TIP DANA: Gvarani – Koritiba: Domaćinu gori pod nogama, Koritiba blista u poslednje vreme!

Tip dana
Tip dana

U utorak je veoma slaba ponuda za klađenje, pa smo za vas analizirali jedan duel brazilske Serije B, i to susret između Gvaranija i Koritibe.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 02:30h.

Gvarani: Može li Gvarani do opstanka?

Gvarani je prošlu sezonu završio na desetom mestu na tabeli uz sedam bodova manjka u odnosu na četvrtoplasirani Atletiko Gojas, a ko zna šta bi bilo da ova ekipa nije odigrala katastrofalno poslednji deo šampionata, kada su fudbaleri Gvaranija na pet poslednjih mečeva doživeli čak četiri poraza uz jedan remi. Da je primera radi ova ekipa u tom finišu na tri od pet mečeva uspela da ostvari trijumf, sada bi ovaj tim gledali u Seriji A, ali šta je tu je.
Primarni cilj je i na početku ove sezone bio borba za plasman u najkvalitetniji rang brazilskog fudbala, međutim, posle prvih mesec dana smo videli da od toga neće biti ništa i da svi u klubu moraju da budu zadovoljni ako Gvarani i naredne sezone gledamo u Seriji B.
Trenutno je situacija alarmantna, pošto se ova ekipa nalazi na poslednjem mestu na tabeli sa svega osamnaest osvojenih bodova, što je za sedam bodova manja u odnosu na CRB, koji trenutno zauzima šesnaestu poziciju, koja je i poslednja koja na kraju donosi opstanak u drugom po kvalitetu rangu brazilskog fudbala.
Ipak, mora se priznati da fudbaleri Gvaranija igraju veoma dobro u poslednje vreme i deluje da ukoliko ovako nastavi ova ekipa, gotovo sigurno ćemo je i naredne sezone gledati u Seriji B.
Naime, na poslednjih pet mečeva ova ekipa je doživela samo jedan poraz, uz jedan remi, ali i čak tri trijumfa, pa dolazimo do zaključka da je Gvarani praktično polovinu osvojenih bodova uzeo u prethodnih pet mečeva. U prošlom kolu je “fenjeraš” remizirao na svom stadionu protiv Santosa koji je ujedno i glavni favorit za prvo mesto i direktan plasman u Seriju A. Taj duel je završen rezultatom 1:1, uz napomenu da je domaća ekipa došla do izjednačenja nakon gola na dva minuta pred istek regularnog toka.
Pre toga je Gvarani vezao dva trijumfa u šampionatu i to prvo na domaćem terenu protiv nimalo naivne Vilja Nove, a onda i u gostima kod Čapekoensea, kada je bilo čak 0:4, što verovatno i najbolje odslikava kako ova ekipa igra u poslednje vreme.
Za kraj, kada se radi o mečevima na domaćem terenu, do sada je poslednjeplasirani tim na tabeli odigrao dvanaest mečeva na svom stadionu i ostvario samo tri trijumfa, četiri remija i pet poraza.

Koritiba: Sjajne partije u poslednje vreme!

Kao što je to dobro poznato, Koritiba je prošlu sezonu provela u elitnom rangu brazilskog fudbala, ali je nažalost ova simpatična ekipa na kraju zauzela pretposlednje mesto na tabeli i morala je da se vrati u Seriju B. Na kraju je Koritiba imala čak četrnaest bodova manjka u odnosu na timove koji su sezonu završili u bezbdnoj zoni, pa dolazimo do zaključka da je ova ekipa praktično čitav deo šampionata odigrala veoma loše i otuda i ne čudi selidba u niži rang.
Svakako da je primarni cilj bio ekspresni povratak u društvo najboljih, međutim, to po svemu sudeći neće biti nimalo lak zadatak.
U ovom trenutku se Koritiba nalazi na sredini tabele, preciznije na devetoj poziciji uz šest bodova manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Vilja Novu, a poznato je da je to četvrto mesto ujedno i poslednje koje na kraju šampionata donosi direktan plasman u elitni rang brazilskog fudbala. Ipak, kako Vilja Nova ima i meč manjka, to znači da bi fudbaleri Koritibe eventualnim trijumfom na ovom duelu protiv Gvaranija, koji igra sjajno u poslednje vreme, došli na samo tri boda od plasmana u Seriju A.
Naravno, ima još baš dosta da se igra, ali i te kako raduje forma Koritibe u poslednje vreme, pošto je ova ekipa na tri poslednja meča ostvarila isto toliko trijumfa, i to sva tri rezultatom 1:0.
U prošlom kolu je ova ekipa slavila na svom stadionu protiv Avaija, dok su pre toga žrtve bile Bruske i Sport Resife, uz napomenu da su ti timovi pobeđeni na strani, što još bolje pokazuje koliko dobro dojučerašnji prvoligaš igra u poslednje vreme.
Inače, Koritiba je do sada jednom osvajala brazilsko prvenstvo i to davne 1985. godine, što je naravno i najveći uspeh u 115 godina dugoj istoriji, uz konstataciju da je ovaj tim dva puta dolazio i do naslova prvaka u Seriji B, i to 2007. godine i tri godine kasnije, a ne smemo naravno zaboraviti ni 39 trofeja u državnom prvenstvu “Paranense”, uz konstataciju da se to poslednji put dogodilo pre dve godine. I dalje je ovaj klub najviše puta do sada trijumfovao u ovom takmičenju pošto trenutno ima čak jedanaest naslova prvaka više od daleko poznatijeg Atletiko Paranensea.
Za kraj, kada se radi o partijama na strani, do sada je Koritiba odigrala jedanaest mečeva na strani i ostvarila dva trijumfa, tri remija i čak šest poraza, uz napomenu da je ova ekipa ta dva trijumfa ostvarila na da poslednja meča na strani.

Naš predlog

I jedna i druga ekipa u poslednje vreme igra na veoma visokom nivou, pa je krajnje nezahvalno prognozirati ovaj susret. Ipak, kako je Gvaraniju bukvalno svaki meč biti ili ne biti pošto se ova ekipa grčevito bori za opstanak, savetujemo vam da se oprobate sa jedinicom, koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 2.40.

Deluje da će domaća ekipa od prvog minuta susreta krenuti ofanzivno ka golu Koritibe, koja takođe igra sjajno u poslednje vreme, a sve kako bi fudbaleri Gvaranija što pre došli do prednosti i tako sebi olakšali posao u nastavku susreta, pa vam zato hrabro predlažemo da se oprobate sa prelazom 1-1 za koji je kladionica Mozzartbet pripremila koeficijent 4.00.

Za kraj, možda i najrealnije je da će Gvarani na ovom duelu uspeti da postigne dva ili više gola, pa je topla preporuka igra D2+, a sve to uz kvotu 2.80.

Izvor: TIP DANA: Gvarani – Koritiba: Domaćinu gori pod nogama, Koritiba blista u poslednje vreme!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*