TIP DANA: Holandija – Engleska: Bledi Gordi Albion bi preko Oranja u finale, hoće li uspeti?

Drugi polufinalni par ovogodišnjeg Evropskog prvenstva čine selekcije Engleske i Holandije, a ova borba za jedno preostalo mjesto u finalu biće odigrana na Signal Iduna Parku u Dortmundu. Englezi su na veoma neubjedljiv način prvo nakon produžetaka eliminisali Slovačku u osmini finala, da bi potom u četvrtfinalu tek nakon boljeg izvođenja penala eliminisali Švajcarsku. Holandija je u osmini finala ubjedljivo savladala Rumuniju (0:3), da bi potom u četvrtfinalu nakon preokreta trijumfovali protiv Turske (2:1). Utakmica je na programu od 21 čas, a pravdu na ovom meču dijeliće iskusni Feliks Cvajer.

Holandija: Pobrali su simpatije neutralnih navijača!

Ušli su Holanđani kao veliki favoriti u četvrtfinalni duel protiv desetkovanih Turaka, međutim nije počelo onako kako su se oni nadali. UEFA je posle duela protiv Austrije kaznila turskog štopera Meriha Demirala zbog nacionalističkih gestikulacija, ali je njegova zamjena Samet Akajdin doveo autajdera u vođstvo u 35. minutu. Bio je to svojevrstan turski podsmijeh u lice UEFA, transparenti na tribinama izražavali su revolt prema vladajućem telu evropskog fubala, ali su na neki način Holanđani spasili UEFA i spriječili veliki turski pir na ulicama Berlina. Najprije je Stefan De Fraj izjednačio golom glavom u 70. minutu i tako dao prvi pogodak za državni tim od 2015, a totalnom preokretu kumovao je šest minuta kasnije šut Kodija Gakpa, koji je naknadno pripisan kao autogol Merta Muldura.
Za čitavo prvo poluvrijeme nije ekipa Ronalda Kumana stvorila nijednu veliku šansu. Ako je i bilo sumnji u ofanzivnu potentnost Holandije, a bilo je posle onako neubjedljivog prvog poluvrmena, sve takve priče pale su u vodu prikazanim u najvećem dijelu nastavka. Od 60. minuta uspostavili su Kumanovi momci totalno dominaciju, a Turci više nisu mogli da odolijevaju u situacijama kada im je rival gotovo u svakom napadu ulazio u šesnaesterac. Na skoro isti način na koji su dali gol, Turci su i ostali bez vođstva. Memfis Depaj ostao je usamljen, imao “svijetlosnu godinu” da se namjesti i centrira, a Stefan De Fraj se vinuo, iskoristio smušenost odbrane Turske i neometan zakucao glavom u Gunokov gol za 1:1.
Možda bi to što drugi gol nije pripisan Gakpu moglo ključno da utiče u trci za Zlatnu kopačku Evropskog prvenstva, pošto je Gakpo ostao na tri gola, umjesto da postane jedini sa četiri.
Holanđani su se prvi put od 2000. plasirali u polufinale Evropskog prvenstva, a ukupno šesti put u istoriji. Samo se Njemačka više puta plasirala među četiri najbolja na kontinentu (devet puta).

Engleska: Još uvijek čekamo pravo izdanje!

Za Englesku slobodno može da se kaže da je Italija savremenog doba. Igraju Ostrvljani ružno, dekadentno, daleko ispod realnog potencijala, ali prolaze. Dvosatna patnja u sudaru sa Švajcarskom završila se penal ruletom, u kojem je Geret Sautgejt konačno dočekao osmijeh sreće.
Nije je imao kao igrač 1996. godine kao je omašio odlučujući penal protiv Njemačke, kao ni selektor 2021. godine u finalu protiv Italije. Ali te noći u Dizeldorfu se izvukao, kao kompletna Engleska.
Sjajna generacija koja kolektivno igra ispod svakog nivoa vjerovatno nije zaslužila da prođe. Pružili su još jednu praznu partiju, ali su preko Sake stigli do remija protiv Švajcarske, a potom u penal ruletu bili nepogriješivi. Sjajno su gađali Palmer, Belingem, Saka, Toni i na kraju Trent.
Da je bilo malo pravde Englezi bi se vratili kući već nakon osmine finala podvijenog repa, sa razbijenom iluzijom o konačnom trijmfu na prvenstvu Evrope. Kao protiv Slovačke bio je to malodušan tim. Igrao je Sautgejtov tim kao po kazni, mučio se, odbijao da preuzme rizik. Dobro, ima tu i do Švajcaraca koji su u drugom poluvremenu bili bolji i zaslužili vođstvo preko Emboloa. Sami su krive Sajdžije što im je utakmica izmakla iz ruku. Taj šut Sake iz 85. minuta, dovoljan za izjednačenje, nije smio da se dozvoli. Prerano su spustili ruke izabranici Murata Jakina, propustivši priliku da stignu do najvećeg dostignuća u istoriji tamošnjeg fudbala. Pitanje je kada će im se ovakva prilika više ukazati.
Brojni fudbolofili širom Evrope, od Osla do Istanbula, proklinjali su trenutak kada su odlučili da se zakucaju ispred TV ekrana i pogledaju duel četvrtfinala između Engleske i Švajcarske. Bolje da su prespavali ljetnje popodne ili da su jednostavnije gledali u plafon. Negdje se očekivalo da će Ostrvljani konačno „pročepiti“, da će zaigrati na realnom nivou, i da će zbaciti sa sebe stege malodušnosti i iscrpljenosti.
To se nije desilo u četvrtfinalu, a ponovo se od Gordi Albiona očekuje u polufinalu u koje ulaze kao blagi favoriti.

Naš prijedlog:

Engleska kao blagi favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na njihov trijumf iznosi 2.75 u MaxBet kladionici. Trijumf Holandije plaća se kvotom 3.25, dok je za neriješen ishod ponuđena kvota 2.90.

Prije svega mišljenja smo da će ovo biti jedan duel pun duela i oštre igre, pa smo ubijeđeni da bi moglo biti viđeno više od 3 kartona. Kvota na igru UK+ (granica 3.5) u MaxBet kladionici iznosi 1.59. Takođe vrlo lako bi mogli vidjeti 10 ili više kornera na meču, a kvota na igru KOV+ (Kornera više – granica 9.5) iznosi 2.20. Što se tiče konačnog ishoda, mi prednost dajemo Holanđanima koji su do sada po nama pokazali mnogo više od Engleske. Shodno tome predlažemo vam igru 1X&2+ po kvoti 2.15, dok za vas koji jurite nešto veću kvote predlažemo da pokušate sa čistom jedinicom po kvoti 3.25 takođe u MaxBet kladionici.

Izvor: TIP DANA: Holandija – Engleska: Bledi Gordi Albion bi preko Oranja u finale, hoće li uspeti?Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*