TIP DANA: Gent – Partizan: Prekretnica sezone za crno-bele! Šta posle Genta?

Gent će u okviru revanš meča plejofa kvalifikacija za Ligu konferencija dočekati ekipu Partizana. Belgijski tim je prošlog četvrtka slavio u Humskoj (0:1), pa sada ima velike šanse za plasman u treće po snazi takmičenje u Evropi. Jasno je da je ovo prekretnica sezone za Partizan, a izabranici Aleksandra Stanojevića moraju dati i više od maksimuma kako bi na jesen igrali u Evropi. Utakmica je na programu od 18 časova.

Gent: Imaju priliku da se 3 puta uzastopno plasiraju u Ligu konferencija!

Trenutak odluke prethodnog četvrtka bio je gol Omrija Gandelmana u 16. minutu na centaršut Svena Kumsa sa desnog boka. Dvojac gostiju iskoristio je u toj situaciji potpunu konfuziju u svim linijama crno-bijelih i rano stekao prednost koju je u narednih sat vremena nebrojeno puta mogao da uveća. Inicijativa koja nije naplaćena u potpunosti na kraju je mogla skupo da košta Belgijance u periodu kada je opao intenzitet igre, što je Partizan trebalo da kazni iz odličnih šansi koje su propustili Saldanja i Milan Lazarević.
Žaliće crno-bijeli za pomenutim šansama Brazilca na asistenciju Severine i rezerviste nedavno pridošlog iz Vojvodine, posle odlične lopte Natha, ali će morati i da prihvate činjenicu da pristupom nisu zaslužili da ostanu neporaženi, kao i da će mnogo toga morati da promjene da bi režirali senzacionalni preokret u gostima i ostali u Evropi.
Upravo gol Belgijanaca, predstavljao je najbolju sliku crno-bijelih. Zubairu je pred centaršut Kumsa umjesto u blok krenuo ka golu rivala, De Medina je na drugoj stativi sam sebe spotakao, dok su Marković i Mujakić dijelovali potpuno inferiorno u skoku, kao i kod svakog prethodnog i narednog centaršuta.
Nije Partizan u nedelju igrao protiv Spartaka iz Subotice, odložio je utakmicu da bude spremniji za revanš meč plej-ofa za Ligu konferencije, a isto je učinio i Gent. Belgijski prvoligaš je trebalo da gostuje Serkl Brižu ove prethodne subote u 5. kolu šampionata, ali ta utakmica je odložena za septembar.
S toga, Gent će odmoran dočekati Partizan i utoliko će mu biti lakše da pred svojim navijačima brani 1:0 iz Humske.

Partizan: Šta dalje ako se ne prođe Gent?

Za Partizan je ovo sedmica izuzetne voltaže. Po više osnova: rezultatskom, ekonomskom, igračkom, pa ako hoćete i stručnom.
Ne riješava se sudbina kluba u završnoj avgustovskoj sedmici, mada ima onih koji će prizvati apokalipsu ako se crno-bijeli ne plasiraju u grupu Lige konferencije, ujedno ne realizuju neke od dugo najavljivanih transfera. U modernom svijetu dosta toga se svodi na novac, što jeste jedan od glavnih pokretača bitisanja kluba, ali nije sve u „šuškama“. Ili ne bi trebalo da bude.
Crno-bijeli su se u utorak jutro uputili put Belgije, na revanš Gentu, posle beogradskih 0:1. U kofere su spakovali gomilu problema i ostaće malo mjesta za nadu da se ponovi scenario iz Njukasla, Bukurešta, Groningena, Temišvara, Žiline, Brisela, Bakua, Sekešfehervara, Moldea ili malteškog Hamruna. Sve su to destinacije na kojima je „ovjeravao“ prolaz u grupnu fazu UEFA takmičenja u protekle dvije decenije. Daleko od kuće, nekad sa kapitalom, nekad prežaljen, ali vlada na Topčiderskom brdu uvjerenje da je ekipi lakše kad nema opterećenje domaćeg terena i da se ugodnije osjeća na strani. Uostalom, pobjedila je u 90 minuta prije dvije sedmice Lugano u Švajcarskoj, tako da…
Partizanu je potreban trijumf od dva razlike u osnovnom vremenu ili spretnost kakvu nije pokazao u Tunu da bude bolji u produžecima (tad sa igračem više), a ako dođe do penala imaće velikog aduta u Aleksandru Jovanoviću. Sve to pod pretpostavkom da pobjedi. A biće mu vraški teško, jer nikad od postanka kluba nije slavio protiv predstavnika belgijskog fudbala.
Sad mu je to potrebno ne samo da bi izbjegao „upisivanje“ u istorijske almanahe (da ispadne iz tri različita takmičenja za samo mjesec i po dana), već i da donese klubu novac na koji su čelnici računali prije početka sezone, uvjereni da će tim izboriti plasman u jedno od tri UEFA čeda. Kad ono… Najprije kijevski Dinamo, pa Lugano, sad i Gent i ne bude li veleobrta večeras, klub će ostati bez ukalkulisanih bar 5.000.000 evra. Drugu godinu zaredom, jer je prethodne ispao od Norsjelanda i jedva sastavljao kraj s krajem, pa je bilo riječi Igora Duljaja kako igrači nisu plaćeni na vrijeme, „slučaja Severina“ kad je agentu Holanđanina neko „zaboravio“ da uplati ratu za potpis, intervencije države prilikom dobijanja licence za učešće u ovoj evropskoj sezoni.

Naš prijedlog:

Gent kao veliki favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na njihov trijumf u MaxBet kladionici iznosi 1.50. Trijumf Partizana plaća se kvotom 6.00, dok je za neriješen ishod ponuđena kvota 4.70.

Moraće Partizan krenuti ofanzivno u revanšu kao i u meču protiv Lugana, što će naravno ostaviti dosta prostora za igrače Genta. Ipak mišljenja smo da će obje ekipe postići makar po gol na utakmici, pa predlažemo igru GG po kvoti 1.85 u MaxBet kladionici. Crno-bijeli jesu autsajderi na ovoj utakmici ali ipak treba pokušati sa iznenađenjem, jer smo vidjeli da Partizan igra dosta bolje u gostima nego kod kuće. Vrijedi pokušati sa igrom X2 po veoma primamljivoj kvoti 2.55. Na kraju za vas koji jurite veće kvote predlažemo da pokušate sa igrom 4-6 golova po kvoti 3.05 takođe u MaxBet kladionici.

Izvor: TIP DANA: Gent – Partizan: Prekretnica sezone za crno-bele! Šta posle Genta?Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*