TIP DANA: Zira – Šerif: Težak zadatak za nekadašnjeg učesnika Lige šampiona!

U četvrtak je na programu pregršt veoma interesantnih mečeva širom Evrope, a za vas smo ovog puta analizirali revanš meč kvalifikacija za ulazak u Ligu Evrope, u okviru kog će snage odmeriti ekipe Zire i Šerifa.
Podsećamo vas da je prvi susret između azerbejdžanskog i moldavskog predstavnika završen minimalnim trijumfom Zire, a revanš susret je zakazan za 18 časova.

Zira: Može li Zira da eliminiše favorizovani Šerif?

Fudbalski klub Zira je osnovan 28. jula 2014. godine, što znači da ovaj tim za samo deset dana slavi desetogodišnjicu postojanja.
Naravno, do sada Zira niti jednom nije uspela da dođe do naslova prvaka Azerbejdžana, ali poslednjih par godina ova simpatična ekipa ima veoma zapaženu ulogu u nacionalnom šampionatu.
Prošlu sezonu je ovaj tim završio na drugom mestu na tabeli uz čak 25 bodova manjka u odnosu na neprikosnoveni Karabag, koji poslednjih par godina dominira ovom ligom.
Na kraju je Zira imala isti broj bodova kao i trećeplasirani Sabah iz Bakua, a veoma je zanimljivo da su ova dva tima imala i identičnu gol razliku (plus 10). Ipak, na kraju je presudio bolji međusobni skor, pa će tako Zira po drugi put u svojoj istoriji igrati u kvalifikacijama za Ligu Evrope.
Prvi put je to bio slučaj 2018. godine kada je predstavnik Azerbejdžana u prvom kolu ukupnim rezultatom 4:1 eliminisao ekipu Diferdandža, da bi u drugom kolu rumunska Astra ipak bila bolja i izborila plasman u treće kolo kvalifikacija za drugo po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje.
Ovo je treći izlet Zire u kvalifikacijama za evropska takmičenja, a pored kvalifikacija za Ligu Evrope 2018. godine, ovaj klub je učestvovao i u kvalifikacijama za Ligu konferencije pre dve godine. Tada je ipak Makabi iz Tel Aviva bio dosta bolji i ukupnim rezultatom 3:0 eliminisao klub koji je osnovan pre nepunih deset godina.
Žreb je i ovog puta bio nemilosrdan prema predstavniku Azerbejdžana koji je u prvom kolu morao da odmeri snage protiv nimalo naivnog Šerifa, koji je kao što svi dobro znamo pre samo par godina bio nadomak plasmana u nokaut fazu Lige šampiona.
Ruka na srce, od tada je najtrofejniji moldavski klub dobrano promenio svoj igrački kadar, pa je u prvom duelu pomalo i iznenađujuće ekipa Zire slavila u Tiraspolju sa 0:1, a jedini pogodak na tom meču delo je Volkovija dva minuta pred istek regularnog toka.
Sve što preostaje aktuelnom vicešampionu Azerbejdžana je da sačuva prednost na svom terenu, ali na prvi pogled se čini da to neće biti nimalo lak zadatak.

Šerif: Pakleno težak posao čeka tim iz Tiraspolja!

Šerif poslednjih godina postiže dosta dobre rezultate u evropskim takmičenjima, a pre svega, moramo se još jednom podsetiti 2021. godine, kada je ovaj tim uspeo da dođe do svog premijernog učešća u elitnom evropskom takmičenju.
Na putu do Lige šampiona tim iz Tiraspolja je uspeo da eliminiše Crvenu zvezdu i Dinamo Zagreb, ali tu se moldavski predstavnik nije želeo zaustaviti.
Naime, mimo svih očekivanja Šerif je prvo u grupnoj fazi uspeo da savlada Šahtjor sa 2:0 i to na svom terenu, a onda je ova ekipa ostvarila najveći trijumf u dosadašnjoj istoriji, i to na gostovanju na Santjago Bernabeu, kod Real Madrida, kada je bilo 1:2.
Nažalost, nakon toga su očekivano usledili nešto lošiji mečevi u grupnoj fazi, ali je i pored toga obezbeđena nokaut faza Liga Evrope, što je u konkurenciji Real Madrida, Intera i Šahtjora svakako bio neverovatan uspeh. U drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju je Šerif ubrzo eliminisan od Brage, ali to naravno nije pokvarilo sliku od sjajnoj evropskoj sezoni moldavskog predstavnika.
Naravno, nakon brutalnih partija te sezone usledila je rasprodaja ekipe, ali to timu iz Tiraspolja nije zasmetalo da već naredne sezone izbori plasman u osminu finala Lige konferencija, a na tom putu je Šerif uspeo da eliminiše Partizan, pa se još jednom pokazalo da je moldavski predstavnik koban po srpske klubove.
Inače, prošlu sezonu je ova ekipa završila na drugom mestu na tabeli uz šest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Petrokub, čime je prekinuta višegodišnja dominacija Šerifa moldavskim fudbalom.
Tim i ovog puta čine uglavnom strani, a zanimljivo je da u prvih jedanaest fudbalera nema niti jednog moldavskog fudbalera. I pored velikog broja šansi, u prvom meču kvalifikacija za Ligu Evrope moldavski predstavnik je na svom stadionu poražen od Zire sa 0:1, ali sigurno je da ima dosta vremena da se stvari u ovom dvomeču preokrenu, pogotovu što Šerif ima dosta više evropskog iskustva, u odnosu na svog večerašnjeg rivala.

Naš predlog

Sva je prilika da će Šerif od prvog minuta krenuti na sve ili ništa, a moramo priznati i da moldavski predstavnik ima daleko više iskustva kada su evropski mečevi u pitanju, pa vam hrabro preporučujemo da okušate sreću sa 2 za koju je kladionica Mozzartbet pripremila fantastičnu kvotu 2.25.

Smatramo da bi vrlo lako moglo da se dogodi da tim koji je ne tako davno igrao Ligu šampiona postigne dva ili više pogotka, pa vam savetujemo da se oprobate sa igrom G2+ za koju je Mozzartbet odredio kvotu 2.30.

Pomenuli smo već da će predstavnik Moldavije od samog starta ovog revanša krenuti po trijumf, pa nije loše ni da okušate sreću sa prelazom 2-2, koji kladionica Mozzartbet plaća sa fantastičnom kvotom 3.60.

Izvor: TIP DANA: Zira – Šerif: Težak zadatak za nekadašnjeg učesnika Lige šampiona!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*