TIP DANA: Škotska – Mađarska: Sve sem pobede bi za obe selekcije značio kraj!

Mađarska i Škotska će u okviru 3. kola Evropskog prvenstva grupe A, odigrati meč koji će odlučiti koja će od ove dvije ekipe u nokaut fazu takmičenja. Mađari još uvijek nemaju osvojene bodove pošto su poraženi od Švajcarske i Njemačke, dok je Škotska u drugom kolu remizirali sa Švajcarcima i osvojila veoma važan bod. Samo pobjeda odgovara i jednoj i drugoj reprezentaciji, što bi moglo da nam donese sjajan meč. Utakmica će biti odigrana na Mercedes Benz Areni u Štutgartu od 21 čas, dok će pravdu na meču dijeliti Argentinac Teljo.

Škotska: Hrabro srce i dalje kuca!

Prvi put od 1998. Škotska je otišla na veliki turnir direktno. Nije joj bio potreban baraž ili slična doigravanja.
Bez obzira na to, osjećanja navijača pomješana su u tamošnja javnost zbilja nije sigurna šta može da očekuje od izabranika Stiva Klarka. Razlog je sledeći: kvalifikacije su odigrane izvanredno, pogotovo prvih pet utakmica, gdje je zabilježeno isto toliko pobjeda, među kojima i one protiv Španije, odnosno Norveške; u tom periodu ekipa je primila samo jedan gol, međutim uslijediće veliki pad forme. Sve je krenulo porazom od Engleske u prijateljskoj utakmici. Onda do kraja kvalifikacija (tri utakmice) nije zabilježena više nijedna pobjeda, a tokom martovskih akcija dva teška poraza – od Holandije 0:4 i Severne Irske 0:1.
Uz zvijezdu Liverpula Endija Robertsona, Škoti svakako najviše očekuju od Skota Mektominija iz Mančester Junajteda, momka često marginalizovanog na klupskom nivou, ali u kog Klark ima ogromno povjerenje, te od Džona Mekgina, iza kog je odlična sezona u Aston Vili.
U ovom momku leži trenutno najveća snaga Škotske, slažu se mnogi stručnjaci. I ne radi se samo o nome što može da donese na samom terenu. Njegov uticaj u svlačionici takođe je veliki. Džona Mekgina svi vole, radi se o dječaku iz radničke klase koji je mimoišao škotske velika Rendžers i Seltik, pa opet, napravio je veliku karijeru. To je jedan od razloga što ga navijači posebno poštaju. Ili bolje reći – niko nema zamjerki na njega, niko ga ne gleda poprijeko.
Pažnju treba obratiti i na Bilija Gilmura. Ima samo 22 godine, pouzdan je zadnji vezni i četvrti najskuplji igrač reprezentacije, tako da bi za njega takođe trebalo da bude mjesta u startnih 11.
Možda nemaju suv kvalitet, možda u timu imaju samo krvave radnike, bez talenta i mnogo mašte u nogama, ali imaju srce veće od onog ostrva koje dijele sa ne baš omiljenim komšijama. I imaju u sebi toliko emocije da slave i gol u debaklu od Njemačke, a kamoli podvig u sudaru sa daleko boljom selekcijom Švajcarske. Jer remi od 1:1 Škotskoj će produžiti san o drugom krugu barem do sudara sa Mađarima koji je na programu večeras od 21 čas.

Mađarska: Sigurno će htjeti da se dokažu!

Na papiru apsolutno sve u igri Mađara zavisi od raspoloženja Liverpulovog veziste, iako kraj njegove sezone na Enfildu nije bio u skladu s obećavajućim početkom. U praksi je situacija nešto drugačija. Dominik Soboslaj ne zloupotrebljava status zvijezde, on je istinski lider ove generacije i uz njega svi izgledaju bolje. O tome svijedoče i rezultati u kvalifikacijama (prošli prvi ispred Srbije, bez poraza u istina lakoj grupi), a još više u A diviziji Lige nacija u kojoj su ispred Mađara bili samo Italijani, a iza njih – Nijemci i Englezi. Dva puta su tukli Engleze, na Molinou sa 4:0, protiv Nijemaca uzeli četiri boda.
Uostalom, tek u prijateljskoj utakmici sa Republikom Irskom (1:2) prekinut je njihov niz od 14 utakmica bez poraza. Dakle, prevariće se svako ko ih potcijeni.
Svaka čast Mađarima na hrabrosti da krenu naprijed u meču drugog kola protiv domaćina, mada je pitanje da li su imali izbora posle poraza od Švajcarske u prvom kolu. A kad već nisu mogli protiv njih, nikako nisu mogli ni protiv Nijemaca koji su drugom uvjerljivom pobjedom na turniru osigurali osminu finala Evropskog prvenstva , a iznad svega stavom i pogledom u kojem je sve vrijeme sijao pehar “Anri Delone” svima jasno stavili do znanja da žele da idu do samog kraja. Protiv Mađarske 2:0 u Štutgartu, uz utisak da su Panceri spremni da istrče maraton u sprintu ne bi li ostvarili san da ponovo pokore Stari kontinent.
“Jedinica” koja je branila 17. utakmicu na evropskim prvenstvima – toliko je sakupio još samo legendarni Đanluiđi Bufon – samo u prvom poluvremenu tri puta je morala da spasava gol domaćina. Prvi put već u 20. sekundu, onda kada je slobodan udarac Dominika Soboslaja izvadio iz mreže u kojoj su ga svi već vidjeli, pa i u samom finišu nakon čega su Mađari i postigli gol, opravdano poništen zbog ofsajda.
I mada je Barnabas Varga karakterističnim udarcem glavom opasno zaprijetio i u 60. minutu meča, bilo je jasno da niko, pa ni Mađari, ne bi mogao da izdrži toliko dosadan, toliko isrcpljujući pritisak izabranika Julijana Nagelsmana. Kao osice su ubadali odbranu protivnika, bockali vamo, pa tamo, isprobavali gdje bi moglo da pukne. Puklo je u 67. minutu posle savršeno jednostavne akcije Musijale, Maksimilijana Mitelštata i Gundogana, koji je iz prve precizno gađao i tako na asistenciju dopisao i gol za status najboljeg igrača utakmice.
I mada Škotska ni Mađarska ne mogu da odgovore na pitanje da li Nijemci zaista imaju taj kvalitet više je nego očigledno da imaju argumente da tako razmišljaju.

Naš prijedlog:

I jedna i druga ekipa imaju podjednake šanse u ovoj utakmici, a kao blagi favoriti u meč ulaze Mađari. Kvota na njihov trijumf je 2.55 u MaxBet kladionici, dok je za trijumf Škota ponuđena kvota 2.75. Neriješen ishod plaća se kvotom 3.35.

Sigurno je da će i jedni i drugi oprezno ući u ovu veoma bitnu utakmicu za njih, pa vam shodno tome predlažemo da pokušate sa igrom PIK X po kvoti 1.72 u MaxBet kladionici. Favorita u ovom meču nema i jasno je da će sitnice odlučiti u slučaju trijumfa jedne od ekipa. Pošto remi ne odgovara ni jednima ni drugima, preporučujemo igru GG po kvoti 1.63. Mađarska možda jeste za nijansu kvalitetnija ekipa, međutim mišljenja smo da su Škoti dosta pripremljeniji i godinama unazad igraju mečeve slične ovom, pa za vas nešto hrabrije predlažemo igru 1X&2-3 po kvoti 3.00 takođe u MaxBet kladionici.

Izvor: TIP DANA: Škotska – Mađarska: Sve sem pobede bi za obe selekcije značio kraj!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*