TIP DANA: Danska – Srbija: Kako potopiti vikinšku lađu?

U utorak nas očekuju čak četiri meča sa Evropskog prvenstva koje se ove godine igra u Nemačkoj, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Danske i Srbije koji će biti odigran na Alijanc Areni u Minhenu.
Danska se nalazi u veoma dobroj situaciji, pošto ova selekcija ima dva osvojena boda iz dva meča, dok Orlovi trenutno zauzimaju poslednje mesto na tabeli sa samo jednim osvojenim bodom, do kog je ova selekcija stigla nakon gola Jovića u poslednjem minutu sudijske nadoknade.
Nakon remija Hrvatske i Italije, vrlo lako se može dogoditi da Srbiji i bod bude dovoljan za plasman na treće mesto, ali do njega ipak treba doći i to u duelu protiv polufinaliste prošlog Evropskog prvenstva.
Početak ovog susreta je zakazan za 21h.

Danska: Dancima baš leži Srbija!

Danska u poslednje vreme beleži dosta dobre rezultate na velikim takmičenjima, naravno, ako izuzmemo prošli Mundijal, na kom je ova selekcija eliminisana još u grupnoj fazi.
Pre toga su Skandinavci zablistali na poslednjem Evropskom prvenstvu gde je ova reprezentacija stigla čak do polufinala, a tu su Danci eliminisani od Engleske, iako je po mnogim mišljenjima danski nacionalni tim oštećen na tom susretu. Pre toga je ova reprezentacija na Mundijalu u Rusiji stigla do plasmana u osminu finala, a tamo je usledila eliminacija od Hrvatske, i to nakon slabijeg izvođenja jedanaesteraca.
Ono što je svakako najbitnije je da je Danska redovna na velikim takmičenjima u poslednje vreme, a poslednji put kada ovu reprezentaciju nismo gledali na nekom turniru, bilo je to 2016. godine, na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.
Reč je o jednoj izuzetno dobroj generaciji, a ima tu dosta fenomenalnih fudbalera poput Eriksena, Hojlunda, Hojberga, Kristensena i drugih, a na klupi se nalazi Kasper Hjulmand koji je na klupi ove selekcije od 2020. godine.
Bez većih problema je Danska uspela da dođe do plasmana na Evropsko prvenstvo, a tamo je ova selekcija za sada stacionirana na drugom mestu na tabeli uz dva osvojena boda, što je za dva boda manje u odnosu na prvoplasiranu Englesku.
U prvom kolu su Skandinavci remizirali protiv Slovenije, a taj duel je završen rezultatom 1:1. Ipak, u drugom kolu su Danci odigrali fantastičan meč protiv favorizovanih Engleza koji je završen istim rezultatom, međutim, opšti je utisak da je četa Kaspera Hjulmanda bila daleko bolji rival na terenu i da je zaslužila pobedu.
Pošto je Hrvatska sinoć izgubila od Italije i trenutno se nalazi na trećem mestu sa samo dva osvojena boda, vrlo je moguće da Danci i sa bodom imaju osiguran plasman u nokaut fazu EURA, međutim, sva je prilika da polufinalista sa prošlog Evropskog prvenstva neće kalkulisati i da će od prvog minuta krenuti po sva tri boda.
Na tri odigrana međusobna meča, Danska je isto toliko puta savladala selekciju Srbije, i to bez većih problema, pa ostaje da se vidi da li će se ta serija pobeda povećati i na četiri meča. Naravno, i bez tog podatka, na osnovu svega ovog što smo do sada videli od jedne i od druge selekcije, utisak je da je ova selekcija ipak favorit u meču protiv Orlova, kojima je ovaj meč takođe duel biti ili ne biti.

Srbija: Meč odluke za Orlove!

Ako je nešto Dragan Stojković uspeo za vreme svog mandata, to je sasvim sigurno činjenica da je Srbija posle baš dosta vremena spojila dva učešća na velikim takmičenjima.
Podsećamo vas, poslednji put je ova selekcija bila učesnik Evropskog prvenstva još 2020. godine, i to pod imenom Jugoslavija, a tada je obezbeđen čak i plasman u četvrtfinale, gde je usledio pravi debakl od Holandije koja je slavila na tom duelu sa čak 6:1.
Nije bilo nimalo lako u kvalifikacijama, a opšti utisak je da je srpski nacionalni tim igrao daleko gore nego u kvalifikacijama na prethodni Mundijal, na kom se Orlovi takođe nisu proslavili pošto su eliminisani još u grupnoj fazi. Kvalifikacije za EURO je Srbija završila na drugom mestu na tabeli, iza Mađarske, koja je savladala Srbiju u oba meča, i bila su to jedina dva poraza za ovu selekciju, koja je u poslednjem meču kvalifikacija samo remizirala na domaćem terenu protiv Bugarske, a ono što je dobro je da je i to bilo dovoljno za plasman na završni turnir.
Primarni cilj je pre početka naravno bio plasman na završni turnir, ali kako sada stvari stoje, to neće biti nimalo lak zadatak, pošto se uoči poslednjeg kola ova selekcija nalazi na poslednjem mestu na tabeli sa samo jednim osvojenim bodom.
U prvom kolu su Orlovi poraženi od Engleske sa minimalnim rezultatom. Bio je to jedan solidan meč ove ekipe u kome je prikazana ogromna borbenost, međutim, nedostajale su prave šanse. U drugom kolu smo sasvim sigurno očekivali dosta više od Slovenije, koja je imala sve u svojim rukama, pošto je ova reprezentacija od sredine drugog dela igre vodila sa 1:0, međutim, onda je na scenu u petom minutu sudijske nadoknade stupio rezervista Luka Jović i golom doneo veliku radost svim navijačima srpskog nacionalnog tima.
Nekako je utisak da su do sada najviše podbacili oni najzvučniji fudbaleri ove selekcije, a tu pre svih mislimo na Tadića, Mitrovića, Vlahovića i posebno Milinković-Savića, koji je u dobroj meri i kriv za pogodak koji je Slovenija postigla. Po poslednjim informacijama koje stižu iz Minhena, Piksi je najavio nekoliko kadrovskih promena, ali i pored toga, veliko je pitanje da li je to dovoljno da se savlada izuzetno kvalitetna selekcija Danske.
Ni tradicija našoj selekciji ne ide u prilog, međutim, ona je tu da bi se rušila, a ako se podsetimo poslednja dva velika takmičenja na kojima je Srbija učestvovala i pored ne baš dobrih rezultata u prva dva kola, Orlovima je oba puta bila potrebna pobeda u poslednjem kolu za prolazak dalje, međutim, oba puta se dogodio poraz, a ostaje da se vidi da li će to ovog puta biti izuzetak. Za kraj, čak i sa bodom bi Srbija možda mogla da se domogne plasmana u nokaut fazu, ali bi onda moralo da se poklopi baš dosta rezultata, što i nije previše realno.

Naš predlog

Veoma težak duel za prognoziranje, pošto je ulog ogroman. Danska igra na veoma visokom nivou na ovom Evropskom prvenstvu, iako skandinavska selekcija još uvek nije ostvarila trijumf, dok je evidentno da Orlovi imaju baš dosta problema, i veliko je pitanje koliko će puleni Dragana Stojkovića moći da se suprostave Dancima, koji su pre samo nekoliko dana nadigrali Engleze. Na sve to, primetno je i da srpski nacionalni tim ima dosta problema u realizaciji, pa smatramo da će sve to iskoristiti Danci, koji su na prošlom Evropskom prvenstvu stigli čak do polufinala, i zbog svega toga vam hrabro preporučujemo da se fokusirate na jedinicu za koju je kladionica Maxbet prirpemila koeficijent 2.30.

Iako je ulog ogroman, smatramo da golova ovde neće manjkati, pa je najrealnije da okušate sreću sa igrom 3+, a sve to uz kvotu 1.83 u kladionici Maxbet.

Za kraj, na tri poslednja međusobna susreta, Danska ima isto toliko trijumfa nad selekcijom Srbije, pa je očigledno da Skandinavcima baš leže Orlovi koji se za sada nisu proslavili. Mišljenja smo da će Eriksen i drugari postići makar dva gola na ovom duelu, pa savetujemo da vaš fokus usmerite ka igri D2+ koju kladionica Maxbet plaća sa kvotom 2.15.

Izvor: TIP DANA: Danska – Srbija: Kako potopiti vikinšku lađu?Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*