TIP DANA: Ukrajina – Belgija: Ukrajinci jedini u grupi strahuju od remija!

U sredu su na programu poslednja četiri meča grupne faze na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, a za vas smo pripremili duel koji se igra na MHP Areni u Štutgartu, gde će snage odmeriti Ukrajina i Belgija.
Inače, ovo je je za sada ubedljivo najzanimljivija grupa, pošto uoči poslednjeg kola sve četiri reprezentacije imaju isti broj bodova, i krajnje je neizvesno ko će obezbediti plasman u nokaut fazu.
Početak ovog susreta je zakazan za 18 časova.

Ukrajina: Mogu li Ukrajinci do plasmana u nokaut fazu?

Ukrajinci kao što je to dobro poznato nisu uspeli preko kvalifikacija da dođu do plasmana na Evropsko prvenstvo pošto je ova selekcija na kraju završila na trećem mestu u grupi uz isti broj bodova kao i drugoplasirana Italija.
Ono što je posebno zanimljivo je da su ove dve selekcije u poslednjem kolu kvalifikacija odmerile snage, a taj duel je završen bez pogodaka, pa su Azuri izborili plasman na završni turnir.
Ipak, nije to bio kraj za Ukrajince, koji su dobili još jednu šansu, pošto su ostvarili dobar rezultat u Ligi nacija, što je ovoj selekciji donelo baraž za odlazak na završni turnir.
U polufinalu su Ukrajinci bili bolji od Bosne i Hercegovine, i to u gostima, i pored toga što je ova selekcija do finiša imala prednost, ali su onda Ukrajinci za veoma kratko vreme postigli dva gola, slavili sa 1:2, i došli do velikog finala baraža, gde je ova reprezentacija savladala Island na svom stadionu.
Naravno, primarni cilj na završnom turniru je bio plasman u nokaut fazu, a malo ko je mogao da pretpostavi da će Zinčenko i drugari odigrati onako loše u prvom kolu, kada su Rumuni slavili sa više nego ubedljvih 3:0. Ipak, u drugom kolu su Ukrajinci odigrali jedan sjajan meč i uspeli da slave protiv nimalo naivne Slovačke, a taj duel je završen rezultatom 1:2.
Slovaci su prvi došli do prednosti i to sredinom prvog dela igre, a u drugom poluvremenu je na terenu postojala samo jedna ekipa. Ukrajina je prvo izjednačila golom Šaparenka, a pobedu ovoj selekciji je doneo Jaremčuk nakon gola u 80. minutu susreta. Ono što nikako nije dobro je da izabranici Sergeja Rebrova trenutno imaju najslabiju gol razliku u grupi, pa je evidentno da ovoj selekciji ne odgovara ni bod iz poslednjeg kola protiv Belgije, što znači da će Ukrajinci morati da napadnu.
Zanimljivo je da se Ukrajina i Belgija do sada nisu sastajale, a ono što je dobra stvar je da Sergej Rebrov uoči ovog duela nema kadrovskih problema, za razliku od Domenika Tedeska.
Ipak, ukoliko se duel između Rumunije i Slovačke ne završi nerešeno, a to je nažalost epilog koji odgovara i jednoj i drugoj selekciji, u tom slučaju bi Ukrajina i sa osvojenim bodom mogla da prođe dalje.
Za kraj, nije na odmet pomenuti da je i Belgijancima potreban trijumf, za prvo mesto u grupi i sva je prilika da nas očekuje jedan veoma zanimljiv susret, koji bi čak potencijalno mogao da nam donese i dosta pogodaka.

Belgija: Belgijancima najverovatnije odgovara i bod!

Godinama unazad Belgijanci slove za jednu od najkvalitetnijih reprezentacija na svetu, međutim, najveći uspeh je ova selekcija ostvarila na Mundijalu 2018. godine, na kom su popularni Đavolovi došli do polufinala, a tu su Azar i drugari zaustavljeni od Francuske, iako je to po mnogim mišljenjima bilo i finale pre finala. Na prošlom Mundijalu se Belgijanci nisu proslavili pošto su eliminisani još u grupnoj fazi, a vredi pomenuti i da je ta grupa na kraju dala i dva tima koja su dogurala čak do polufinala – Hrvatsku i Maroko, mada to sasvim sigurno nije opravdanje za loše partije Belgijanaca.
Upravo nakon Mundijala je Roberto Martinez napustio selektorsku klupu, a njega je pomalo i neočekivano nasledio Domeniko Tedesko, koji je u jednom periodu sa dosta uspeha predvodio ekipu Lajpciga, sa kojom je stigao do trofeja u nemačkom Kupu.
U kvalifikacijama je Belgija na kraju zauzela prvo mesto na tabeli uz bod viška u odnosu na drugoplasiranu Austriju, koja briljira na ovom Evropskom prvenstvu, o čemu najbolje svedoči i prvo mesto u grupi u konkurenciji timova poput Francuske i Holandije. Na osam odigranih mečeva u kvaliikacijama, puleni Domenika Tedeska su ostvarili šest trijumfa uz dva remija, pa je ostvaren primarni cilj a to je naravno plasman na završni turnir.
U međuvremenu je bilo nekoliko promena u timu, a predvodnici ove generacije Belgijanaca su De Brujne i Lukaku, koji su do sada najviše i pokazali.
U prvom kolu je Belgija mimo svih očekivanja poražena od Slovačke sa 1:0, a u drugom kolu ova selekcija nije imala pravo na kiks, a na sve to je protivnik bila Rumunija koja je u prvom kolu deklasirala Ukrajinu sa 3:0. Ipak, kada je to bilo najpotrebnije, De Brujne i drugari su odigrali jedan vrhunski meč i na kraju slavili sa 2:0, a sva je prilika da je ta pobeda ovog tima mogla da bude i ubedljivija. Ponovo se propisno ispromašivao Romele Lukaku, kome je ruku na srce VAR u dosadašnjem toku šampionata poništio čak tri gola, međutim, svi u taboru belgijskog nacionalnog tima su mišljenja da će fudbaler Rome proraditi kada to bude najpotrebnije, pa možda baš to bude slučaj i na ovom duelu protiv Ukrajine koji je ključan za prolazak u narednu fazu turnira.
Za kraj, Domeniko Tedesko ovog puta neće moći da računa na Lukebakija koji ima parne žute kartone, dok probleme sa povredom imaju Menije i Vicel.

Naš predlog

Ulog je svakako ogroman, a ono što treba napomenuti je su Ukrajinci jedina selekcija kojoj ne odgovara bod, zbog najslabije gol razlike. Treba očekivati ofanzivan pristup ove selekcije, međutim, smatramo da je Belgija na papiru bolji rival i da će to popularni Đavolovi pokazati i na ovom duelu, zbog čega vam savetujemo da se oprobate sa 2 za koju je kladionica Maxbet pripremila koeficijent 1.70.

Iako je ulog zaista veliki, mišljenja smo da će nam ovaj duel doneti dosta pogodaka, a idealno je da se oprobate sa igrom GG koju kladionica Maxbet plaća sa kvotom 1.78.

Za kraj, deluje da je najrealnija prognoza kada je u pitanju ova utakmica koja se igra u Štutgartu, ta da će gosti postići dva ili više pogotka, pa toplo preporučujemo igru G2+ uz kvotu 1.73.

Izvor: TIP DANA: Ukrajina – Belgija: Ukrajinci jedini u grupi strahuju od remija!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*