TIP DANA: Parma – Fiorentina: Povratak Parme na veliku scenu italijanskog fudbala!

U subotu nas očekuje nekoliko fenomenalnih mečeva širom Evrope, pošto su na programu dueli prvog kola Premijer lige, La Lige, Lige 1, ali i Serije A. U moru veoma zanimljivih duela za vas smo ovog puta pripremili meč sa stadiona Enio Tardini gde će povratnik u elitni rang italijanskog fudbala – ekipa Parme ugostiti Fiorentinu.
Početak ovog susreta je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Parma: Mogu li Krstaši do trijumfa na povratku u Seriju A?

Sigurno je da veliki broj ljudi i ne zna da je Parma krajem devedesetih predstavljala strah i trepet u italijanskom fudbalu, a sve to je i rezultiralo osvajanjem dva Kupa UEFA (današnja Liga Evrope), i to 1995. godine, ali i četiri godina kasnije. U tom periodu su za Parmu nastupali fudbaleri poput Krespa, Zole, Tirama, Kanavara, Bufona, Kjeze i drugih, ali je već početkom novog milenijuma generalni sponzor Parmalat doživeo finansijski krah, a sve to je rezultiralo i slomom Parme koja je ispala u niži rang.
Ipak, ekspresno su se Mlekadžije vratile u elitni rang italijanskog fudbala, klub je u međuvremenu dobio nove vlasnike, a u sezoni kada je Parma igrala možda i najlepši fudbal u Italiji i kada je izboren plasman u Ligu Evrope, klub je ponovo doživeo bankrot, i izbačen je u četvrti rang takmičenja.
Ipak, nisu se predavali u ovom klubu, koji je za samo tri godine preskakao rang po rang i ponovo došao do plasmana u najkvalitetniji rang italijanskog fudbala, međutim, posle samo dve sezone je Parma ponovo ispala u Seriju B, gde je ovaj tim igrao i prošle sezone.
Izabranici Fabija Pekije su prošle sezone igrali na veoma visokom nivou, i na kraju je tim sa stadiona Enio Tardini stigao do prvog mesta na tabeli, ali i toliko dugo čekanog povratka u Seriju A, što se i te kako znalo proslaviti u gradu u kom je rođen čuveni Đuzepe Verdi.
Naravno, primarni cilj u povratničkoj sezoni u Seriji A će biti opstanak u društvu najboljih, a ako uzmemo u obzir da će Krstaši sa praktično nepromenjenim timom iz prošle sezone nastupiti u ovogodišnjem izdanju elitnog ranga italijanskog fudbala, kao i da je uprava Parme angažovala nekoliko zanimljivih pojačanja, opstanak zaista ne bi smeo da se dovede u pitanje.
Pre svega, ovaj klub je angažovao sjajnog golmana Suzukija, a na sve to su ovog leta opremu Parme zadužili i Valeri, Kanselijeri i Almkvist. Ipak, i dalje se najviše očekuje od rumunskog dua koji čine Man i Mihaila i pravo je čudo kako je nekadašnji osvajač Liga Evrope uspeo da zadrži i jednog i drugog, pogotovu nakon sjajnih partija na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. Za sredinu terena je završen Ernani, od koga praktično započinju sve akcije Parme, a deluje da će novajlija u Seriji A najviše problema imati u zadnjoj liniji tima, što je bilo evidentno i prošle sezone, uz konstataciju da bi angažovanje Valerija moglo da reši te probleme, čak nije isključeno da Krstaši do kraja prelaznog roka dovedu još neko zvučno ime u defanzivi.
Poslednji međusobni susret između Parme i Fiorentine odigran je početkom decembra prošle godine u italijanskom Kupu, kada je bilo 3:2 za Violu, iako je tim sa Enio Tardinija sve do 83. minuta susreta imao prednost od dva gola, ali je onda Fiorentina za samo sedam minuta postigla dva pogotka, i na kraju prošla dalje nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Fiorentina: Tim je sklopljen za napad na Ligu Evrope!

Nažalost, Fiorentina drugu godinu zaredom nije uspela da dođe do trofeja u Ligi konferencija, pošto je italijanski predstavnik poražen u velikom finalu od Olimpijakosa, što ruku na srce i jeste bilo iznenađenje, za razliku od poraza godinu dana ranije, kada je protivnik u finalu bio Vest Hem, koji je realno gledano na papiru bolji tim od Viole.
Tako je tim iz Firence propustio priliku da osvajanjem trećeg po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja obezbedi i direktan plasman u Ligu Evrope, što naravno i jeste primarni cilj Viole u prethodnih nekoliko godina. Prošlo izdanje Serije A je Fiorentina završila na osmom mestu na tabeli što je dovoljno samo za plej-of kvalifikacija za Ligu konferencije.
Nakon drugog zaredom izgubljenog evropskog finala, Vinčenco Italijano je odlučio da napustio Fiorentinu, a na njegovo mesto je postavljen Rafaele Paladino, iza kog su dve zaista sjajne sezone u Monci, u kojima ova ekipa nije imala nimalo problema oko opstanka u eliti.
Veoma ozbiljno su u redovima tima iz Firence shvatili ovu sezonu, pa je tako klub angažovao nekoliko vrhuskih pojačanja, a tu pre svih mislimo na golmana De Heu, koji je nakon godinu dana pauze ponovo aktivan, ali ne smemo zaboraviti ni Keana, iza kog nije baš najbolja sezona u Juventusu, ali se talenat ovog momka nikad nije dovodio u pitanje. Pored njega, novi fudbaleri Fiorentine postali su Pongračić, Kolpani, Ričardson i Valentini. U međuvremenu je klub nakon nekoliko veoma uspešnih sezona napustio srpski reprezentativac Nikola Milenković koji će karijeru nastaviti u Notingem Forestu, a pored njega članovi Viole više nisu ni Bonaventura, ali ni Kastrovili.
U pripremnom periodu je prošlosezonski finalista Lige konferencija odigrao nekoliko veoma dobrih mečeva, a jedini poraz su Ljubičasti doživeli od Prestona, u duelu koji je završen rezultatom 2:1.
U generalnoj probi pred start sezone izabranici Rafaela Paladina su u jednom fantastičnom meču remizirali protiv Frajburga, kada je bilo 2:2, a golove za tim iz Firence postigli su Kean i Mandragora.
Pomenuli smo već da je tim sa stadiona Artemio Franki u poslednjem međusobnom susretu savladao Parmu, i to uz dosta muke, pošto je Viola slavila nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, a pre toga su ova dva kluba odmerila snage početkom marta 2021. godine, kada je bilo 3:3.
Sve ovo nam nekako i govori da nas na premijeri ovogodišnjeg izdanja elitnog ranga italijanskog fudbala očekuje pravi spektakl.

Naš predlog

Na dva poslednja međusobna meča između Parme i Fiorentine smo videli ukupno jedanaest pogodaka, pa je pre svega utisak da će nam i ovaj susret na Enio Tardiniju doneti dosta pogodaka, zbog čega vam preporučujemo da okušate sreću sa igrom 3+ koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 1.85.

Pomenuli smo već da je tim Fiorentine sklopljen da se umeša u borbu za plasman u Ligu Evrope što je davnašnji cilj Viole, međutim, sigurno je da će i fudbaleri Parme dati sve od sebe da na velikom povratku u elitni rang italijanskog fudbala ostanu neporaženi, pa vam zato toplo preporučujemo da se opredelite za duplu šansu 1X za koju je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 1.67.

Velika je verovatnoća da će večeras i jedni i drugi postići makar po jedan pogodak, a na sve to smo u velikoj meri ubeđeni da domaćin neće doživeti poraz, pa je svakako idealno da se oprobate sa kombinacijom ovih igara i odigrate 1X&GG, a sve to uz sjajnu kvotu 2.70.

Izvor: TIP DANA: Parma – Fiorentina: Povratak Parme na veliku scenu italijanskog fudbala!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*