TIP DANA: Eibar – Levante: I jedni i drugi žele u La Ligu!

U ponedeljak je veoma slaba ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali jedan od dva poslednja meča trećeg kola španske Segunde, i to susret između Eibara i Levantea.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 19 časova.

Eibar: Koji su krajnji dometi ovog tima?

Eibar je 2021. godine nakon nekoliko veoma uspešnih sezona ispao iz elitnog ranga španskog fudbala, i od tada ova ekipa nije uspela da se vrati.
Inače, prošlu sezonu je nekadašnji stabilni prvoligaš završio na trećem mestu na tabeli, što je ovom klubu i donelo prednost domaćeg terena u plej-ofu. Ostaje žal pošto su fudbaleri Eibara na kraju imali samo bod manjka od drugoplasiranog Valjadolida, a poznato je da to drugo mesto na kraju donosi direktan plasman u najkvalitetniji rang španskog fudbala.
U polufinalu baraža, nekadašnji prvoligaš je neočekivano eliminisan od Ovijeda. U prvom meču u kom je Ovijedo bio domaćin nije bilo pogodaka, i kada su svi u revanšu očekivali sigurnu pobedu Eibara, Ovijedo je slavio rezultatom 0:2 i stigao do velikog finala doigravanja.
Naravno, ne treba biti previše pametan pa reći da će i ovog puta primarni cilj Eibara biti plasman u elitni rang španskog fudbala, uz opšti utisak da to neće biti nimal lak zadatak.
Ako se po jutru dan poznaje, mogla bi ovo da bude veoma uspešna sezona za nekadašnjeg stabilnog prvoligaša. U prvom kolu su puleni legendarnog Ečeberije slavili na domaćem terenu protiv Kasteljona, a taj susret je završen rezultatom 1:0.
U drugom kolu je Eibar odigraojoš jedan relativno dobar meč i remizirao na gostovanju kod Santandera, kada je bilo 2:2. Ono što je veoma zanimljivo je da je gostujuća ekipa na tom duelu sve do 86. minuta susreta imala dva gola prednosti, da bi domaćin nakon toga za samo šest minuta postigao dva pogotka i stigao do remija, pa ostaje žal svakako, pošto su fudbaleri Eibara bili veoma blizu drugog trijumfa u ovogodišnjem izdanju Segunde.
Ako se malo osvrnemo na poslednje međusobne mečeve između Eibara i Levantea, poslednji je odigran sredinom aprila ove godine, a bio je to jedan sjajan susret na kom smo videli čak četiri pogodaka, ali na kraju ipak nije bilo pobednika (2:2).
Inače, poslednji poraz od Levantea ova ekipa je doživela 2021. godine, kada je bilo 0:1, uz konstataciju da su i jedna i druga ekipa u tom trenutku bili članovi elitnog ranga španskog fudbala. Od tada su ova dva kluba odigrala četiri meča, uz podatak da je čak tri puta bilo nerešeno, dok je jednom slavio Eibar i to krajem novembra prošle godine, kada je bilo 3:1.

Levante: Može li Levante do povratka u La Ligu?

Levante je osnovan davne 1909. godine, a najveći uspeh je naslov prvaka Segunde i to 2004. godine, ali i trinaest godina kasnije.
Pre dve sezone je ova ekipa nažalost ispala iz elitnog ranga španskog fudbala, i od tada je ovom timu naravno primarni cilj povratak u elitu.
Prošle sezone klub iz Valensije nije uspeo da dođe do toga. Na kraju regularnog dela šampionata Levante je završio na osmom mestu na tabeli, što znači da ovaj tim nažalost nije uspeo da dođe do svog glavnog cilja, a to je pre svega plasman u doigravanje. Levante je na kraju imao pet bodova manjka u odnosu na šestoplasirani Ovijedo, koji je zanimljivo u polufinalu kao što smo već napomenuli uspeo da eliminiše Eibar, sa kojim će između ostalog Ovijedo i odmeriti snage večeras.
Ključna stvar prošle sezone je bila ta što je klub iz Valensije u poslednja četiri kola isto toliko puta remizirao, pa dolazimo do podatka da je Levante da je u ta četiri susreta makar dva puta pobedio, stigao bi do plasmana u baraž, ali šta je tu je.
Novo prvenstvo, ali potpuno isti ciljevi za Levante, i svakako da je to povratak u elitni rang španskog fudbala, što neće biti nimalo lak zadatak, jer konkurencija u Segundi odavno nije bila ovakva.
Do sada je ova ekipa iz Valensije odigrala dva meča i ima četiri osvojena boda i trenutno se nalazi na devetom mestu na tabeli, mada je o istoj još uvek veoma rano pričati.
U prvom kolu je ova ekipa ostvarila veoma važan trijumf na jednom od najtežih gostovanja u Segundi, kod Hihona, kada je bilo 1:2. Prvi deo igre je gostujuća ekipa dobila sa 0:2, u nastavku je domaćin smanjio na 1:2, ali je na kraju Levante stigao do potpuno zasluženog trijumfa, uz napomenu da je Hihon na tom duelu uputio samo jedan udarac u okvir gola.
Nažalost, u prošlom kolu je klub iz Valensije remizirao na svom stadionu protiv nimalo naivnog Kadiza, a taj meč je završen rezultatom 1:1. Prvi deo igre je završen bez pogodaka, da bi domaćin u uvodnom delu drugog poluvremena stigao do prednosti, što je trajalo sve do desetak minuta pred istek regularnog toka, kada je dojučerašnji prvoligaš poravnao na 1:1.
Inače, ako malo pogledamo u prošlost, poslednji trijumf na strani kod Eibara, Levante je ostvario 2021. godine, i to u trenutku kada su i jedna i druga ekipa bili članovi elitnog ranga španskog fudbala, naravno, uz konstataciju da je Eibar baš te sezone ispao iz La Lige, završivši na poslednjem mestu na tabeli.

Naš predlog

Kao što smo već pomenuli, oba tima imaju iste ambicije ove sezone, a samim tim je utisak i da će jedni i drugi dati sve od sebe da trijumfuju na ovom duelu pa vam savetujemo da se oprobate sa igrom GG koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 1.80.

Generalno, vrlo lako se može dogoditi da prisustvujemo jednom efikasnom duelu, zbog čega vam preporučujemo da vaš fokus usmerite ka igri 3+, a sve to uz kvotu 1.95 u Mozzartu.

Za kraj, domaći teren ima veoma važnu ulogu u Segundi, što je jedan od glavnih razloga zašto ovog puta prednost dajemo Eibaru i savetujemo vam da se hrabro oprobate sa jedinicom, za koju je kladionica Mozzartbet pripremila koeficijent 2.10.

Izvor: TIP DANA: Eibar – Levante: I jedni i drugi žele u La Ligu!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*