TIP DANA: Inter – Atalanta: Može li Atalanta posle punih deset godina do trijumfa na Meaci?

Petak nam donosi nekoliko veoma interesantnih mečeva širom Evrope, a utisak je da se najzanimljiviji duel dana igra na Đuzepe Meaci gde će fudbaleri Intera ugostiti Atalantu.
Inter se u dosadašnjem toku prvenstva nije previše iskazao, i pored toga što Neroazuri ne znaju još uvek za poraz, dok je Atalanta nakon fantastičnog starta šampionata u prošlom kolu poražena u gostima kod Torina, kada je bilo 2:1.
Početak ovog u najavi veoma interesantnog susreta je zakazan za 20 časova i 45 minuta
.

Inter: Mogu li Neroazuri do novog Skudeta?

Inter se prošle sezone praktično prošetao do novog Skudeta, a nekoliko kola pre kraja je sve bilo poznato. Na kraju su Neroazuri imali čak devetnaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Milan, što je zaista ozbiljna razlika, pa dolazimo do zaključka da se pitanje šampiona Italije prošle sezone nije previše dovodilo u pitanje.
Možda se više očekivalo od Lige šampiona, gde je italijanski predstavnik u osmini finala pomalo iznenađujuće eliminisan od Atletiko Madrida, iako je u tom trenutku Inter igrao možda i najlepši fudbal u Evropi. Prerano je Inter eliminisan i iz italijanskog Kupa, međutim u klubu su sve podredili osvajanju novog Skudeta do kog su na kraju i stigli.
Nije bilo previše promena u kadrovskom smislu tokom leta. Novi fudbaleri Intera postali su Taremi i Zelinski, uz konstataciju da je sačuvana okosnica tima iz prošle sezone, pa je opšti utisak da su Neroazuri i ovog puta glavni kandidata za naslov prvaka Italije.
Međutim, iako Inter nakon dva odigrana kola ne zna za poraz, ako posmatramo samo igru milanskog giganta, može se reći da smo dosta više očekivali.
Naime, u prvom kolu su puleni Simonea Inzagija, koji generalno radi dosta dobar posao u ovom klubu, remizirali na gostovanju kod Đenove, a taj duel je završen rezultatom 2:2. Bili su gosti iz Milana veoma blizu trijumfa na premijeri šampionata, a da tako ne bude pobrinuo se Mesijas, koji je postigao pogodak u petom minutu sudijske nadoknade, što je svakako bio povod za ogromno slavlje na tribinama Marasija.
Inače, ne treba zaboraviti da je na tom duelu dva pogotka za Inter postigao Tiram, koji će i ovog puta igrati na veoma visokom nivou, što je uostalom bio slučaj i prošle sezone.
U drugom kolu je ruku na srce savladana ekipa Lećea sa 2:0, međutim, nismo videli previše šansi Intera na tom duelu. Iz svoje prve je ova ekipa došla do vođstva u petom minutu preko Darmijana, da bi u drugom delu igre, gde je domaćin praktično samo čuvao rezultat, jedini strelac bio Čalhanolgu u 69. minutu igre i to sa bele tačke, gde je turski reprezentativac nepogrešiv.
Mnogi će reći da se radi o rutinskoj pobedi Intera, ali ako se prisetimo partije na Marasiju, ali i na nekoliko pripremnih mečeva pred početak sezone, deluje da Neroazuri nisu na svom prepoznatljivom nivou, mada je sa druge strane vrlo moguće i da Simone Inzagi polako ali sigurno tempira formu, kako bi njegova ekipa bila na vrhunskom nivou kada je to najpotrebnije.

Atalanta: Da li je vreme da se Boginja umeša u borbu za Skudeto?

Prošla sezona za Atalantu je bila bez ikakve sumnje i najuspešnija u istoriji za ovaj klub, koji je stigao do svog prvog evropskog trofeja. Kao što je dobro poznato, Atalanta je u velikom finalu Liga Evrope deklasirala Leverkuzen sa 3:0 i stigla do trofeja u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju, a da stvari budu još bolje, bio je to jedini poraz u sezoni za nemačkog predstavnika, koji je takođe imao istorijsku sezonu, pošto je osvojen prvi naslov prvaka Nemačke u istoriji.
Popularna Boginja je propustila priliku da sezonu završi sa još jednim trofejom, pošto je u finalu Kupa Juventus bio bolji, a u Seriji A je tim iz Bergama takođe igrao na veoma visokom nivou, pošto je ova ekipa uspela da izbori plasman u Ligu šampiona, što bi se ruku na srce svakako i desilo osvajanjem Liga Evrope.
Tokom leta su usledile velike promene, a pre svega, treba reći da je Atalanta ostala bez svoja dva najbolja fudbalera iz prethodne sezone. Sjajni napadač Skamaka je na prijateljskom meču protiv Parme povredio koleno i neće ga sigurno biti do kraja ove godine, dok je u međuvremenu sjajni Kopmejners napustio klub i prešao u Juventus, u transferu vrednom 52 miliona evra. Da stvari po tim iz Bergama budu još gore, treći najbolji igrač iz prošle sezone, Ademola Lukman je obavestio upravu nedavno da želi da ode, i kako sada stvari stoje i ovaj sjajni fudbaler, inače strelac tri gola u finalu Liga Evrope će napustiti Boginju.
Naravno, nisu sedeli u Bergamu skrštenih ruku, pa su tako u međuvremenu novi fudbaleri ovog kluba postali Zaniolo, Retegi, Samardžić, Kvadrado, Patrisio, Brešanini i Belanova, uz konstataciju da je Atalanta otkupila ugovor De Katelara koji je nakon neuspele epizode u Milanu procvetao prošle sezone u Bergamu.
Đanpjero Gasperini je pred početak sezone pomalo i neočekivano najavio napad na Skudeto, što bi bila svakako i kruna njegove trenerske karijere, a u prvom kolu je Boginja odigrala sjajan meč na gostovanju kod Lećea i bez većih problema slavila sa 0:4. I u drugom kolu su Gasperinijievi puleni dobro započeli meč i poveli na gostovanju kod Torina preko sjajnog Retegija, ali je Torino ubrzo izjednačio, a onda preko Adamsa početkom drugog dela igre došao i do prednosti. Ipak, imala je Atalanta lepu priliku da donese bod iz Torina, ali je Pašalić u šestom minutu sudijske nadonade propustio da realizuje jedanaesterac.
Podsećamo vas da je italijanska ekipa već propustila priliku da dođe do jednog trofeja, pošto je pre dvadesetak dana ovaj tim u finalu Superkupa Evrope poražen od Real Madrida, a taj duel je završen rezultatom 2:0.

Naš predlog

Veoma zanimljivo je da je Atalanta poslednji trijumf u prvenstvu nad ekipom Intera na Đuzepe Meaci ostvarila još 2014. godine, čime dolazimo do podatka da tim iz Bergama punih deset godina nije slavio u Milanu. Pomenuli smo već da nas Inter nije impresionirao u prva dva kola, dok je Atalanta silno motivisana da se ove godine uključi u borbu za Skudeto, o čemu najbolje govore i potezi ove ekipe u finišu letnjeg prelaznog roka. Smatramo da će klub iz Bergama konačno uspeti da odoli Interu na gostovanju, pa vam hrabro preporučujemo da se oprobate sa duplom šansom X2 koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 2.21.

Sva je prilika da nas ove večeri u Milanu očekuje jedna veoma zanimljiva fudbalska predstava, i neće biti iznenađenje ako nam ovaj susret na Đuzepe Meaci donese dosta pogodaka, što nije retkost kada se sastaju Inter i Atalanta, pa vam toplo preporučujemo da se oprobate sa igrom 3+ za koju je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 1.65.

Možda i najrealnija prognoza za ovaj susret između aktuelnog šampiona Italije, ali i aktuelnog osvajača Liga Evrope, je da će i jedan i drugi tim postići makar po jedan pogodak, pa vam savetujemo da vaš fokus usmerite ka igri GG, a sve to uz sjajnu kvotu 1.70 u Mozzartu.

Izvor: TIP DANA: Inter – Atalanta: Može li Atalanta posle punih deset godina do trijumfa na Meaci?Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*