TIP DANA: Mađarska – Holandija: Da li će gulaš biti ljut za Lale?

Tip dana
Tip dana

U petak se nastavljaju mečevi trećeg kola Lige nacija, a ovog puta smo za vas analizirali duel koji će biti odigran na Puškaš Areni u Budimpešti, gde će selekcija Mađarske ugostiti Holandiju.
Početak susreta između ove dve selekcije je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Mađarska: Mogu li Mađari do prvog trijumfa u Ligi nacija?

Mađari poslednjih godina postižu značajne rezultate, međutim, nikako ova ekipa da napravi nešto ozbiljnije na nekom velikom takmičenju.
Ako se osvrnemo na kvalifikacije za prošlo Evropsko prvenstvo, koje je ova selekcija završila bez poraza, a uz to i dva puta slavila protiv Srbije, deluje da smo više očekivali na završnom turniru.
U prvom kolu EURA, nekadašnji finalista Mundijala je odmerio snage protiv Švajcarske koja poslednjih godina igra na veoma visokom nivou, pogotovu na SP i EP, a na tom susretu su Sajdžije bez većih problema slavile sa 1:3. Usledio je meč drugog kola protiv domaćina turnira, selekcije Nemačke, a na tom duelu su Panceri bez bez većih problema slavili sa 2:0, pa su Mađari već posle dva odigrana kola bili veoma blizu eliminacije sa završnog turnira.
Ipak, u poslednjem kolu je ova selekcija odigrala dosta dobar duel i uspela da slavi protiv nimalo naivne Škotske, a sve to posle pogotka Sobota u desetom minutu sudijske nadoknade, nakon čega je usledilo veliko slavlje Mađara. Ipak, kasnije se ispostavilo da to nije bilo dovoljno za plasman u nokaut fazu, pa je “Konjica” već posle prve faze šampionata morala da pakuje kofere za kući, ali treba biti i realan pa priznati da su Švajcarska, a pogotovu Nemačka u ovom trenutku bolje reprezentacije.
Nakon toga su se puleni selektora Marka Rosija okrenuli ka Ligi nacije, u kojoj je ova selekcija blistala u prošlom izdanju, međutim, odmah na startu su Mađari imali pakleno težak zadatak pošto su gostovali kod Nemačke, koja je želela da se iskupi svojim navijačima za eliminaciju u četvrtfinalu EURA, koji je kao što je dobro poznat odigran u ovoj zemlji.
Na tom duelu su Panceri odigrali jedan od svojih najboljih mečeva u poslednjih nekoliko godina i slavili sa više nego ubedljivih 5:0, a utisak je da je taj trijumf mogao da bude i ubedljiviji.
U drugom kolu je Mađarska odigrala dosta bolji duel na svom stadionu protiv Bosne i Hercegovine, međutim, nekadašnji finalista ni to nije uspeo da pobedi, a na kraju je taj duel završen bez pogodaka.
Poslednji međusobni duel između Mađarske i Holandije je odigran 2013. godine u kvalifikacijama za Mundijal 2014. godine, a zanimljivo je da su na tom susretu Lale ponizile Mađare, pošto je krajnji rezultat bio 8:1, uz tri gola Van Persija, a vredi podsetiti da je to bila jedna sjajna generacija Holanđana, koju su činili još i Roben, Snajder, Van der Vart i drugi.

Holandija: Lale igraju na visokom nivou nakon EURA!

Iza Holandije je generalno dosta dobar nastup na Evropskom prvenstvu koje je odigrano u Nemačkoj, a na kom su popularne Lale stigle do polufinala.
Krenimo redom. U prvom kolu su puleni Ronalda Kumana ostvarili veoma važan trijumf protiv nimalo naivne selekcije Poljske, a taj susret je završen rezultatom 2:1. U prvom delu igre smo videli dva gola, a zanimljivo je da su Poljaci preko Bukse prvi stigli do prednosti. Poravnanje je veoma brzo doneo Kodi Gakpo, a na pobedonosni pogodak su Lale čekale sve do 83. minuta susreta kada je pogodio Vegorst.
U drugom kolu je usledio veliki derbi, pošto je Holandija odmerila snage sa selekcijom Holandije, a taj duel je završen bez pobednika, ali i bez golova, iako smo od toga meča baš dosta očekivali.
Već tada je otprilike bilo jasno da Holanđani sa četiri osvojena boda idu dalje, a u poslednjem kolu su Lale nažalost poražene od Austrije, kada je bilo 2:3, a tim trijumfom su Austrijanci mimo svih očekivanja i došli do prve pozicije u grupi, ostavivši iza sebe Francuze i Holanđane.
Voljom žreba, protivnik u osmini finala je bila Rumunija, i kako to obično biva, Holandija je u osmini finala pružila i svoju najbolju partiju i slavila sa 3:0. Treba pomenuti da Rumuni za čitavih devedeset minuta susreta praktično nisu ozbiljnije zapretili golu rivala, pa je četa Ronalda Kumana uspela da se plasira u četvrtfinale, što i jeste bio primarni cilj naravno.
Tamo je usledio meč protiv nimalo naivne Turske, koja je nakon preokreta savladana sa 2:1, a bez ikakve sumnje je to bio jedan od najboljih mečeva na prošlom EURU. U polufinalu su Lale naišle na Englesku, koja je pre početka turnira uz Nemačku slovila za glavnog favorita za osvajanje, i na tom duelu je Gordi Albio nekako slavio sa 2:1, i došao do plasmana u finale, a ujedno i eliminisao Holandiju, čiji navijači moraju da budu zadovoljni sa partijama njihove selekcije na Evropskog prvenstvu.
Što se tiče Lige nacija, Lale su u prvom kolu slavile sa 5:2 protiv Bosne i Hercegovine, u jednom fantastičnom meču u kom je domaćin do trijumfa stigao dosta teže nego što to rezultat pokazuje. U prošlom kolu je Holandija bila akter još jednog fantastičnog meča, u kom je ova selekcija na svom stadionu remizirala protiv Nemačke, a taj duel je završen rezultatom 2:2.
Barem na prvi pogled, utisak je da su Lale favoriti i na ovom teškom gostovanju kod Mađarske, od koje su poslednji put poraženi davne 1984. godine.

Naš predlog

Mađari u dva dosadašnja meča novog izdanja Lige nacija ne samo da nisu pobedili, već nisu postigli niti jedan pogodak. Sa druge strane, deluje da Holanđani žele da ponovo odu na završnicu ovog takmičenja, pa je sigurno da su Lale favoriti na ovom duelu.
Hrabro vam savetujemo da se fokusirate na dvojku, koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 1.65.

Ruku na srce, vreme je i da Mađari postignu prvi pogodak u ovogodišnjem izdanju Lige nacija, zbog čega vam toplo preporučujemo da okušate sreću sa igrom GG za koju je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 1.67.

Pomenuli smo već da su Holanđani po našem mišljenju veliki favoriti na ovom duelu, a smatramo da će Lale na ovom duelu u Budimpešti sigurno postići dva ili više pogotka, pa vam predlažemo da se oprobate sa igrom G2+, a sve to uz kvotu 1.60 u Mozzartu.

Izvor: TIP DANA: Mađarska – Holandija: Da li će gulaš biti ljut za Lale?Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*