TIP DANA: Mančester junajted – Fulam: Premijera Premijer lige na “Teatru snova”

Petak nam donosi dugo očekivani početak najbolje lige na svetu, a na premijerni meč ovogodišnjeg izdanja Premijer lige se igra na Old Trafordu gde će snage odmeriti Mančester junajted i Fulam.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 21h.

Mančester junajted: Koji su krajnji dometi nekadašnjeg šampiona Engleske?

Iza Junajteda je izuzetno loša sezona, koju je ova ekipa završila na katastrofalnom osmom mestu na tabeli uz više od trideset bodova manjka u odnosu na svog gradskog rivala, ekipu Mančester sitija, koja je stigla do novog naslova prvaka Engleske.
Primarni cilj je naravno bio plasman u Ligu šampiona, a puleni Ten Haga nisu bili ni blizu toga, pošto je na kraju nekadašnji šampion Evrope imao osam bodova manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Aston Vilu.
Sezona je ipak spašena osvajanje FA Kupa, i to pošto su Đavolovi u velikom finalu bili bolji od svog gradskog rivala Mančester sitija, a sve to je engleskom velikanu donelo plasman u grupnu fazu drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja – Lige Evrope, koja se poput Lige šampiona od ove sezone igra po drugom principu.
Naravno, ponovo će plasman u elitno takmičenje biti primarni cilj četa Ten Haga, ali je veliko pitanje koliko je sve to realno, pošto je i ove godine konkurencija u engleskom fudbalu paklena.
Tokom letnjeg prelaznog roka na Old Trafordu su se dogodile brojne promene, a pre svega je nekadašnji šampion Engleske doveo nekoliko pojačanja u zadnjoj liniji tima, koja je i bila najveći problem u prošlom izdanju Premijer lige.
Leni Joro je stigao iz Lila u transferu vrednom oko 60 miliona evra, a pored njega je Ten Hag doveo i dva fudbalera sa kojima je već sarađivao u Ajaksu, ,a to su De Liht i Mazruji, i za njihovu slobodu je Bajernu plaćeno oko 90 miliona evra. Naravno, ne smemo zaboraviti ni dolazak Zirkzea, a sve to nakon sjajne sezone u Bolonji, uz konstataciju da je njegov transfer koštao 42 miliona evra.
Nažalost, Leni Joro se već u prvom pripremnom meču povredio i kako sada stvari stoje njemu predstoji tromesečna pauza, a veliko je pitanje da li bi u klub i stigao De Liht da se nije dogodila povreda jednog od najtalentovanijih defanzivaca na svetu.
Inače, u pripremnom periodu je Junajted odigrao nekoliko ne baš dobrih mečeva, a u generalnoj probi pred Komjuniti šild ova ekipa je doživela težak poraz od Liverpula, kada je bilo 3:0.
Kada smo već pomenuli Superkup Engleske, fudbaleri Junajteda su pružili dobar otpor favorizovanom Sitiju, i vodili sve do finiša susreta, ali su na kraju Građani ipak uspeli da dođu do poravnanja golom Bernarda Silve u 89. minutu susreta. Ipak, Siti je slavio nakon boljeg izvođenja jedanastereaca, a tragičar je bio veteran Džoni Evans.

Fulam: Može li Fulam da se umeša u borbu za Evropu?

Fulam do sada u svojoj istoriji nikada nije bio šampion Engleske, a utisak je da je najveći uspeh do sada, naravno pored tri trofeja u Čempionšipu, plasman u veliko finale Liga Evrope, iz 2010. godine, kada je ova ekipa poražena od favorizovanog Atletiko Madrida.
Ako se osvrnemo na prošlu sezonu, na kraju je tim iz Londona završio na trinaestom mestu na tabeli i to uz čak devetnaest bodova viška u odnosu na klubove koji su na kraju završili u nižem rangu takmičenja, a naravno da je to i bio primarni cilj popularnih Kolibara. Dolazimo do zaključka da su prethodne dve sezone, a sve od kako se klub iz prestonice vratio u elitni rang engleskog fudbala, bile veoma uspešne, i sigurno je da niko neće imati ništa protiv toga da se sličan scenario ponovi i ovog puta, iako smo već pomenuli da je ove godine konkurencija zaista paklena u engleskom fudbalu.
U pripremnom periodu su puleni Marka Silve koji radi sjajan posao na klupi ovog tima odigrali nekoliko veoma dobrih mečeva, pa je tako ova ekipa uspela da savlada Benfiku i Hofenhajm, ali i da doživi poraz od Sevilje kada je bilo 2:1.
Tokom letnjeg prelaznog roka je i ovaj klub poput Mančester junajteda doživeo brojne promene, a biće pre svega jako teško nadomestiti odlazak sjajnog Palinje koji je u transferu vrednom 50 miliona evra pojačao Bajern iz Minhena. Pored njega klub su napustili i Adarabijo koji je prešao u Čelsi, i to kao slobodan igrač, a treba pomenuti i odlaske Vilijana i Kordova-Rida, koji će karijeru nastaviti u Lesteru.
Naravno, nije uprava Kolibara sedela skrštenih ruku tokom leta, a najveće pojačanje sasvim sigurno predstavlja dovođenje Smit Rouva koji je u transferu teškom 32 miliona evra stigao iz Arsenala. Pored toga, tim iz prestonice Engleske je u svoje redove kao slobodnog igrača doveo i Sesegona iz Totenhema, dok je štoper Kuenka plaćen Viljarealu oko sedam miliona evra.
Iako po običaju Fulam ima baš dosta problema u međusobnim okršajima protiv Mančester junajteda, veoma zanimljivo je da su Kolibari u poslednjem međusobnom susretu stigli do trijumfa, a taj duel na Teatru snova je završen rezultatom 1:2. Gosti su prvi stigli do vođstva sredinom drugog dela igre, ali su Đavolovi poravnali rezultat golom Megvajera u 89. minutu. Kada je sve išlo ka tome da će to biti i konačan rezultat ovog meča, Ivobi je postigao pogodak u sedmom minutu sudijske nadoknade i doneo veliko slavlje svim navijačima gostujuće ekipe.
Naravno, nadaju se svi u Fulamu da bi i ovog puta mogli da naškode nekadašnjem šampionu Engleske na njegovom terenu, ali će to sasvim sigurno biti pakleno težak zadatak.

Naš predlog

Svakako da Junajted želi dosta više nego prošle sezone, a u takvoj situaciji ova ekipa ne sme da gubi na mečevima na domaćem terenu, makar protiv timova koji nisu favoriti protiv njih, a sigurno je da se to ne može reći za Fulam.
Pre svega, savetujemo vam da se oprobate sa jedinicom za koju je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 1.62.

Ako bacimo pogled na nekoliko prethodnih međusobnih mečeva, Junajted je slavio na četiri od prethodnih pet duela, međutim, u onom poslednjem koji je odigran na Old Trafordu su gosti stigli do trijumfa, a taj duel je završen rezultatom 1:2. Na početku prvenstva su iznenađenja i te kako moguća, a topla preporuka je da ovde pokušate sa velikim brojem pogodaka, pa vam savetujemo da se oprobate sa igrom 4+ koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 2.40.

Možda i najrealnije je da će i jedna i druga ekipa postići makar po jedan pogodak na ovom duelu na Teatru snova, pa vam predlažemo da vaš fokus usmerite ka igri GG, a sve to uz kvotu 1.60.

Izvor: TIP DANA: Mančester junajted – Fulam: Premijera Premijer lige na “Teatru snova”Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*