TIP DANA: Horsens – Viborg: Domaćinu baš ne leži Viborg u poslednje vreme!

Tip dana
Tip dana

U utorak je veoma skromna ponuda za klađenje, pa smo ovog puta za vas analizirali jedan duel iz danskog Kupa, i to susret između Horsensa i Viborga.
Početak ovog susreta između ove dve ekipe je zakazan za 19 časova.

Horsens: Primarni cilj će biti povratak u Superligu!

Horsens je osnovan pre samo trideset godina, a najveći uspeh u dosadašnjoj istoriji je plasman u finale danskog Kupa, i to 2012. godine, kada je ova ekipa poražena u velikom finalu od favorizovanog Kopenhagena, i to sa minimalnim rezultatom.
Sve to je ovom klubu donelo plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, gde je danski predstavnik prvo uspeo da eliminiše švedski Elfsborg, a potom i u plej-ofu da doživi eliminaciju od daleko kvalitetnije ekipe Sportinga.
Horsens je inače 2016. godine kroz plej-of obezbedio povratak u najkvalitetniji rang danskog fudbala, gde se ovaj klub zadržao sve do 2021. godine, nakon čega je ispao u niži rang, ali se samo godinu dana ekspresno vratio u Superligu, i to sa prvog mesta u drugom po kvalitetu rangu danskog fudbala.
Što se tiče prošle sezone, fudbaleri Horsensa su na kraju završili na katastrofalnom osmom mestu na tabeli druge lige, i poražavajuće je svakako što ova ekipa čak nije uspela da dođe ni do plej-ofa, a poznato je da se tamo nalaze šest najbolje ekipe iz regularnog dela šampionata.
Bilo kako bilo, i ovog puta će primarni cilj biti povratak u Superligu, a u ovom trenutku se nekadašnji finalista danskog Kupa nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz čak deset bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Odense, koji je za sada ima maksimalan učinak. Horsens je sa druge strane na osam odigranih mečeva u drugom po kvalitetu rangu danskog fudbala ostvario četiri trijumfa, dva remija i isto toliko poraza, a u prošlom kolu je ova ekipa u jednom fantastičnom meču na kom smo videli čak šest pogodaka remizirala na gostovanju kod Hvidovrea, kada je bilo 3:3. Treba podsetiti i da je domaćin do remija došao nakon pogotka u šestom minutu sudijske nadoknade, pa je vrlo malo falilo da fudbaleri Horsensa ostvare četvrtu pobedu na strani, gde inače za sada ova ekipa igra veoma dobro, pošto je na četiri odigrana susreta ostvarila tri trijumfa uz pomenuti remi u prošlom kolu.
Trenutno su daleko veći problem partije na domaćem terenu gde su puleni Martina Retova odigrali četiri susreta i ostvarili samo jedan trijumf, jedan remi i dva poraza, i sigurno je da ova ekipa mora dosta bolje na svom stadionu, naravno ukoliko želi da se umeša u borbu za plasman u najkvalitetniji rang danskog fudbala.
Za kraj, poslednji međusobni susret između Horsensa i Viborga je odigran krajem januara ove godine, i bio je prijateljskog karaktera, a na njemu su slavili fudbaleri Viborga rezultatom 4:2, što je ujedno bio i peti uzastopni trijumf ove ekipe nad Viborgom, pa je utisak da domaću ekipu ovog puta očekuje pakleno težak zadatak.

Viborg: U poslednje vreme bez većih problema protiv Horsensa!

Viborg spada u red najstarijih danskih klubova, pošto je osnovan davne 1896. godine, a najveći uspeh je svakako osvajanje danskog Kupa i to 2000. godine, nakon što je u velikom finalu savladana ekipa Olborga, i to sa minimalnim rezultatom. Iste godine je ova ekipa stigla i do trofeja u Superkupu, i to nakon trijumfa nad ekipom Kogea.
Pored toga je Viborg do sada četiri puta dolazio do naslova prvaka druge lige, a poslednji put je to bio slučaj pre tri godine, kada se ovaj tim vratio u Superligu, iz koje više nije ispadao.
Prošlu sezonu je nekadašnji osvajač danskog Kupa završio na osmom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na sedmoplasirani Randers. Ni ovaj tim poput Horsensa nije ispunio svoj primarni cilj, a to je naravno bio plasman u doigravanje, pa su na kraju svi u klubu morali da se zadovolje sa pomenutom osmom pozicijom na tabeli, uz konstataciju da Viborg nije imao bilo kakvih problema oko opstanka u društvu najboljih, što je na kraju i najvažnije.
Veoma visoke ambicije ima Viborg u novog izdanju elitnog ranga danskog fudbala, a pre početka sezone se glasno govorilo o napadu na poziciju koja naredne sezone donosi izlazak na evropsku scenu. Sigurno, veliko je pitanje koliko je to realno, a u ovom trenutku se puleni Jakoba Poulsena nalaze na osmom mestu na tabeli sa samo šest osvojenih bodova.
Do sada je ova ekipa odigrala sedam mečeva, i ostvarila samo jedan trijumf, uz čak tri remija, ali i isto toliko poraza, pa deluje da Viborg ne igra onako kako se to očekivalo, makar na startu sezone.
U prošlom kolu je ova simpatična ekipa remizirala na gostovanju kod pretposlednjeg Sonderjiska, a taj duel je završen rezultatom 2:0. Domaćin je prvi deo igre rešio u svoju korist, ali su gosti odigrali dosta dobro drugo poluvreme, uspeli da poravnaju rezultat, na kraju čak mogli i do sva tri boda, ali je ostalo 2:2.
Na poslednjih pet mečeva u elitnom rangu danskog fudbala, Viborg je ostvario samo jedan trijumf, dva remija i isto toliko poraza, ali treba ipak pomenuti da je ova ekipa ne tako davno uspela da odoli na gostovanju kod Kopenhagena, pošto je taj meč završen rezultatom 1:1.
Za kraj, Viborg u poslednje vreme ima veoma dobar skor protiv Horsensa, pošto je ova ekipa na pet poslednjih susreta ostvarila isto toliko trijumfa, uz napomenu da su tri meča bila prijateljskog karaktera, što ne umanjuje svakako činjenicu da ovoj ekipi i te kako leži Horsens, i na prvi pogled deluje da bi sve osim plasmana ovog tima u narednu fazu danskog Kupa u ovom trenutku predstavljalo veliko iznenađenje.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, Viborg je na pet poslednjih mečeva savladao Horsens a i generalno ova ekipa nema većih problema u međusobnim susretima protiv ove ekipe pa vam savetujemo da odigrate 2 koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 2.75.

Generalno, utisak je da nas očekuje jedan duel sa dosta pogodaka, a nije isključeno ni da se treneri obeju ekipa odluče za nešto izmenjene sastave, pa vam predlažemo da se fokusirate na igru 3+ koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 1.60.

Za kraj, možda i idealna prognoza kada je ovaj susret u pitanju je da će gostujuća ekipa postići makar dva ili više pogotka na ovom duelu, pa vam hrabro preporučujemo da okušate sreću sa igrom G2+ za koju je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 2.15.

Izvor: TIP DANA: Horsens – Viborg: Domaćinu baš ne leži Viborg u poslednje vreme!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*