TIP DANA: Nemačka – Mađarska: Čardaš se nije igrao letos u Nemačkoj, kreće nova melodija!

Tip dana
Tip dana

U subotu se nastavljaju mečevi novog izdanja Lige nacija, a ovog puta smo za vas pripremili duel koji će biti odigran u Dizeldorfu, gde će selekcija Nemačke ugostiti Mađarsku.
Nemci nažalost nisu uspeli u svojoj domovini da dođu do naslova prvaka Evrope, dok su i Mađari razočarali i pored sjajnih partija u kvalifikacijama, pošto ova selekcija nije uspela da prođe grupnu fazu.
Utisak je da oba tima imaju veliki motiv da se donekle iskupe svojim navijačima za ne baš najbolje partije na proteklom EURU, pa je utisak da nas očekuje veoma dobar meč.
Početak ovog susreta u Dizeldorfu je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Nemačka: Da li su Panceri mogli više na EURU?

Poznato je da su Nemci bili domaćini prošlog Evropskog prvenstva, a samim tim i jedni od glavnih favorita za osvajanje turnira, međutim, Panceri su zaustavljeni u četvrtfinalu.
Krenimo redom. Na otvaranju Evropskog prvenstva su puleni Julijena Nagelsmana pružili jednu veoma dobru partiju i bez većih problema savladala selekciju Škotske, a taj duel je završen sa više nego ubedljivih 5:1, uz konstataciju da je domaćin turnira mogao i do ubedljivijeg trijumfa. U drugom kolu su Nemci odmeritli snage sa selekcijom Mađarske, i slavili sa 2:0, i već tada je ova reprezentacija obezbedila plasman u nokaut fazu, što je naravno i bio primarni cilj. U poslednjem kolu je Nemačka remizirala protiv Švajcarske, uz napomenu da su puleni Julijena Nagelsmana do boda došli nakon gola Filkruga u drugom minutu sudijske nadoknade, što je bilo dovoljno za prvo mesto na tabeli.
U osmini finala je domaćin turnira za protivnika dobio nimalo naivnu selekciju Danske, inače polufinalistu sa preprošlog EURA, ali je Nemačka odigrala jedan sjajan meč i potpuno zasluženo slavila sa 2:0.
Nažalost, voljom žreba Nemačka je već u četvrtfinalu naišla na Španiju, i po mnogim mišljenjima je to bilo i finale pre finala, pošto su ove dve selekcije ubedljivo najviše pokazale do tada na turniru, a taj meč je pripao Furiji, pošto je nakon regularnih 1:1, selekcija koju sa klupe predvodi Luis de la Fuente postigla pogodak u poslednjem minutu drugog produžetka i tako eliminisala domaćina sa EURA.
Generalno, nema se šta zameriti Nemcima za prikazane partije na Evropskom prvenstvu, pošto je taj duel protiv Španije mogao da ode na obe strane, iako je utisak da je domaćin turnira bio oštećen od strane sudija, ali šta je tu je.
U novi ciklus ova selekcija kreće bez dva veoma važna fudbalera i to oba na sredini terena. Naime, poznato je da se Toni Kros nakon završetka EURA penzionisao, a od nacionalnog tima se oprostio i Gindogan, koji se u međuvremenu nakon jedne sezone u Barseloni vratio u Mančester siti.
Na spisku Nagelsmana ima puno novih imena, a od starosedeoca vredi pomenuti naravno Virca, Musijalu, Haverca, Andriha, ali i Kimiha koji je novi kapiten Pancera.
Inače, ako se malo osvrnemo na tradiciju, ove dve selekcije su poslednji međusobni meč odigrale na EURU, kada je bilo 2:0, a zanimljivo je da je pre toga Mađarska uspela da savlada Nemačku i to na Red Bul Areni, kada je bilo 0:1, pa se na prvi pogled čini da Pancere večeras očekuje nimalo lak posao.
Za kraj, pored Nemačke i Mađarske, u ovoj grupi Lige nacija se nalaze još i Holandija, ali i Bosna i Hercegovine, pa nas sasvim sigurno u ovoj grupi očekuje pregršt veoma zanimljivih mečeva.

Mađarska: Mađarima u poslednje vreme ‘leže’ Nemci!

Ako se malo osvrnemo na istoriju, setićemo se da je Mađarska dva puta dolazila do finala Mundijala, ali je nažalost ova selekcija oba izgubila. Sigurno je da poražavajuće deluje podatak da tim koji je dva puta igra za naslov prvaka sveta nije uspeo da se plasira na Mundijal još od 1986. godine, pa je sigurno da će primarni cilj u narednom periodu biti plasman na Svetsko prvenstvo, a da će Liga nacije poslužiti kao uigravanje za ono što predstoji u kvalifikacijama za Mundijal.
Poput Nemačke i Mađarska je bila učesnik EURA, uz konstataciju da je ova selekcija igrala fantastično u kvalifikacijama i zauzela prvo mesto ispred Srbije, uz napomenu da su Orlovi pobeđeni u oba meča.
U prvom kolu EURA, nekadašnji finalista Mundijala je odmerio snage protiv nimalo naivne Švajcarske, a na tom susretu su Sajdžije bez većih problema slavile sa 1:3. Usledio je meč drugog kola protiv domaćina turnira, sa kojim se ova ekipa sastaje i večeras u sklopu Lige nacija, a na tom susretu su Nemci slavili sa 2:0 i tako praktično doveli Mađare u nemoguću situaciju.
Ipak, u poslednjem kolu je ova selekcija odigrala dosta dobar duel i uspela da slavi protiv Škotske, a sve to nakon pogotka Sobota u desetom minutu sudijske nadoknade, nakon čega je usledilo veliko slavlje Mađara, ali se kasnije nažalost ispostavilo da to nije dovoljno za plasman u narednu fazu tunira, pa je tako ova reprezentacija već posle prve faze morala da pakuje kofere.
Ako uzmemo u obzir koliko dobro su Mađari igrali u kvalifikacijama, utisak je da se možda i više očekivalo na Evropskom prvenstvu, pogotovu što ni grupa nije bila previše teška, ali kako ova reprezentacija nije redovna na velikim takmičenjima, i tri boda iz grupe nisu zanemarljiva.
Naravno, prva zvezda ovog tima je Dominik Soboslaj, ali ne treba zaboraviti ni golmana Gulašija, defanzivca Orbana, ali i napadača Salaja.
Generalno, Mađari osim tog poraza od Nemaca na Evropskom prvenstvu, ‘umeju’ sa ovom selekcijom u poslednje vreme, pošto je pre toga, nekadašnji finalista Mundijala dobio jedan meč, a dva puta je bilo nerešeno, pa je sigurno da se puleni italijanskog stručnjaka Marka Rosija nadaju da bi i ovog puta mogli da naude Pancerima, što naravno neće biti nimalo lak zadatak.
Taj pomenuti trijumf su Mađari ostvarili u prošlom izdanju Lige nacija, i to u sred Lajpciga, na Red Bul Areni, a jedini pogodak delo je Salaja, sredinom prvog dela igre. Pamtimo i meč ove dve selekcije sa Evropskog prvenstva iz 2021. godine, kada je bilo 2:2, uz opšti utisak da su se Panceri propisno ispromašivali na tom duelu.

Naš predlog

Pomenuli smo već u uvodu ove analize da će i jedna i druga ekipa dati sve od sebe da se iskupe za nešto slabije partije na Evropskom prvenstvu, pa se vrlo lako može dogoditi da i jedni i drugi postignu makar po jedan pogodak na ovom meču u Dizeldorfu, zbog čega vam savetujemo da se oprobate sa igrom GG za koju je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 1.90.

Iako nam tradicija to ne govori, pošto na poslednjih nekoliko međusobnih mečeva između ove dve selekcije nije bilo puno golova, smatramo da nas ovog puta očekuje jedan drugačiji meč, pa vam preporučujemo da se fokusirate na igru 3+ koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 1.55.

Najzad, možda bi bilo i previše kada Nemci, nakon eliminacije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva i to pred svojim navijačima, ne pobede na ovom duelu protiv Mađarske, pa je jedinica nešto što po našem mišljenju ne bi smelo da se dovede u pitanje, a na sve to smo u velikoj meri ubeđeni da će nam ovaj duel u Dizeldorfu doneti i dosta pogodaka, pa je možda i idealna kombinacija za ovaj meč igra 1&3+ za koju je kladionica Mozzartbet odredila kvotu 1.75.

Izvor: TIP DANA: Nemačka – Mađarska: Čardaš se nije igrao letos u Nemačkoj, kreće nova melodija!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*