TIP DANA: Vojvodina – Ajaks: Kopljanici u galopu kroz Panoniju!

U četvrtak je zaista spektakularna ponuda za klađenje, pošto nas očekuju mečevi kvalifikacija za Ligu Evrope, ali i za Ligu konferencije.
Svakako, duel koji će sasvim sigurno najviše zanimati sve ljubitelje fudbala u Srbiji se igra u Novom Sadu gde će Vojvodina ugostiti nekadašnjeg šampiona Evrope – ekipu Ajaksa.
Prvi duel između holandskog i srpskog predstavnika završen je rezultatom 1:0, uz podatak da je tim iz Amsterdama u samom finišu susreta stigao do trijumfa.
Sva je prilika da nas očekuje jedan veoma zanimljiv revanš, koji je inače zakazan za 20 časova.

Vojvodina: Može li Voša do čuda?

Vojvodina ima velike ambicije u kvalifikacijama za evropska takmičenja, međutim žreb je za tim iz Novog Sada bio možda i najteži mogući, pošto je ova ekipa za protivnika dobila ekipu Ajaksa, nekadašnjeg šampiona Evrope, i tima koji je ne tako davno stigao do polufinala Lige šampiona.
Svakako da su svi u klubu bili veoma nezadovoljni nakon žreba, međutim, ako uzmemo u obzir kako je Voša odigrala na prvom duelu u Amsterdamu, sigurno je da će u Novom Sadu imati čemu da se nadaju u revanšu.
Pre svega, pomenimo i to da je iza Vojvodine jedna solidna sezona u kojoj su crveno-beli stigli do samog kraja srpskog Kupa, ali je nažalost u velikom finalu Crvena zvezda očekivano bila bolja i slavila sa 2:1, ali daleko od toga da se Voša obrukala na tom susretu. Kao i mnogo puta prošle sezone, glavni problem je bila realizacija, i svakako da je uprava tokom leta dobrano radila na tom zadatku.
Inače, novi šampionat Srbije je uveliko krenuo, a zbog obaveza u Evropi, Voša je do sada odigrala samo jedan meč, i to na gostovanju kod novajlije Tekstilca, a taj duel je završen rezultatom 1:3.
Već za nekoliko dana klubu iz Novog Sada predstoji prvo teže gostovanje, pošto će nekadašnji šampion bivše Jugoslavije odmeriti snage protiv Čukaričkog, koji slovi za jednu od najboljih domaćih ekipa u elitnom rangu srpskog fudbala.
U međuvremenu je uprava Vojvodine bila veoma agilna u letnjem prelaznom roku, pa su u klub stigli Mihai Butean, Marko Poletanović, Marko Veličković, Lukas Baros, Kolins Sičenje, Jusuf Bamidele i Lazar Nikolić, a na sve to su u timu ostali Njegoš Petrović i Vukan Savićević. Ipak, šlag na tortu predstavlja skorašnji povratak nekadašnjeg kapitena Voše, Slobodana Medojevića, koji je nakon pet punih godina napustio AEL iz Limasola. Na prvi pogled je jasno da Voša ima tim koji je kadar za borbu za naslov prvaka Srbije, a svakako da ovaj tim ne treba otpisivati ni u kvalifikacijama za Ligu Evrope, uz napomenu, da bi svi u klubu bili prezadovoljni i sa grupnom fazom Liga Evrope, koja verovatno i jeste po meri tima iz Novog Sada.
Kao što smo već konstatovali, Vojvodina je u prvom meču kvalifikacija za drugo po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje poražena u gostima kod Ajaksa, koji se propisno ispromašivao na tom duelu. Na kraju je bilo 1:0 za Kopljanike, što sasvim sigurno nije dovoljna zaliha pred revanš koji je na programu večeras, pogotovu što će izabranici Božidara Bandovića imati ogroman motiv da savladaju nekadašnjeg šampiona Evrope, ali treba biti i realan pa reći da će sve to biti pakleno težak zadatak.

Ajaks: Kopljanici nisu impresionirali na prvom meču u Amsterdamu!

Ajaks je najtrofejniji holandski klub, pošto je ova ekipa do sada čak 36 puta dolazila do naslova prvaka ove zemlje, uz napomenu da je to poslednji put bio slučaj 2022. godine. Na sve to, popularni Kopljanici su rekordnih dvadeset puta dolazili do trofeja u holandskom Kupu, a poslednji put 2021. godine, kada je u velikom finalu savladana ekipa Vitesea.
Ipak, ono što je bez ikakve sumnje najvažnije, ali i najvrednije, odnosi se na Evropu. Naime, čak četiri puta u svojoj istoriji je klub iz Amsterdama dolazio do naslova prvaka Evrope, a poslednji put se to dogodilo 1995. godine, nakon trijumfa u finalu nad ekipom Milana. Bila je to jedna zaista fenomenalna generancija Kopljanika, koju su predvodili Davids, Sedorf, Litmanen, a čovek odluke u tom finalu bio je Patrik Klajvert koji je postigao pogodak u 85. minutu susreta. Pre toga je Ajaks tri puta zaredom dolazio do naslova prvaka Evrope, i to u periodu od 1971-1973 godine, a i ta generacija je bila više nego dobra, uz napomenu da je prva zvezda tog tima bio sada već pokojni Johaj Krojf, i upravo po ovom fudbaleru stadion Ajaksa od nedavno i nosi ime. Od evropskih trofeja, holandski predstavnik je uspeo da dođe i do jednog trofeja u Kupu UEFA (današnja Liga Evrope), i to 1992. godine.
Poslednje dve sezone holandski velikan ima baš dosta problema, a svakako da će svi navijači Ajaksa prošlu sezonu želeti što pre da zaborave pošto je ova ekipa na kraju završila tek na petom mestu na tabeli uz tri boda viška u odnosu na šestoplasirani Nek. Sve to je ovom timu donelo plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, a treba biti realan pa reći da sve to na kraju i nije toliko loše ispalo, pošto su Kopljanici u jednom delu šampionata bili stacionirani na poziciji koja vodi u niži rang.
Tokom leta je ovaj klub preuzeo Frančesko Farioli, koji neguje stil igre koji nije nimalo karakteristačan za Ajaks, pošto uglavnom ekipe koje je do sada predvodio italijanski stručnjak postižu malo pogodaka, ali vrlo malo i primaju.
Možda je to najbolje bilo vidljivo u prvom meču kvalifikacija za drugo po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje, gde je Ajaks sa “samo” 1:0 savladao Vojvodinu, iako je domaćin na tom susretu propustio ogroman broj izglednih prilika za postizanje gola.
Za razliku od srpskog, holandski šampionat još uvek nije započeo, a moramo pomenuti da je klub iz Amsterdama u pripremnom periodu odigrao nekoliko zaista vrhunskih mečeva. Generalna proba je bio duel protiv aktuelnog ovajača Lige konferencija – ekipe Olimpijakosa, a na tom susretu je klub iz Amsterdama slavio sa 1:0 golom Forbsa u završnici prvog dela igre.

Naš predlog

Na prvom duelu između holandskog i srpskog predstavnika smo videli samo jedan pogodak. Iako je ulog ogroman, smatramo da će nam revanš u Novom Sadu doneti daleko više pogodaka, pa vam pre svega toplo preporučujemo da se fokusirate na igru 3+, za koju je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 1.55.

Sigurno je da Vojvodina nema šta da izgubi u revanšu, pa je za očekivati da srpski predstavnik krene na sve ili ništa, što će sasvim sigurno ostaviti dosta prostora za kontre Ajaksa, i zaista, nije isključeno da bi i jedan i drugi tim mogli da postignu makar po jedan pogodak, pa je takođe veoma topla preporuka igra GG koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 1.60.

Za kraj, Vojvodina je u prvom meču pokazala da i te kako može da se nosi sa nekadašnjim šampionom Evrope, iako se Ajaks propisno ispromašivao. Na sve to, ne smemo zaboraviti da je tim iz Amsterdama prošle sezone igrao jako loše na strani, pa vam zbog svega toga hrabro savetujemo da okušate sreću sa duplom šansom 1X, a sve to uz fenomenalnu kvotu 2.21 u kladionici Mozzartbet.

Izvor: TIP DANA: Vojvodina – Ajaks: Kopljanici u galopu kroz Panoniju!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*