TIP DANA: Norćeping – Đurgarden: Agonija domaćina se nastavlja, u goste stiže uzavrela “Gvozdena peć”!

Norčeping će u okviru 13. kola Alsvenskana dočekati ekipu Đurgardena. Biće ovo duel jednog od najboljih napada i najgore odbrane, a na programu je od 19 časova.

Norćeping: Katastrofalna forma!

Počela je početkom aprila nova sezona – jubilarna 100! Čast da je otvori imao je aktuelni prvak Malme, gostovanjem Norćepingu.
Rasprodat je bio stadion od 17.000 mjesta u Norćepingu, sve je bilo spremno za novi spektakl, ali su domaći navijači vidjeli petardu u mreži svog golmana. Sve to je moglo da nasluti kakvu sezonu će Norćeping igrati, pa sada i ne čudi što imaju najgoru odbranu u ligi.
Osvojio je 13 puta titulu prvaka Švedske ovaj simpatični klub, imaju veliku tradiciju, ali 12 od njih prije 1990. godine. Imaju veliku bazu navijača, podršku lokalne vlasti, veoma lijep stadion i idealne uslove za trening. Prošle sezone su angažovali danskog trenera Glena Ridersholma. Dobio je otkaz, jer je sezona bila propast. Sada su veća očekivanja sa novim trenerom Andreasom Almom, ali sredina tabele maksimum za njih ove sezone.
Trenutno se nalaze u najgoroj formi od svih klubova u ligi. Na poslednjih 6 mečeva ne znaju za trijumf, a u tom periodu su upisali čak 5 poraza i samo 1 remi.
Pauzu od mjesec dana su nadamo se iskoristili na poboljšanju defanzivne igre tima, pošto se svakako ekipa do sada ovajdila o njih kada je riječ o postizanju golova. Poslednji meč su odigrali protiv Geteborga u okviru prijateljskog odmjeravanja snaga, a i tu su poraženi sa 1:0.
Sa 11 osvojenih bodova trenutno se nalaze na pretposlednjem 15. mjestu na tabeli, neophodni su im bodovi koji će ih izvući iz opasne zone.

Đurgarden: Izgleda da će biti najveći rival Malmeu za titulu!

Zadržali su stručni štab na čelu sa Kimom Bergstrandom, tu nisu ništa mjenjali nekoliko sezona. Zato, promjenili su čak 10 igrača, najviše u ligi. Pokušavaju postepeno da rekonstruišu tim, ali zadržali su neke iskusne igrače. Lukas Bergval je prodat za rekordnu sumu od 10.000.000 evra Totenhemu, ali ostaje do ljeta i imaće ga na raspolaganju za prvu polusezonu. Tu su još uvek Haris Radetinac (38), Albin Ekdal (34), Markus Danijelson (34)… Sportski direktor Bo Anderson studiozno radi i planski pravi jak tim.
Kada pričamo o švedskom prvenstvu, ne možemo da se ne osvrnemo na rezultate klubova iz Alsvenskana u takmičenjima UEFA. Odavno već nijedan klub ne uspijeva da bude konkurentan na međunarodnoj sceni. Malme je u poslednjih desetak godina s vremena na vrijeme i uspijevao da se domogne grupne faze UEFA takmičenja, ali je imao i neke blamaže. Primjera radi, 2017. godine ga je eliminisao Vardar, a 2022. Žalgiris.
Heken je ove sezone ispao u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona pošto je bio lošiji u dvomeču sa KI Klaksvikom sa Farskih Ostrva, a kasnije se domogao Lige Evrope, gdje je bio poslednji u konkurenciji Bajer Leverkuzena, Karabag Agdama i Moldea. Ljetos su sva tri preostala kluba, Jurgorden, Kalmar i Hamarbi, kvalifikacije za Ligu konferencije završili na prvoj prepreci porazima od Lucerna, Pjunika i Tventea.
Od Đurgardena se očekivalo da će da bude jedan od onih koji imaju potencijal da poremete planove Malmea u Alsvenskanu. Smatralo se da Gvozdena peć ima snagu da izazove nebesko-plave za titulu, ali posle 12 odigranih utakmica se stiče utisak da će to biti veoma teško. Uz dvije utakmice manje zaostaju 10 bodova prvoplasiranom Malmeu, te se trenutno nalaze na 3. mjestu na tabeli sa 25 osvojenih bodova.
Seriju sjajnih rezultata prekinuli su u poslednjem meču prije odlaska na pauzu, kada ih je na domaćem terenu savladao Hamarbi sa ubjedljivih 0:3.

Naš prijedlog:

Đurgarden je favorit na ovoj utakmici, a kvota na njihov trijumf iznosi 1.72 u MaxBet kladionici. Trijumf domaćina plaća se kvotom 5.00, dok je za neriješen ishod ponuđena kvota 3.70.

Očajna forma domaćina sugeriše nam da će veoma teško doći do bodova na ovoj utakmici, pošto im u goste dolazi naoštreni Đurgarden. Naš prijedlog je da pokušate sa čistom dvojkom po kvoti 1.72 u MaxBet kladionici. Takođe mišljenja smo da ćemo gledati jedan efikasan meč, pa predlažemo da pokuašte i sa igrom 3+ koja se plaća kvotom 1.73. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo da pokušate sa igrom 2&GG za koju je u MaxBet kladionici ponuđena kvota 3.30.

Izvor: TIP DANA: Norćeping – Đurgarden: Agonija domaćina se nastavlja, u goste stiže uzavrela “Gvozdena peć”!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*