TIP DANA: Bode – Porto: Čuveno vino opija severnjake!

Od utorka su na programu mečevi novog izdanja Liga Evrope, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran u Norveškoj gde će fudbaleri Bodea ugostiti Porto.
Početak ovog susreta između norveškog i portugalskog predstavnika je zakazan za 18 časova i 45 minuta
.

Bode: Ova ekipa retko gubi na svom terenu!

Ekipa Bodea godinama unazad dominira norveškim fudbalom, a kako sada stvari stoje, sva je prilika da će to biti slučaj i ovog puta.
Naime, u ovom trenutku se aktuelni šampion Norveške, sedam kola pre kraja šampionata nalazi na prvom mestu na tabeli uz sedam bodova viška u odnosu na drugoplasirani Bran, što bi po svemu sudeći morala da bude dovoljna zaliha za novi naslov prvaka. Ruku na srce, u prošlom kolu je ova ekipa upravo i doživela težak poraz od drugoplasiranog Brana, kada je bilo 4:1, ali generalno, dobro poznato je da norveški šampion igra daleko slabije na gostovanjima, nego na svom terenu, gde ovaj tim zaista retko greši. Na poslednjih pet mečeva u elitnom izdanju norveškog fudbala, lider na tabeli je ostvario tri trijumfa, jedan remi i pomenuti poraz u prošlom kolu.
Uzmimo u obzir i da Bode do kraja prvenstva nema preterano težak raspored, pa bi sve osim nove šampionske titule bilo veliko iznenađenje.
Prošlosezonska titula je ovom klubu donela plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, i čini se zaista da norveški predstavnik nikada do sada nije bio bliži plasmanu u elitno klupsko takmičenje.
U trećem kolu kvalifikacija je ova ekipa bez većih problema eliminisala poljskog šampiona, ekipu Jagjelonije, i to nakon duple pobede, a posebno dobru partiju od ovog tima smo videli u revanšu, kada je Jagjelonija savladana sa više nego ubedljivih 4:1, iako su gosti prvi stigli do vođstva.
Usledio je dvomeč protiv Crvene zvezde i norveški predstavnik je odigrao sjajno prvi meč i slavio sa 2:1, a pravo je čudo kako Bode na tom duelu nije došao i do ubedljivijeg trijumfa, uz konstataciju da su crveno-beli odigrali jedan jako loš meč.
Nakon nedelju dana je usledio revanš u Beogradu, gde je Zvezda odigrala jednu od najboljih partija u evropskim mečevima u poslednjih desetak godina i bez većih problema slavila sa 2:0, i stigla do plasmana u Ligu šampiona. Ono što je ostalo upečatljivo je da norveški predstavnik za čitavih devedeset minuta susreta nije stvorio nijednu ozbiljniju priliku, pa se ova ekipa na kraju morala zadovoljiti sa plasmanom u drugo po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje, što je ruku na srce bio i primarni cilj, i sigurno je da će Bode imati šta da pokaže na narednih osam mečeva Liga Evrope, koja se poput Lige šampiona od ove sezone igra po drugačijem principu.

Porto: Jedan od favorita za završnicu takmičenja!

Porto se nije proslavio prošle sezone, pošto je ova ekipa na kraju jedva stigla do treće pozicije na tabeli, a samim tim i do plasmana u Ligu Evrope. Vrlo malo je nedostajalo da ovaj tim na kraju i ne dođe do tog trećeg mesta, pošto su popularni Zmajevi u poslednjem kolu gostovali kod Brage, koja se u tom trenutku nalazila na poziciji ispod njih, i imala samo bod manjka, ali je ipak Porto odigrao dobar meč u poslednjem kolu, slavio na Kamenolomu, i stigao do plasmana u drugo po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje.
U međuvremenu su se desile brojne promene u klubu, pošto je pre svega Andre Viljaš Boaš postao novi predsednik ovog kluba, a nakon nekoliko veoma uspešnih sezona tim je napustio i Seržo Konseisao.
Nisu to bile jedine promene, pošto je tim sa Dragaa u međuvremenu ostao i bez Pepea koji se penzionisao, ali i bez Taremija koji je stigao u Inter. Iako je Boaš obećao da neće slabiti tim nakon pobede na predsedničkim izborima, klub su u finišu prelaznog roka napustili Evanilson koji je prešao u Bornmut, ali i Flavio Konseisao koji je otišao na pozajmicu u Juventus.
Bilo je naravno i nekoliko veoma zanimljivih dolazaka, ali na prvi pogled se čini da je pred trenerom Vitor Brunom veoma težak zadatak, a naravno, primarni cilj će biti naslov prvaka Portugala, i završnica Liga Evrope, a ostaje da se vidi koliko je sve to realno.
U ovom trenutku se popularni Zmajevi nalaze na drugom mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Sporting koji igra neverovatno na startu nove sezone i tim iz Lisabona je glavni favorit za odbranu naslova prvaka Portugala.
Do sada je nekadašnji šampion Evrope odigrao šest mečeva u šampionatu i ostvario pet trijumfa uz samo jedan poraz, i to baš na gostovanju kod Sportinga, kada je bilo 2:0.
U prošlom kolu su Brunovi puleni ostvarili veoma važan trijumf na izuzetno teškom gostovanju kod Gimaraiša, koji igra sjajno na startu sezone, a taj duel je završen rezultatom 0:2.
Naravno, ne treba zaboraviti ni da je Porto već stigao do jednog trofeja u sezoni, i to u finalu Superkupa, u jednom spektakularnom susretu protiv Sportinga, koji je vodio sa 3:0, ali su onda Zmajevi odigrali fenomenalno drugo poluvreme, poravnali na 3:3, a nakon produžetaka došli i do još jednog pogotka, slavili sa 4:3, i tako pokazali da će biti dostojan rival Sportingu u borbi za naslov prvaka Portugala.

Naš predlog

Svakako da Porto ima daleko više iskustva kada su ovakva takmičenja u pitanju, međutim, Bode igra sjajno na svom terenu što u norveškom šampionatu, to u evropskim mečevima, i mišljenja smo da ova ekipa neće doživeti poraz na ovom duelu, pa vam savetujemo da se oprobate sa duplom šansom 1X, za koju je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 1.87.

Za očekivati je da nam ovaj duel donese dosta pogodaka, pošto će Zmajevi sigurno napasti od prvog minuta, a kao što smo već konstatovali, neće im domaćin ostati dužan, zbog čega vam savetujemo da vaš fokus usmerite ka igri 3+ koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 1.65.

Za kraj, možda i najrealnija prognoza za ovaj susret između Bodea i Porta je da će i jedni i drugi postići makar po jedan pogodak, pa vam toplo preporučujemo da okušate sreću sa igrom GG, a sve to uz kvotu 1.65 u Mozzartu.

Izvor: TIP DANA: Bode – Porto: Čuveno vino opija severnjake!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*