TIP DANA: Fenerbahče – Lugano: Može li Lugano do čuda?

Danas nas očekuje nekoliko veoma zanimljivih mečeva širom Evrope, a naravno u centru pažnje biće kvalifikacije za Ligu šampiona.
U moru interesantnih mečeva, ovog puta smo za vas analizirali duel u Istanbulu, u kom će Fenerbahče ugostiti Lugano. Prvi duel između švajcarskog i turskog predstavnika završen je pobedom Fenera od 3:4, a bio je to jedan zaista spektakularan duel.
Revanš je zakazan večeras za 19 časova.

Fenerbahče: Sve osim plasmana u LŠ bio bi ogroman neuspeh!

Ogromne ambicije turski Fener ima ove sezone, a verovatno o tome najbolje svedoči i angažovanje legendarnog Žozea Murinja ispred kog su postavljena dva cilja. Prvi je naravno naslov prvaka Turske, a drugi, i primarni za ovaj deo sezone će naravno biti plasman u Ligu šampiona.
Ruku na srce, turski predstavnik je ne samo favorit u ovom dvomeču protiv Lugana, već i veliki favorit u čitavim kvalifikacijama, a sve osim direktnog plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje biće okarakterisano kao ogroman neuspeh.
Moramo pomenuti da je tim iz Istanbula sačuvao okosnicu iz prethodne sezone, a na sve to ovaj klub je uspeo pre samo nekoliko dana da u svoje redove dovede Jusufa En Nesirija, u transferu vrednom 25 miliona evra, što je ujedno i najveći transfer u istoriji turskog fudbala.
Sada Fener ima paklen napad, pošto pored sada već bivšeg fudbalera Sevilje, Žoze Murinjo može da računa i na Edina Džeka koji igra na vrhunskom nivou u poslednje vreme.
Pored pomenute dvojice fudbalera, ima tu još nekoliko zaista vrhunskih igrača, poput Tadića, Freda, Krunića, Undera, a sva je prilika da će u redove Fenera do kraja prelaznog roka stići još nekoliko zvučnih pojačanja, a sve u nastojanju da ovaj klub prvi put još od 2014. godine dođe do naslova prvaka Turske.
Pre svega toga, ovom timu predstoje kvalifikacije za Ligu šampiona, a u prvom meču je ovaj tim slavio na veoma teškom gostovanju kod Lugana, kada je bilo 3:4.
Junak tog susreta bio je Edin Džeko koji je postigao čak tri pogotka. Ono što bi moglo da zabrine sve navijače Fenera je da je njihova omiljena ekipa primila čak tri gola, posebno što to nije ni najmanje karakteristično za timove koje predvodi portugalski stručnjak.
Ipak, turski predstavnik drži sve u svojim rukama kada je u pitanju revanš meč, i kao što smo već gore pomenuli sve osim plasmana Fenerbahčea u narednu fazu kvalifikacija za najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje bilo bi zaista ogromno iznenađenje.

Lugano: Može li švajcarski predstavnik do čuda?

Iza Lugana je jedna zaista sjajna sezona, pošto je ova simpatična ekipa na kraju završila na drugom mestu na tabeli švajcarskog šampionata, uz dvanaest bodova manjka u odnosu na Jang Bojs koji je stigao do nove šampionske titule, ali i samo bod viška u odnosu na trećeplasirani Servet.
Inače, radi se o klubu koji je tri puta bio šampion Švajcarske, iako je to poslednji put bio slučaj još davne 1949. godine.
To drugo mesto na tabeli švajcarskog šampionata je Luganu donelo plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, međutim, ova ekipa nije imala sreće na žrebu, pošto je za protivnika dobila turski Fenerbahče, koji je veliki favorit, ne samo u ovom dvomeču, već i u čitavim kvalifikacijama za elitno klupsko takmičenje, pa je sigurno da je pred švajcarskim predstavnikom veoma težak zadatak.
Ipak, ovoj ekipi se nema šta zameriti za prikazano u prvom susretu, koji je na kraju turski predstavnik rešio u svoju korist rezultatom 3:4.
Zanimljivo je da je domaćin prvi stigao do prednosti, da bi Džeko u finišu prvog dela igre poravnao na 1:1, a potom je isti igrač u uvodnim minutima drugog poluvremena doveo svoj tim u prednost. Ipak, domaća ekipa se nije predavala pa je brzo nakon toga stigla do izjednačenja, što je očigledno dobrano razljutilo izabranike Žozea Murinja koji su nakon toga postigli još dva pogotka, a konačnih 3:4 postavio je Valencuela u četvrtom minutu sudijske nadoknade, za kakvu takvu nadu Lugana u revanšu.
Inače, i u novom izdanju švajcarskog šampionata fudbaleri ove ekipe su startovali na najbolji mogući način, pa se u ovom trenutku aktuelni vicešampion ove zemljle nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz maksimalnih šest osvojenih bodova iz dva meča.
U prošlom kolu je Lugano ostvario veoma važan trijumf na gostovanju kod nekadašnjeg šampiona Bazela, a taj duel je završen rezultatom 1:2, što je svakako odlična uvertira pred gostovanje kod Fenerbahčea.

Naš predlog

Na prvom duelu smo videli čak sedam pogodaka, a bez obzira što je ulog ogroman, smatramo da ćemo i ovog puta prisustvovati pravoj goleadi, pa vam savetujemo da se oprobate sa igrom 4+ za koju je kladionica Mozzartbet pripremila koeficijent 1.90.

Generalno, Fener je veliki favorit, a bez obzira na prednost iz prvog duela smatramo da će Murinjovi puleni dati sve od sebe da što pre dođu do prednosti na ovom duelu, i tako i definitivno obezbede prolazak u narednu fazu Lige šampiona, pa vam iz tog razloga preporučujemo da vaš fokus usmerite ka prelazu 1-1 koji kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 1.65.

Za kraj, Lugano je u prvom meču postigao čak tri pogotka daleko kvalitetnijem rivalu, i vrlo lako se može desiti da švajcarski predstavnik ovog puta postigne makar jedan, pa toplo preporučujemo igru G1+, za koju je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 1.60.

Izvor: TIP DANA: Fenerbahče – Lugano: Može li Lugano do čuda?Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*