TIP DANA: Klub Briž – Mehelen: Domaćin kreće po novu titulu, Mehelen tradicionalno neugodan protivnik!

U petak je nešto slabija ponuda za klađenje nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana, a za vas smo ovog puta analizirali premijerni meč novog izdanja belgijskog šampionata, u kom će aktuelni šampion ove zemlje, ekipa Klub Briža ugostiti Mehelen.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 45 minuta
.

Klub Briž: Primarni cilj je odbrana naslova prvaka!

Klub Briž je prošle sezone od prvog do poslednjeg kola znao šta želi i na kraju je ova ekipa, kada se sve sabere i oduzme, potpuno zasluženo stigla do novog naslova prvaka Belgije. Zanimljivo je da se drugu godinu zaredom belgijski šampionat rešavao u poslednjem kolu, a na kraju je jedan od najtrofejnijih timova imao samo bod viška u odnosu na drugoplasirani Rojal Union, koji je ponovo izvisio kada je titula u pitanju. Naime, uoči poslednjeg kola je Klub Brižu bio dovoljan i bod protiv Serkl Briža, i na kraju je duel između te dve ekipe i završen bez pogodaka, pa je ova ekipa stigla do svoje devetnaeste šampionske titule. Tako su se fudbaleri Klub Briža na najbolji mogući način iskupili svojim navijačima za jako lošu prošlu sezonu, u kojoj je ovaj tim zauzeo tek peto mesto na tabeli.
Ne smemo zaboraviti ni odlične partije u evropskim takmičenjima, pošto je belgijski predstavnik stigao do plasmana u polufinale Lige konferencija, ali je tamo ovaj tim eliminisan od Fiorentine, koja je zanimljivo drugu godinu zaredom poražena u finalu trećeg po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.
I ovog puta su ciljevi najviši mogući, a u međuvremenu je Klub Briž bio izuzetno aktivan na tržištu, pa su u klub stigli igrači poput Colisa, Nilsona, Romera i Rašarija, dok je Igor Tijago u transferu vrednom 33 miliona evra pojačao ekipu Brentforda.
Nažalost, aktuelni šampion Belgije je već propustio priliku da dođe do prvog trofeja u novoj sezoni, pošto je ova ekipa u finalu Superkupa poražena od Rojal Uniona. Ruku na srce, Sen Žiloa je potpuno zasluženo stigao do novog trofeja, a taj duel je završen rezultatom 1:2, uz napomenu da je jedini pogodak za Klub Briž postigao grčki reprezentativac Colis koji je već u svom prvom zvaničnom meču pokazao da će biti ogromno pojačanje za aktuelnog šampiona Belgije, koji naravno i ovog puta ima najviše moguće ambicije.
Podsetimo još i to da je ovaj tim osvajanjem šampionske titule obezbedio direktan plasman u Ligu šampiona, pa za razliku od prošle sezone Klub Briž neće imati tokom leta obaveza u kvalifikacijama za evropska takmičenja.

Mehelen: U poslednje vreme Mehelenu i te kako “leži” Klub Briž!

Mehelen je osnovan 1904. godine, a do sada je ovaj klub četiri puta osvajao naslov prvaka Belgije, uz podsećanje da je to poslednji put bio slučaj davne 1989. godine.
Pored toga, popularne Malinoe su do sada dva puta osvajali i belgijski Kup, a poslednji put pre pet godina kada je u velikom finalu savladana ekipa favorizovanog Genta.
Ipak, mali broj ljudi verovatno zna da Mehelen u svojim vitrinama ima i dva evropska trofeja, i to Kup Pobednika Kupova, koji je osvojen 1988. godine, a iste godine je ovaj klub stigao i do Superkupa Evrope.
Ako uzmemo u obzir da je Mehelen kao što smo već napomenuli godinu dana kasnije stigao do svoje poslednje titule naslova prvaka Belgije, jasno je da su te dve godine zlatnim slovima ispisane u istoriji četvorostrukog šampiona ove zemlje.
Prošlu sezonu je ova ekipa završila na sredini tabele, preciznije na osmoj poziciji, uz podatak da je Mehelenu na kraju regularnog dela šampionata nedostajalo samo dva boda da dođe do pozicije broj šest, a samim tim i do plasman u plej-of, što je i bio primarni cilj za prošlu sezonu.
Bilo kako bilo, iza popularnih Malinoa je jedna veoma dobra sezona, i zaista se očekuje da ovaj tim u istom ritmu nastavi i na početku novog izdanja belgijskog šampionata, iako je utisak da na startu prvenstva Mehelen ima najteži mogući zadatak, pošto gostuje kod Klub Briža, koji je aktuelni šampion ove zemlje i po svemu sudeći glavni favorit za novi naslov prvaka.
Ipak, ako se malo osvrnemo na tradiciju, doći ćemo do zaključka da Mehelenu i te kako “leži” belgijski velikan, makar u poslednje vreme, pošto su ova dva tima prošle sezone odigrala dva meča i oba puta je bilo nerešeno. Prvi put je to bio slučaj krajem jula prošle godine kada je Klub Briž bio domaćin, a taj duel je završen rezultatom 1:1, da bi i drugom delu sezone ova dva tima odigrala susret bez golova.
Ako se osvrnemo malo na igrački kadar Mehelena, ovaj klub je tokom leta ostao bez Mukaja, Garanange i Batesa, dok su tim pojačali Vanheuzden, Kuatara, Dal, Marsa i Klimput. Klub sa klupe predvodi bivši strateg Anderlehta i Olimpijakosa, Besnik Hasi, i mnogi poznavaoci belgijskog fudbala upravo ovog čoveka karakterišu kao najveću snagu Mehelena.

Naš predlog

Pominjali smo već da Klub Briž u poslednje vreme ima dosta problema protiv Mehelena, međutim, ukoliko ova ekipa želi da trijumfalno započne misiju osvajanja naslova prvaka Belgije, pobeda je moranje. Na sve to je izvesno da će fudbaleri domaće ekipe dati sve od sebe da se iskupe svojim navijačima za nedavni poraz u Superkupu Belgije od Rojal Uniona, pa vam toplo preporučujemo da se fokusirate na jedinicu za koju je kladionica Mozzartbet pripremila koeficijent 1.48.

Za očekivati je da nam premijerni meč novog izdanja belgijskog šampionata donese i dosta golova, a sva je prilika da će ih biti na obe strane, pa vam toplo preporučujemo da okušate sreću sa igrom GG koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 1.70.

Za kraj, iz potpuno istog razloga vam preporučujemo da se opredelite i za igru 3+, a sve to uz kvotu 1.60 u kladionici Mozzartbet.

Izvor: TIP DANA: Klub Briž – Mehelen: Domaćin kreće po novu titulu, Mehelen tradicionalno neugodan protivnik!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*