TIP DANA: Lugano – Partizan: Imaju li crno-beli snage za preokret?

Lugano će u okviru revanš meča 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope dočekati ekipu Partizana. Švajcarci su u Humskoj trijumfovali rezultatom 0:1 i pored neubjedljive igre tokom većine meča. Partizan nikako ne može da pronaže željenu formu i čini se da će vrlo teško režirati preokret. Utakmica je na programu od 20 časova i 30 minuta.

Lugano: Ovaj tim se može izbaciti!

Nisu imali baš šta da vide u izvbedbi domaćina navijači u Humskoj, koji je planirao da tehnički potkovanijeg i uočljivo uigranijeg rivala ugrožava kontrama, međutim, kad to nije uspio – a bilo je situacija – dozvolio je sastavu Matije Kroći Tortija da razvije akciju kakve se pribijavao stručni štab Parnog valjka. Bez pritiska na nosioca lopte, iz nekoliko dodavanja, gosti su stigli pred kazneni prostor Aleksandra Jovanovića, imali taj luksuz da odlože loptu Matiji Zanotiju, a ovaj poentirao za nastavak agonije Partizana.
Bio je švajcarski Lugano u odličnom periodu, čak i u dvostrukom porazu od Fenerbahčea Lugano je demonstrirao odličnu timsku igru. Vidjelo se i u Humskoj da je ekipa Matije Kroki-Tortija puna samopouzdanja, zabilježivši pobjedu iako je igrala prosiječno.
Imao je Lugano do ovog vikenda stopostotan učinak u švajcarskom prvenstvu, ali je donekle i očekivano stao u duelu sa Lucernom – 2:2. Napisali smo donekle očekivano, uzimajući u obzir činjenicu da je šef stručnog štaba švajcarskog vicešampiona odlučio da najbolje igrače tima sačuva za revanš protiv Partizana.
Na klupi je ostao jedan od najtucajnijih igrača veznog reda Bislimi, nije bilo Valenzuele, Papadopulosa, Zanotija i Prizbilka. Istumbana postava Lugana nije igrala na potrebnom nivou. Rival crno-bijelih je dva puta vodio Mahua i Vladija. Imala vođstvo i u drugom poluvremenu, ali je u nastavku doživjela kolaps.
Veliku uticaj na igru Lucerna imao je sin Dejana Stankovića, Aleksandar. On je dobio šansu u 34. minutu i pružio više nego pristojnu partiju za goste. Lugano je doživio potop u finišu meča kada su neki od nosilaca igre dobili šansu.
Luganu je presudio mladi reprezentativac Toga Tibault Klidje. On je golovima u finipu meča, doprinijeo prvom neuspijehu Lugana u domaćem prvenstvu. Iskoristio je to Cirih i pobjedom nad Lozanom došao do prvog mjesta.

Partizan: Burna konferencija pred put u Švajcarsku!

Meč sa Luganom ostaće u istorijskim knjigama zabilježen kao onaj na kome je najveći broj stranaca počeo neku utakmicu od postanka Partizana. Ogromna je to razlika čak i na prethodni Stanojevićev period u klubu, kao i na vrijeme kad je Gordan Petrić formirao ekipu po sistemu „do centra naši, od centra stranci“. Sad se najezda inostranih fudbalera proširila i na odbranu i možda nije daleko dan kad će svih 11 biti iz drugih država, ali je veliko pitanje šta ove „ujedinjene nacije“ donose na terenu. U modernom fudbalu malo koja ekipa može bez stranaca – osim, možda, kijevskog Dinama – samo što u svakoj drugoj vrijede, nešto konkretno rade, doprinose. Partizanovi su u dosadašnje tri evropske utakmice maltene beskorisni, a čak i kad neko od njih postigne dva gola (Mateus Saldanja u Poljskoj) dobije packe trenera.
Zasad, a prošlo je dovoljno mečeva da se određeni stavovi formiraju, niko od tih momaka nije pokazao da je vrijedan ostanka. A i dalje su tu i zauzimaju mjesta, jer klub nema način da ih se otarasi. Samo smetaju.
Manjak svijetlosti na putu Parnog valjka. I doslovce i u prenesenom značenju. Nalazi se u tunelu i dijeluje kao da nema izlaza. Ruku na srce, kako da ga bude kad se na slabo osvjetljenom stadionu u Zaječaru ni lopta, ni igrači nisu mogli jasno spaziti prethodnog vikenda. Taj detalj jeste za brigu srpskog fudbala, ako nam se dešava da na novoizgrađenom objektu reflektori ne rade valjano, čak može da posluži djelimično kao opravdanje favoritu za prvi kiks u domaćem takmičenju, ali ako je Partizan spao na to da ne može da dobije IMT onda nije ni zaslužio da izađe iz tmine kakva je prekrila teren „Kraljevice“.
Da li je neko zaboravio da uključi struju tema je za ljude koji vode takmičenje, dok oni stacionirani u Humskoj moraju da brinu kako je, zaboga, mjesecima unazad Aleksandar Jovanović prva ličnost tima. I gdje su ostali da ga prate. Golman crno-bijelih je u dvije situacije fenomenalnim intervencijama spriječio poraz ekipe Aleksandra Stanojevića, mada teško da je bilo ko od Grobara mogao da bude zadovoljan epilogom utakmice četvrtog kola Superlige, naročito što je doskorašnji lider postigao gol, poništen posle intervencije iz VAR sobe.
Za revanš meč na stadionu Tuna upitan je Mateuš Saldanja, koji nije odradio nijedan trening od prethodnog meča sa ekipom iz Švajcarske.

Naš prijedlog:

Lugano kao favorit ulazi i u ovaj meč, a kvota na trijumf domaćina u PrimoBet kladionici iznosi 1.60. Trijumf Partizana plaća se kvotom 4.90.

U prvom meču su izostali golovi, međutim mišljenja smo da u ovoj utakmici neće biti tako. Naš prijedlog je prvenstveno da pokušate sa igrama na golove, a kvota na igru GG u PrimoBet kladionici iznosi 1.73. Partiza ne izgleda dobro ali ni Lugano nije pokazao mnogo toga u Humskoj prethodnog vikenda. Takođe igra GG3+ po kvoti 2.10 izgleda veoma primamljivo, a za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo da pokušate sa kombinacijom X2&GG koja se u PrimoBet kladionici plaća kvotom 3.10. Smatramo da crno-bijeli imaju šanse u ovoj utakmici i da će uspijeti da ostanu neporaženi.

Izvor: TIP DANA: Lugano – Partizan: Imaju li crno-beli snage za preokret?Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*