TIP DANA: Partizan – Dinamo Kijev: Crno-beli jure čudo pred praznim tribinama stadiona u Humskoj!

Partizan će posle debakla u prvoj utakmici koja je odigrana u Lublinu prije 7 dana, pokušati da u revanš meču 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona ostvari pravo čudo i nadoknadi 4 gola zaostatka protiv Dinama iz Kijeva. Crno-beli će na ovom meču odraditi kaznu koju im je izrekla UEFA prethodne sezone, te će tako tribina stadiona u Humskoj biti sablasno prazne, što je naravno još jedna otežavajuća okolnost. Utakmica je na programu od 20 časova.

Partizan: Teško je bilo šta očekivati!

Samo četiri dana posle katastrofe u Lublinu, viceprvak Srbije je pokazao da sposobnost da se brzo oporavi od sramote. I ne, rane nisu zacijelile, ali se u Humskoj diše lakše posle pobjede na terenu debitanta u Superligi.
Kolika je razlika između Ukrajinaca i tima Aleksandra Stanojevića toliki je krater u mogućnostima Ubljana i izazivača u projektivanoj šampionskoj trci. Sastav iz Humske je napokon zaličio na nešto. Ono što, valjda, trener želi da vidi, a nije u prve dvije utakmice nove sezone. Daleko od toga da je treća bila sreća, prije bi se reklo znanje i iskustvo Bibarsa Natha.
Kako je to slikovito rekao Stanojević uoči početka sezone, treneri mu poslednjih godina stalno redukuju minutažu, ali Izraelac redovno nađe način da ih razuveri. Čak i u ovom ciklusu, kad je oba puta krenuo kao rezervista, pokazalo se da Partizanova igra ima smisla samo ako je Čerkez na terenu od prvog minuta. Ovoga puta nije patio čak i kad je pored sebe imao Gajasa Zahida, uprkos mišljenjima pojedinaca da prisustvo jednog organičeva umijeće drugog, ali su u tamnavskom kraju pokazali da mogu zajedno. Tačnije, pokazao je Natho karakteristiku da funkcioniše pod pritiskom i da je i dalje specijalista da riješava „male“ utakmice kakva je protiv ekipe Ivana Radovanovića.
Sve bitno u ofanzivi crno-bijeli su uradili zahvaljujući Nathu. Dijelovalo je kao da je uzeo džojstik u ruke, navodio kolege kuda da se kreću, slao im pravovremene lopte u prostor i u napetoj sedmici rasterao makar dio sivih oblaka iznad crno-bijele strane Topčiderskog brda. Najprije gol, onda i dvije asistencije, taman da pokaže da (još) nije za staro gvožđe i da kad je raspoložen može da bude uticajan.
Kao klub, Partizan nije spreman za Evropu. Ni po čemu joj trenutno ne pripada: organizaciono, finansijski, ambijentalno i igrački. Ima toliko problema unutar kluba, da bi bilo naivno očekivati da fudbaleri riješe nagomilane probleme. Klub nije zdrav i to igrači osjećaju. Ne smiju da kažu, jer im od novca koji (povremeno) primaju zavisi egzistencija, ako bi rekli šta ih sve tišti ugrozili bi dalje karijere. Zato ćute, ali govor tijela ih odaje i jasno je da neki od njih emotivno proživljavaju sramote na raznim nivoima.
Partizan trebalo da istrči večeras od 20 časova u rasporedu 3-4-3: A. Jovanović – Filipović, Marković, Mujakić – Lazarević, Ovusu, Zahid, Jurčević – Severina, Saldanja, Kalulu.

Dinamo Kijev: Mlada i srčana ekipa!

Odsustvo kvaliteta. „Samo“ to i ništa više. Može čak i da se priča o sramoti, bez obzira što je Dinamo u evropskim okvirima svemirski brod za Partizan. Naročito ovakav. Možda je u redu okarakterisati dešavanja u Lublinu katastrofom, jer je četiri razlike. Najbliže istini je saznanje da ovaj tim nije na istom broju obrtaja u poređenju sa kijevskim i zato će se već večeras vrlo vjerovatno prestrojiti u stazu koja vodi ka manje atraktivnom i isplativom takmičenju.
Izgledalo je kao kad omladinci igraju sa seniorima u Lublinu. Neravnopravna borba. U kombinatorici, trčanju, smislenim akcijama, Dinamo je sve čemu Partizan teži. Ekipa jasnih automatizama, pokretljiva u oba pravca, sposobna da se izvuče iz minusa i u kratkom vremenskom peridu preokretom pokazuje da zaslužuje da izađe na crtu Glazgov Rendžersu u narednoj rundi takmičenja.
Obično bi u ovim situacijama neko posegao za konstatacijom „žuta minuta“. U slučaju gostiju nije trajala jedan, nego šest. U završnici prvog poluvremena je triput matiran tako da je maltene svaki put zatajila odbrana Stanojevićevog tima i(li) sopstvenim propustima častila nominalnog domaćina. Kanonada, oličena u pogocima sa distance Šaparenka, Bražka i Karavajeva – a na sličan način reagovao i Kabajev početkom drugog – ubila je u pojam sastav koji se jeste najprije držao za liticu, onda iznenađujuće vodio, ali i kad je imao prednosti nije izgledao uvjerljivo.
Partizan nema fudbalera klase Andreja Jarmolenka, nedostaje mu lagani korak Mikole Šaparenka, pokretljivost Volodomira Bražka, brzina Vitalija Bujalskog.
Bilo je jasno i prije meča da će to biti više od fudbala za Ukrajince. Partizan je učešćem na turniru u Rusiji mahao crvenom zastavicom ispred razjarenog ukrajinskog bika.
Dinamo je ušao u utakmicu kao u rat i dao joj drugačiju konotaciju. Ukrajinci nisu htjeli da se rukuju prije meča, srpski mediji su diskriminisani, a izveštaji dobrog dijela ukrajinskih novinara su prešli sve granice sportskog. I danima posle utakmice u kojoj je Dinamo zgromio Partizan 6:2, o njoj se pričalo kao o vojnoj pobjedi i daje joj se vansportski kontekst.

Naš prijedlog:

Dinamo i u ovaj meč ulazi kao favorit, a kvota na njihov trijumf iznosi 1.80 u MaxBet kladionici. Trijumf Partizana plaća se kvotom 4.00, dok je za neriješen ishod ponuđena kvota 4.10.

Za očekivati je da ekipa Aleksandra Stanojevića, ma u kakvoj god formi se trenutno nalazila, odreaguje posle ubjedljivog poraza u prvoj utakmici i jednostavno smo mišljenja da od onoga ne može gore. Tačno je da će se igrati pred praznim tribinama ali ne očekujemo da se Dinamo naigra u Humskoj. Naš prijedlog je da pokušate sa igrom 1X po kvoti 2.00 u MaxBet kladionici. Jasno je da bi vrlo lako mogli ponovo gledati jedan veoma efikasan meč, a naš prijedlog je igra 3+ po kvoti 1.73. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo da pokušate sa neriješenim ishodom – X – po kvoti 4.10 takođe u MaxBet kladionici.

Izvor: TIP DANA: Partizan – Dinamo Kijev: Crno-beli jure čudo pred praznim tribinama stadiona u Humskoj!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*