naslov prvaka!

Godinama unazad Portugalci slove za jednu od najkvalitetnijih selekcija na svetu, i naravno, izabranici Roberta Martineza su jedni od glavnih kandidata za naslov prvaka na ovom EURU.
Pre svega, pomenimo da je Martinez pre dve godine seo na klupu Portugala, pre čega je ovaj čovek vodio Belgiju koja je imala zaista zlatnu generaciju, međutim, više od polufinala Mundijala 2018. godine u Rusiji se nije moglo, a tada su Belgijanci u meču koji je po mnogim mišljenjima bio i finale pre finala poraženi od Francuske sa minimalnim rezultatom.
Bilo kako bilo, iza Portugala su jedne nestvarno dobre kvalifikacije pošto je ovaj tim na kraju uspeo da dođe do prvog mesta na tabeli uz maksimalnih 30 osvojenih bodova, i samo dva primljena pogotka, i to na jednom duelu, protiv neugodne Slovačke kada je bilo 3:2. Deluje da su baš tako dobre kvalifikacije bile i potrebne ovom timu, da bi povratio samopouzdanje nakon šokantne eliminacije u četvrtfinalu Svetskog prvenstva od Maroka, iako je u šesnaestini finala nekadašnji šampion Evrope demolirao selekciju Švajcarcke sa više nego ubedljviih 6:1.
Inače, kada se osvrnemo na imena fudbalera koja nastupaju za selekciju Portugala, deluje da nećemo preterati ako izustimo da ova selekcija ima najvalitetniju ekipu na svetu. Pomenimo samo fudbalere poput Ronalda, Bernarda Silve, Bruna, Dijaša, Kansela, Leaa, Vitinje i drugih, i kao što smo rekli na samom startu, sigurno je da je Portugal jedan od glavnih favorita za naslov prvaka na ovom turniru.
U prvom kolu su puleni Roberta Martineza dosta teže nego što je bilo ko očekivao stigli do trijumfa nad selekcijom Češke, a taj duel je završen rezultatom 2:1, uz konstataciju da je mlađani Konseisao postigao pobedonosni pogodak u drugom minutu sudijske nadoknade, nakon što je malo pre toga Žoti poništen pogodak nakon intervencije VAR-a, uz konstataciju da su Česi sredinom drugog dela igre prvi stigli do prednosti, nakon pogotka Provoda.
Za kraj, Portugalci su pred početak završnog turnira na svom stadionu ugostili selekciju Irske, koja je bez većih problema savladana sa 3:0, uz dva sjajna pogotka Kristijana Ronalda koji igra na veoma visokom nivou i u ovim godinama.

Naš predlog

Oba tima su odigrala dosta dobro u prvom kolu, iako je utisak da je Portugal uz dosta muke stigao do trijumfa, dok je Turska nešto lakše savladala Gruziju. Ako se osvrnemo na tradiciju, Turci su samo jednom uspeli da savladaju selekciju Portugala u to u meču prijateljskog karaktera, a na svim preostalim susretima su Portugalci bili bolji i mislimo zaista da će to biti slučaj i ovog puta pa vama savetujemo da oprobate sa 2 za koju je kladionica Maxbet pripremila koeficijent 1.60.

Utisak je da bi Portugalci dosta lakše nego što se očekuje mogli da postignu dva ili više pogodaka, pa vam toplo preporučujemo da se fokusirate na igru G2+ za koju je kladionica Maxbet odredila kvotu 1.63.

Za kraj, sva je prilika da će puleni Roberta Martineza od prvog minuta susreta krenuti ofanzivno ka golu Turaka, koji generalno imaju dosta problema u zadnjoj liniji tima, pa vam iz tog razloga hrabro preporučujemo da okušate sreću sa prelazom 2-2 koji kladionica Maxbet plaća sa kvotom 2.40.

Izvor: TIP DANA: Turska – Portugal: Turska odlično startovala, Portugal ima najviše moguće ciljeve! Ko će do trijumfa?Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*