TIP DANA: Viljareal – Atletiko Madrid: Madriđani potapaju žutu podmornicu!

Naravno, u ponedeljak je nešto slabija ponuda za klađenje, nego što je to bio slučaj za vikend, međutim, i ovaj dan nam donosi nekoliko spektakularnih mečeva, a jedan od njih se sasvim sigurno igra na Keramici gde će snage odmeriti Viljareal i Atletiko Madrid.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 21:30h.

Viljareal: Može li Viljareal do Evrope?

Iza Viljareala je jedna ne baš najbolja sezona, pošto je ova ekipa na kraju završila na osmom mestu na tabeli, što znači da popularna “žuta podmornica” nije uspela da izbori plasman u neko od evropskih takmičenja, pa je samim tim šampionat proglašen neuspešnim.
Evropa je i definitivno izmakla na dva kola pre kraja prošlog šampionata, kada je Viljareal na svom stadionu ugostio Real Madrid, a bio je to jedan neverovatan meč na kom smo videli čak osam pogodaka, a na kraju je bilo 4:4, uz napomenu da je kraljevski klub u jednom trenutku vodio i sa 1:4.
Ipak, ono što je obeležilo taj susret su četiri gola Serlota, nažalost, sada već bivšeg fudbalera Viljareala, koji je u transferu vrednom 32 miliona evra pojačao upravo Atletiko Madrid, sa kojim će Viljareal i odmeriti snage u prvom kolu ovogodišnjeg izdanja španske La Lige. Pored njega, klub su napustili još i golman Jorgensen koji je prešao u Čelsi, ali i Dijaz i Kuenka, uz konstataciju da je “žuta podmornica” prihodovala tokom leta oko 80 miliona evra.
U međuvremenu je klub doveo pomalo zaboravljenog Nikolasa Pepea iz Trabzona, a pored njega su opremu Viljareala zadužili još i Kambvala, Perez, Gej, Kardona, Konde, ali i Mohika koji se vratio sa pozajmice iz Osasune.
Primarni cilj će ove sezone sasvim sigurno biti plasman u neko od evropskih takmičenja, međutim, kada pogledamo sve ove aktivnosti u letnjem prelaznom roku deluje da će to biti dosta težak, a možda čak i nemoguć zadatak za tim koji je ne tako davno stigao do trofeja u Ligi Evrope, nakon trijumfa nad Mančester junajtedom, a ne treba zaboraviti ni skorašnje polufinale Lige šampiona.
U pripremnom periodu je “žuta podmornica” odigrala nažalost nekoliko veoma loših mečeva, a u generalnoj probi pred ovaj duel sa Atletiko Madridom, izabranici trenera Marselinja su doživeli težak poraz od Brajtona, pošto je taj duel završen rezultatom 4:0.
Inače, poslednji međusobni susret između Viljareala i Atletiko Madrida je odigran na početku aprila na Keramici, kada su Jorgandžije slavile sa 1:2.

Atletiko Madrida: Iz prestonice najavljuju napad na titulu!

Atletiko Madrid je čak jedanaest puta u svojoj istoriji dolazio do naslova prvaka Španije, a poslednji put je to bio slučaj 2021. godine. Ovom klubu nažalost jedino nedostaje trofej u Ligi šampiona, pošto su Jorgandžije čak tri puta osvajale Kup UEFA, jednom Kup Pobednika Kupova, četiri puta Superkup Evrope, čak deset puta Kup Španije, ali i dva puta Superkup. Imali su puleni Čola Simeonea priliku da dođu i do naslova prvaka Evrope, ali je Atletiko dva puta gubio u velikom finalu od svog gradskog rivala.
Ako se osvrnemo na prošlu sezonu, popularne Jorgandžije su ostvarile svoj primarni cilj, a to je naravno plasman u Ligu šampiona, koja se od ove sezone igra po drugom principu. Na kraju je tim iz prestonice Španije sezonu završio na četvrtom mestu na tabeli uz čak devetnaest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Real Madrid, koji je stigao do novog naslova prvaka, dosta lakše nego što su to svi očekivali.
Ruku na srce Atletiko Madrid je u jednom trenutku doveo u pitanje i poziciju broj četiri, međutim, puleni Čola Simeonea su bili najbolji kada je to bilo najpotrebnije i na kraju je ova ekipa imala čak osam bodova viška u odnosu na petoplasirani Bilbao.
U prošlom izdanju Lige šampiona je Atletiko bez većih problema stigao do plasmana u nokaut fazu, a u osmini finala je španski predstavnik pomalo i iznenađujuće eliminisao italijanski Inter, da bi u četvrtfinalu Dortmund bio bolji i stigao do plasmana u polufinale, a kasnije i finale, gde je Real bio bolji.
Iz prestonice Španije najavljuju napad na šampionsku titulu, a shodno tome su Jorgandžije i odradile prelazni rok. Prva zvezda je svakako bio Hulijan Alvarez koji je u transferu vrednom 95 miliona evra, a društvo u napadu će mu praviti sjajni Serlot, koji je stigao upravo iz Viljareala. Nije se Atletiko samo pojačao u napadu, već i u zadnjoj liniiji tima gde je doveden Le Norman, nakon fantastičnih partija na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, na kom je Španija došla do titule. Klub su u međuvremenu napustili Depaj, Hermoso, Sojunču, Morata, Nigez, Savić i Vitolo, pa je jasno da je Čolo Simeone želeo da napravi rekonstrukciju tima, ali i da se pojača tamo gde je najviše škripelo, i čini se da je argentinskom stručnjaku to pošlo za rukom, ali će vreme biti najbolji svedok svakako.
Inače, generalno Atletiko Madrid nema previše problema u poslednje vreme u duelima protiv Viljareala, mada je prethodnih sezona klub iz prestonice i te kako znao da kiksne na premijeri šampionata.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, Atletiiko Madrid generalno nema previše problema u međusobnim mečevima protiv Viljareala, iako je tim sa Keramike pre dve godine, takođe na premijeri šampionata, savladao Jorgandžije sa 0:2, i to na Vanda Metropilitanu. Ipak, opšti utisak je da je na papiru Atletiko trenutno daleko bolji rival, i u velikoj meri smo ubeđeni da nekadašnji šampion Španije neće imati previše problema na ovom duelu pa vam hrabro preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 2.20.

Ne treba ovde očekivati previše pogodaka, ali sigurno je da ovo neće biti ni duel na kome nećemo videti niti jedan pogodak, ili samo jedan, pa je još jedna hrabra preporuka igra 2-3 gola koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 2.00.

Za kraj, smatramo da će Jorgandžije postići makar dva gola na ovom gostovanju kod popularne “žute podmornice”, pa vam savetujemo da vaš fokus usmerite ka igri G2+, za koju je kladionica Mozzartbet odredila kvotu 1.92.

Izvor: TIP DANA: Viljareal – Atletiko Madrid: Madriđani potapaju žutu podmornicu!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*