Tip dana: Borac Banja Luka – Ferencvaroš: Banjalučani ne mrače, svetla budućnost je pred Borcem!

U četvrtak je veoma interesantna ponuda za klađenje pošto nas širom Evrope očekuju revanš mečevi plej-ofa za ulazak u Ligu Evrope, ali i Ligu konferencije.
Za vas smo ovog puta analizirali duel iz Banja Luke, gde će fudbaleri Borca ugostiti Ferencvaroš u revanš meču plej-ofa za ulazak u Ligu Evrope. U prvom duelu između ova dva tima, aktuelni šampion Bosne i Hercegovine je uspeo da odoli na papiru kvalitetnijim Mađarima, pošto je taj susret završen bez pogodaka, pa Borac ima veoma lepu šansu da stigne do istorijskog plasmana u drugo po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje – Ligu Evrope.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 21h.

Borac Banja Luka: Mogu li fudbaleri Borca do Liga Evrope?

Borac iz Banja Luke je ovog leta već ispisao istoriju, pošto je ova ekipa uspela da dođe minimum do plasmana u grupnu fazu Lige konferencija, međutim, stvari bi mogle da budu još i bolje ukoliko predstavnik Bosne i Hercegovine uspe da eliminiše ekipu Ferencvaroša, što bi ovom timu donelo direktan plasman u Ligu Evrope, što ni oni najveći optimisti nisu mogli da pretpostave.
Krenimo redom. U kvalifikacije za Ligu šampiona je ova ekipa krenula od prvog kola gde je eliminisana albanska Egnatija, i to nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. Usledio je dvomeč sa grčkim PAOK-om, gde se predstavnik Bosne i Hercegovine nije obrukao i pored toga što je ova ekipa eliminisana. Prvi meč u Solunu je završen pobedom grčkog predstavnika od 3:2, a u revanšu je PAOK slavio i u Banja Luci, i to sa minimalnim rezultatom. Već tada se naslućivalo da Borac ima tim koji je kadar da ove sezone igra u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja, a to se najbolje videlo nakon što je ova ekipa u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope uspela da eliminiše Klaksvik. I jedna i druga ekipa je na svom stadionu slavila sa 2:1, a u revanšu je Borac slavio posle produžetaka i ukupnim rezultatom 4:3 izborio plej-of za ulazak u Ligu Evrope, a samim tim je obezbeđen i direktan plasman u Ligu konferencija, što upravo i jeste bio primarni cilj na početku ovih kvalifikacija.
Ipak, ni to nije sve. U prvom meču plej-ofa, hrabri Borac je uspeo da remizira u gostima kod favorizovanog Ferencvaroša kada nije bilo pogodaka, pa sada ovaj tim pred svojim navijačima, i pred punim stadionom, ima priliku da izbori istorijski plasman u Ligu Evrope, što bi nakon onog osvojenog Kupa Jugoslavije iz 1988. godine, kada je savladana Crvena zvezda, bio svakako i najveći uspeh u istoriji kluba iz Banja Luke. Naravno, sigurno je da sve to neće biti nimalo lak zadatak, međutim, ako uzmemo u obzir da je predstavnik Bosne i Hercegovine već izborio pomenutu Ligu konferencije, onda je sigurno da Borac nema šta da izgubi na ovom meču, a već je pokazao da i te kako može da se nosi sa predstavnikom Mađarske, koji se ruku na srce dobrano ispromašivao na prvom susretu.
Inače, uveliko je u toku prvenstvo Bosne i Hercegovine, a u ovom trenutku se aktuelni šampion ove zemlje nalazi na sedmom mestu na tabeli sa tri osvojena boda, ali uz podatak da je Borac do sada odigrao samo jedan meč u šampionatu, a sve to zbog obaveza u kvalifikacija za evropska takmičenja. U tom jedinom duelu tim iz Banja Luke je na svom stadionu savladao Slobodu, a taj meč je završen rezultatom 2:0.
Što se tiče kadrovskih problema, trener Mladen Žižović će konačno moći da računa na oporavljenog Davida Vukovića, inače veoma talentovano levo krilo, za koga se ovog leta ozbiljno interesovao poljski Rakov, međutim, on za sada ostaje u klubu, ali veliko je pitanje da li će to biti slučaj i do kraja prelaznog roka.
Bilo kako bilo, pred Borcem je istorijski meč, a ono što je sasvim sigurno je da su tribine rasprodate, pa je sigurno da mađarskom predstavniku neće biti nimalo lako, uz konstataciju da je Ferencavaroš i pored remija u prvom duelu i dalje favorit za prolazak u Ligu Evrope.

Ferencvaroš: Pakleno težak zadatak očekuje ekipu Ferencvaroša!

Ferencvaroš je najtrofejniji mađarski klub, a do sada je ova ekipa čak 35 puta dolazila do naslova prvaka Mađarske, i naravno, to je bio slučaj i prošle sezone, kada je je popularni Fradi imao čak šesnaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Paks, pa je zaista utisak da se pitanje naslova prvaka i nije previše dovodilo u pitanje.
Pored 35 trofeja namenjenih šampionu Mađarske, ovaj klub je do sada čak 24 puta dolazio i do Kupa, ali i šest puta do Superkupa, i još jednom je jasno da se radi o jednom od najtrofejnijih klubova u ovom delu Evrope.
Pomenuli smo već tu prošlu sezonu, a treba reči da je mađarski predstavnik stigao i do proleća u Ligi konferencije, gde je ova ekipa u nokaut fazi eliminisana od Olimpijakosa, koji je kasnije veoma zanimljivo i stigao do trofeja u trećem po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju. Svi u klubu su bili veoma zadovoljni sa radom Dejana Stankovića, međutim, bivši trener Crvene zvezde je odlučio na kraju sezone da napusti klub i karijeru nastavi u Spartaku iz Moskve. Na njegovo mesto je postavljen Paskal Jansen, pred kojim je veoma težak zadatak da ponovi prošlu sezonu, koja je svakako bila veoma uspešna.
Naravno, naslov prvaka Mađarske je popularnim Zelenim orlovima donelo plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, gde je Ferencvaroš u drugom kolu bez većih problema eliminisao ekipu TNS-a, ali je u trećem kolu nažalost ovaj klub eliminisan od danskog Mitjilanda. U prvom meču u Danskoj je bilo 2:0, dok je u drugom u Mađarskoj bilo 1:1, pa je Fradi morao da se zadovolji sa nastavkom takmičenja u kvalifikacijama za Ligu Evrope, što ruku na srce i jeste po meri ovog kluba.
Kao što smo već pomenuli, u prvom meču plej-ofa za ulazak u drugo po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje, Ferencvaroš je samo remizirao na svom stadionu protiv Borca iz Banja Luke, uz konstataciju da je mađarski predstavnik bio dosta bolji rival na tom duelu, ali je bilo velikih problema u realizaciji.
Sada Fradiju predstoji veoma težak zadatak, pošto pored punog stadiona ispred sebe ima i veoma motivisanog rivala koji će sigurno dati sve od sebe da iskoristi istorijsku šansu koja se ukazala.
Što se tiče aktuelnog šampionata Mađarske, sigurno je da je Ferencvaroš i ovog puta glavni favorit za naslov prvaka Mađarske, a trenutno se Zeleni orlovi nalaze na trećem mestu na tabeli sa devet osvojenih bodova, i to pošto je ova ekipa na tri odigrana susreta ostvarila isto toliko trijumfa. Prva je Puškaš Akademija, koja ima takođe maksimalan broj bodova, ali i meč viška u odnosu na Fradi, koji je odložio jedan duel zbog obaveza u kvalifikacijama za Ligu Evrope.
Za kraj, što se tiče sastava tima, sva je prilika da će trener Paskal Jansen na teren izvesti istih jedanaest fudbalera koji su započeli meč pre tačno nedelju dana.

Naš predlog

Iako je u prvom meču Ferencvaroš bio dosta bolji rival, Borac je nekako uspeo da sačuva svoju mrežu i donese sjajan rezultat koji ovom timu daje veliku šansu da bi na jesen mogao da zaigra u Ligi Evrope, i to po prvi put u svojoj istoriji. Svakako da će mađarski predstavnik napasti od prvog minuta, ali smo mišljenja da predstavnik Bosne i Hercegovine i te kako ima odgovor na to, pa vam hrabro preporučujemo da okušate sreću sa duplom šansom 1X koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 2.16.

Ulog je ogroman, pa samim tim ne treba ovde očekivati ni previše pogodaka, pogotovu što će Borac sigurno spremiti defanzivni stil igre, kako bi pre svega izbegao poraz, pa vam savetujemo da se oprobate sa igrom 0-2 gola, a sve to uz kvotu 1.69 u Mozzartu.

Za kraj, možda je i idealno da kombinujete našu prvu i drugu prognozu za ovaj susret između predstavnika Bosne i Hercegovine i Mađarske i foksurirate se kombinaciju igara 1X&0-2, za koju je kladionica Mozzartbet pripremila fantastičnu kvotu 3.05, a svakako nije loše ni da se oprobate i sa igrom 1X&0-3, koju kladionica Mozzartbet plaća sa takođe odličnom kvotom 2.45.

Izvor: Tip dana: Borac Banja Luka – Ferencvaroš: Banjalučani ne mrače, svetla budućnost je pred Borcem!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*