TIP DANA: Real Madrid – Atalanta: Žetva trofeja za nove Galaktikose počinje u Varšavi!

U sredu je veoma siromašna ponuda za klađenje, ali najviše iz razloga što je sve podređeno Superkupu Evrope, koji će biti odigran u Varšavi, gde će snage odmeriti aktuelni šampion Evrope, Real Madrid, ali i osvajač Liga Evrope, ekipe Atalante.
I jedan i drugi tim sasvim sigurno žele da na najbolji mogući način započnu novu sezonu, tačnije sa trofejom, a pogotovu se to odnosi na klub iz Bergama koji je baš prošle sezone i stigao do svog prvog evropskog trofeja.
Početak susreta u Varšavi je zakazan za 21h.

Real Madrid: Iza Madriđana je još jedna spektakularna sezona!

Iza Reala je jedna fenomenalna sezona u kojoj je kraljevski klub ponovo ostvario sve svoje ciljeve. Onaj glavni je naravno bio trofej u Ligi šampiona, a do njega je klub iz prestonice Španije stigao nakon trijumfa u velikom finalu nad ekipom Dortmunda.
Iako je nemački predstavnik bio bolji rival u prvom delu meča koji je završen bez pogodaka, u nastavku susreta je četa legendarnog Karla Ančelotija odigrala sjajno, postigla dva gola i stigla do svog petnaestog naslova prvaka Evrope, čime su Madriđani još jednom potvrdili da su najtrofejniji klub na svetu.
Nije ipak to bio jedini trofej za ovu ekipu, pošto je kraljevski klub bez većih problema došao i do šampionske titule u Španiji, ostavivši iza sebe Barselonu, koja je na kraju imala čak deset bodova viška u odnosu na Katalonce, pa se dolazi do zaključka da se pitanje naslova prvaka Španije i nije previše dovodilo u pitanje, iako je utisak da je Barsa bolje započela sezonu od svog najljućeg rivala.
Do trofeja su izabranici Karla Ančelotija došli i u Superkupu Španije, gde je u velikom finalu upravo i savladana Barselona, sa više nego ubedljivih 4:1, a deluje da je jedino takmičenje gde je Real podbacio španski Kup Kralja, gde je ovaj klub eliminisan u četvtfinalu od svog gradskog rivala – Atletiko Madrida, mada sigurno je da Kup, ali i Superkup Španije i nisu prioritetna takmičenja za Madriđane.
Nije bilo previše promena u igračkom kadru. Nažalost, sjajni Toni Kros je nakon Evropskog prvenstva u Nemačkoj odlučio da okači kopačke o klin, dok je Načo, nakon jedne zaista sjajne sezone pomalo i iznenađujuće odlučio da karijeru nastavi u Saudijskoj Arabiji.
Ipak, u klub je nakon višemesečnih pregovora stigao Kilijan Embape, pa sada Madriđani poseduju neverovatnu napadačku liniju, a na sve to je u klub doveden i verovatno najtalentovaniji brazilski fudbaler Endrik, koji je već sakupio i deset nastupa za brazilsku selekciju, iako je isti u julu napunio tek osamnaest godina, pa nema nikakve sumnje da je pred njim svetla budućnost.
Što se tiče pripremnog perioda, Real Madrid je odigrao nekoliko ne baš dobrih duela, pošto je ova ekipa poražena od Milana i Barselone, dok je u generalnoj probi pre samo nekoliko dana savladan Čelsi sa 2:1.
Strelci za kraljevski klub bili su Vaskez i Dijaz, uz napomenu da je Karlo Ančeloti taj duel započeo u dobrano izmenjenom sastavu, gde su od startera započeli samo Kurtoa, Ridiger, Militao i Vinisijus.
Inače, poslednji međusobni meč su Real Madrid i Atalanta odigrali pre tri godine, u nokaut fazi Lige šampiona, a tada je kraljevski klub slavio sa 3:1.

Atalanta: Može li Boginja da iznenadi favorizovane Madriđane?

Pomenuli smo da je Realova sezona bila savršena, a deluje da isto to možemo reći i za Atalantu, koja je uspela da dođe do svog prvog evropskog trofeja. Naime, italijanski predstavnik je u velikom finalu Liga Evrope demolirao Leverkuzen sa 3:0, kome je to veoma zanimljivo bio prvi poraz u sezoni.
Od prvog do poslednjeg minuta susreta je četa Đanpjera Gasperinija kontrolisala meč i pitanje pobednika, ali i osvajača drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja se niti jednog trenutka i nije dovodilo u pitanje. Na putu do velikog finala italijanski predstavnik nije imao nimalo lak posao pošto je eliminisao ekipe poput Sportinga, Liverpula i Marseja, a posebno treba pomenuti taj meč protiv Liverpula, i to na Enfildu, gde je ovaj tim mimo svih očekivanja slavio sa 0:3 i već tada se videlo da popularna Boginja ima najviše moguće ciljeve u Ligi Evrope.
Taj trofej je svim navijačima ovog kluba bio povod za ogromno slavlje na ulicama grada koji je pre samo četiri godine bio najviše pogođen koronavirusom.
Vrhunske partije je Atalanta pružala i u italijanskom šampionatu, a na kraju je klub iz Bergama sezonu završio na sjajnom četvrtom mestu na tabeli što je dovoljno za plasman u Ligu šampiona, iako bi ovaj klub i bez toga izborio plasman u elitno takmičenje i to sa već pomenutim osvajanjem Liga Evrope.
Vrlo lako se moglo desiti da Boginja završi i poziciju iznad na tabeli, ali je u poslednjem kolu ovaj klub doživeo neočekivan poraz na svom stadionu od Fiorentine, ali ne samo to, već se na tom duelu teško povredio i sjajni Skalvini koji je zbog te povrede propustio Evropsko prvenstvu u Nemačkoj i italijanski reprezentativac bi na teren mogao tek pred kraj kalendarske godine.
I u italijanskom Kupu je četa Đanpjera Gasperinija igrala veoma dobro, pošto je ovaj tim izborio plasman u veliko finale, gde je Atalanta nažalost odigrala svoju možda i najslabiju partiju u prošloj sezoni i doživela poraz od Juventusa, koji je čitavim tokom sezone igrao veoma slabo.
Nažalost, u pripremnom periodu se povredio i prvi napadač Skamaka, i njemu predstoji duga pauza, a uprava kluba iz Bergama je ekspresno reagovala i dovela takođe reprezentativca Italije, Retegija, koji je prošle sezone igrao veoma dobro u Đenovi. Pored njega, klub iz Bergama je angažovao i Zaniola, Godfrija i Sulemanu, dok je De Katelare otkupljen iz Milana za 22 miliona evra, koliko je između ostalog Atalanta platila Đenovi i za angažovanje Retegija. Klub su u međuvremenu napustili Mirančuk, Hatebur, Okoli, Kambijagi, Zapata i Zortea, uz konstataciju da svi ovi igrači nisu bili startna postava.

Naš predlog

Svakako da će Atalanta imati ogroman motiv da dođe do svog drugog evropskog trofeja, međutim, treba biti realan pa reći da Madriđani imaju daleko više iskustva kada su ovakvi mečevi u pitanju, a na sve to će tim iz Bergama na ovom duelu nastupiti bez Skamake i Kopmejnersa, inače dvojice najboljih fudbalera iz prošle sezone, pa je i više nego jasno zašto prednost dajemo kraljevskom klubu i savetujemo vam da se oprobate sa jedinicom za koju je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 1.57.

Nije retkost da nam ovi mečevi Superkupa Evrope donesu dosta pogodaka, a pre svega smo mišljenja da će ih u Varšavi biti na obe strane, baš zbog te pomenute želje da i jedan i drugi tim sa novim trofejom započnu sezonu. Toplo vam preporučujemo da vaš fokus usmerite ka igri GG koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 1.73.

Za kraj, iz potpuno istog razloga vam hrabro preporučujemo da okušate sreću i sa igrom 4+, za koju je kladionica Mozzartbet pripremila fantastičnu kvotu 2.70.

Izvor: TIP DANA: Real Madrid – Atalanta: Žetva trofeja za nove Galaktikose počinje u Varšavi!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*