TIP DANA: Leverkuzen – Lajpcig: Bikovi testiraju šampiona u ranoj fazi sezone!

U nedelju je fenomenalna ponuda za klađenje, pošto nas širom Evrope očekuje nekoliko veoma zanimljivih susreta, a ovog puta smo za vas pripremili duel u Leverkuzenu gde će istoimena ekipa na svom stadionu ugostiti Lajpcig.
Naravno, neće biti nimalo lako da Farmaceuti ponove prošlu sezonu, koja bi bila savršena da nije bilo onog poraza u finalu Liga Evrope od Atalante, dok će Lajpcig ponovo dati sve od sebe da završi na kraju na pozicijama koje donose plasman u Ligu šampiona, što po našem mišljenju ne bi smelo da se dovede u pitanje. Oba tima su u prvom kolu došla do trijumfa, iako se to desilo dosta teže nego što se očekivalo, a pogotovu se to odnosi na aktuelnog šampiona Nemačke, koji je do trijumfa kod Menhengladaha stigao nakon gola Virca u jedanaestom minutu nadoknade.
Početak ovog u najavi veoma interesantnog susreta između Leverkuzena i Lajpciga je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Leverkuzen: Farmaceuti ponovo imaju najviše moguće ciljeve!

Prošla sezona je bila zaista nestvarna za fudbalere Leverkuzena, koji su po prvi put u svojoj istoriji stigli do naslova prvaka Nemačke, i to na jedan veoma ubedljiv način, bez poraza. Nije to bio jedini trofej za popularne Farmaceute, pošto je ova ekipa došla i do Kupa, nakon trijumfa nad drugoligašem Kajzerslauternom.
Vrlo lako je ova ekipa mogla i do triple krune, ali je u velikom finalu Liga Evrope nemački predstavnik doživeo poraz od Atalante, i to veoma ubedljiv, pošto je taj susret završen rezultatom 3:0. Zanimljivo je da je to bio i jedini poraz Leverkuzena u svim takmičenjima, i sigurno je da će to biti nešto što će se dosta teško ponoviti ove sezone, a to pre svega mislimo, zato što će nemačka ekipa nastupati i u Ligi šampiona, koja se od ovog izdanja u nešto izmenjenom sistemu.
Bilo kako bilo, tokom leta je nekako Leverkuzen uspeo da sačuva okosnicu tima, a tu najviše mislimo na Virca, Grimalda i Frimponga, pa je utisak da su Farmaceuti uz Bajern ponovo glavni favoriti za naslov prvaka Nemačke.
U prvom kolu novog izdanja Bundeslige, izabranici Ćabija Alonsa, za kog se ovog leta otimala čitava Evropa, slavili su na gostovanju kod Menhengladbaha, a taj susret je završen pobedom gostujuće ekipe od 2:3, uz konstataciju da je aktuelni šampion do pobede došao nakon pogotka Virca u jedanaestom minutu sudijske nadoknade. Podsećamo vas da je upravo Bajer prošle sezone nebrojano puta stigao do bodova u samom finišu susreta, a deluje da će to ponovo biti i te kako karakteristično za ovu ekipu.
Poluvreme je gostujuća ekipa završila sa dva gola prednosti, međutim u nastavku se Menhengladbah probudio, postigao dva gola, ali je čovek odluke bio Virc, koji je prvo promašio jedanaesterac, a onda dočekao odbitak i doneo svom timu sva tri boda.
Inače, Leverkuzen je već stigao do jednog trofeja ove sezone, i to naravno u nemačkom Superkupu nakon trijumfa nad ekipom Štutgarta, i to posle boljeg izvođenja jedanaesteraca, pošto je u regularnom toku bilo 2:2. Podsećamo vas samo da su Farmaceuti pre nekoliko dana odigrali i svoj meč u nemačkom Kupu i slavili na gostovanju kod niželigaša Jene, sa samo 0:1, a jedini pogodak delo je Hofmana.
Za kraj, moramo pomenuti da je Leverkuzen vezao tri trijumfa u međusobnim duelima protiv Lajpciga, a poslednju pobedu su Bikovi ostvarili u prvom delu preprošle sezone, tačnije krajem oktobra kada je bilo 2:0.

Lajpcig: Primarni cilj je plasman u Ligu šampiona!

Lajpcig godinama unazad uspeva da dođe do svog primarnog cilja, što je naravno Liga šampiona, a to je bio slučaj i prošle sezone. Na kraju su popularni Bikovi zauzeli četvrto mesto na tabeli uz samo dva boda viška u odnosu na petoplasirani Dortmund, međutim, zbog dobrih rezultata nemačkih ekipa u evropskim takmičenjima, Bundesliga je prošle sezone imala pet mesta u Ligi šampiona, pa se posmatrajući stvari na taj način plasman u elitno takmičenje nije previše ni dovodio u pitanje.
Zanimljivo je da su popularni Bikovi sezonu završili sa tri vezana remija, a da je pre toga u direktnom duelu savladan Dortmund sa 4:1, i to sve u trenucima kada se još uvek nije snalo da će Nemačka imati čak pet predstavnika u Ligi šampiona.
Ovo leto nam nije donelo previše promena u timu, uz konstataciju da su sačuvani Simons, Šeško i Openda, dok je iz Klub Briža stigao Nusa, koji bi potencijalno trebalo da predstavlja veliko pojačanje za Lajpcig. Na pozajmicu iz Atletiko Madrida je stigao Vermeren, i čini se da je upravo Lajpcig prava sredina za ovog veoma talentovanog fudbalera koji igra na poziciji veznjaka.
Naravno, ne treba ni pominjati da će i ovog puta glavni cilj biti plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, a utisak je da je to iz godine u godinu sve teži zadatak za Bikove, pošto je konkurencija u nemačkom fudbalu sve jača, o čemu najbolje i svedoči prošlosezonska titula za Leverkuzen.
U prvom kolu novog izdanja elitnog ranga nemačkog fudbala, izabranici Marka Rozea su odmerili snage protiv Bohuma na domaćem terenu, i iako su svi očekivali ubedljiv trijumf Lajpciga, taj duel je završen sa minimalnom pobedom domaće ekipe, a jedini strelac na tom premijernom meču bio je Nusa u 59. minutu susreta, koji je samo četiri minuta pre toga ušao u igru. I pored toga što Bikovi nisu ostvarili očekivano ubedljiv trijumf, na kraju se pišu samo tri boda, pošto je proteklih nekoliko godina ovaj klub i te kako znao da kiksne na otvaranju šampionata.
Pre početka prvenstva je nekadašnji osvajač nemačkog Kupa odigrao svoj meč u upravo ovom takmičenju i bez većih problema slavio na gostovanju kod Esena, kada je bilo 1:4, uz podatak da je domaća ekipa došla do prednosti u 2. minutu susreta, što je samo razljutilo Bikove koji su nakon toga postigli četiri pogotka, i to Šeško, Openda, Nusa i Simons, što su u ovom trenutku verovatno i četvorica najboljih fudbalera Lajpciga.
Inače, poslednji međusobni duel između Leverkuzena i Lajpciga je odigran sredinom januara na Red Bul Areni kada su Farmaceuti slavili sa 2:3, i to golom Hinkapija u prvom minutu sudijske nadoknade.

Naš predlog

Ova dva tima su prošle sezone odigrala dva spektakularna meča na kojima je ukupno palo deset pogodaka, a sva je prilika da nas i ove večeri očekuje duel sa dosta golova, pa je naša primarna prognoza igra 4+ koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 2.15.

Leverkuzen, kao što smo to već napomenuli ima najviše moguće ciljeve i ove sezone, a kako je tim praktično nepromenjen u odnosu na prošlu sezonu, utisak je da su popularni Farmaceuti u ovom trenutku ipak veliki favoriti protiv Lajpciga, pa vam savetujemo da se oprobate sa jedinicom, za koju je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 1.80.

Nije strano domaćinu da do bodova dolazi u samom finišu susreta, ali smo mišljenja da ovog puta neće biti prevelike drame, pošto se očekuje da aktuelni šampion Nemačke od prvog minuta krene silovito ka golu Lajpciga, zbog čega vam hrabro preporučujemo da okušate sreću sa prelazom 1-1, a sve to uz kvotu 2.75 u Mozzartu.

Izvor: TIP DANA: Leverkuzen – Lajpcig: Bikovi testiraju šampiona u ranoj fazi sezone!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*