TIP DANA: Čelsi – Brajton: Galebovi na Stamford Bridžu traže plen!

Subota nam tradicionalno donosi pregršt veoma interesantnih mečeva širom Evrope, a za vas smo ovog puta analizirali duel sa Stamford Bridža, gde će fudbaleri Čelsija ugostiti Brajton.
Čelsi na startu sezone igra dosta bolje na strani nego na domaćem terenu, dok je Brajton odlučan u nameri da se umeša u borbu za Ligu šampiona, što naravno neće biti nimalo lak zadatak.
Početak ovog susreta je zakazan za 16 časova.

Čelsi: Mogu li Plavci do prvog trijumfa na domaćem terenu?

I pored enormnih ulaganja, iza Čelsija je jedna nimalo dobra sezona, u kojoj je ova ekipa najviše zahvaljujući odličnom finišu šampionata stigla do šeste pozicije na tabeli i izborila plasman u Ligu konferencije, gde će engleski predstavnik bez mnogo dileme biti prvi favorit za trofej.
U međuvremenu je novi trener ovog kluba postao Enco Mareska, što je bilo zaista veliko iznenađenje za sve ljubitelje engleskog fudbala, a primarni cilj će biti plasman u Ligu šampiona, gde popularne Plavce nismo gledali čak tri godine.
Naravno, tokom leta je ovaj tim ponovo doveo nekoliko veoma interesantnih fudbalera, a tu pre svih mislimo na Feliksa, Neta i Sanča, ali bilo je i odlazaka u vidu Galagera, Matsena, Hala, Lukakua i ostalih, pa je ov klub prihodovao skoro 200 miliona evra od prodaje igrača, ali je potrošio 40 miliona evra više za dovođenje novih.
Na startu nove sezone, tim iz Londona je imao najteži mogući posao, pošto je ugostio aktuelnog šampiona, ekipu Mančester sitija, a taj duel je završen rezultatom 0:2. U drugom kolu su ipak puleni Enca Mareske odigrali jedan od najboljih mečeva u poslednje tri godine, i to na gostovanju kod Vulverhemptona, a taj susret je završen rezultatom 2:6. Da će Plavci ove sezone imati dosta problema na svom stadionu pokazalo se već u narednom kolu, kada je nekadašnji šampion Evrope samo remizirao protiv Kristal Palasa na Stamford Bridžu, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Nakon toga je usledila nova dobra partija, ovog puta na gostovanju kod nimalo naivnog Bornmuta, kada je tim iz prestonice Engleske stigao do trijumfa (0:1) nakon gola Nkunkua u finišu susreta. Da je Čelsi veoma ozbiljan na strani, najbolje se videlo u prošlom kolu na gostovanju kod Vest Hema, kada je ovaj tim slavio sa 0:3. Trenutno se tim sa Stamford Bridža nalazi na petom mestu na tabeli uz samo tri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Mančester siti, pa Plavci ne samo da su u igri za plasman u Ligu šampiona, već i za naslov prvaka Engleske, uz konstataciju da je o tabeli, ali i o kraju sezone još uvek rano pričati.
Naravno, za nešto više od plasmana u Ligu konferencije su potrebne i dobre partije na domaćem terenu, a možda baš danas Čelsi dođe do svog prvog trijumfa na svom stadionu, što neće biti nimalo lak zadatak, pošto je protivnik Brajton, koji je i pored sjajnih partija u poslednjih nekoliko sezona, Čelsijeva redovna mušterija.

Brajton: Da li je vreme za prvi poraz?

Možda su nas fudbaleri Brajtona u poslednjih nekoliko sezona pomalo i razmazili, pa smo od ovog tima svakako prošle sezone očekivali više od jedanaestog mesta na tabeli, a ono što je najvažnije, je da ova ekipa nije uspela da dođe do plasmana u neko od evropskih takmičenja, što je pre početka sezone bilo proglašeno za primarni cilj.
Nakon ne baš uspešne sezone, trener De Zerbi je odlučio da napusti klub i ode u Marsej, sa kojim blista na startu francuskog šampionata, i jedan je od glavnih kandidata za naslov prvaka Francuske.
Tokom leta je Brajton potrošio neverovatnih 230 miliona evra za dovođenje novih fudbalera, a tu pre svih mislimo na Rutera, Minteha, Vajfera, Grudu, Kadioglua i ostale, dok je sačuvan tim iz prošle sezone, ako izuzmemo prodaju Grosa u Dortmund. Ono što je takođe vredno pomena je da nakon dovođenja novih fudbalera Galebovi imaju drugu najmlađu ekipu u Premijer ligi, a ujedno i najmlađeg trenera, pošto je nakon odlaska De Zerbija za novog “šefa” imenovan Fabijan Herceler, koji ima samo 31 godinu i smatra se jednim od najperspektivnijih trenera u Evropi.
Nakon rekordne kupovine u letnjem prelaznom roku, i primarni ciljevi su naravno promenjeni, a on se ove sezone ni manje ni više zove Liga šampiona!
Do sada su izabranici Fabijana Hercelera odigrali pet susreta u elitnom rangu engleskog fudbala, a ono što je vredno pomena je da Brajton još uvek ne zna za poraz i sa devet osvojenih bodova se ovaj tim nalazi na sedmom mestu na tabeli. Do sada je ova ekipa ostvarila dva trijumfa uz čak tri remija, a poslednji u nizu se desio u prošlom kolu kada je ova ekipa odigrala nerešeno na svom stadionu protiv Notingema.
Bio je to jedan sjajan meč koji je završen rezultatom 2:2, uz napomenu da je nekadašnji šampion Engleske najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka šampionata. Pre toga je četa Fabijana Hercelera remizirala i na svom stadionu protiv Ipsviča, u duelu koji je mimo svih očekivanja završen bez pogodaka.
Serija remija je započela posle 1:1 na jednom od najtežih gostovanja u Premijer ligi kod Arsenala, ali je veliko pitanje kako bi se završio taj duel da Deklan Rajs nije zaradio isključenje. Inače, pre svega toga je Brajton vezao dva remija na startu šampionata, i to protiv Evertona na strani i Junajteda na svom terenu.
Za kraj, kada se radi o partijama na strani, do sada su Galebovi odigrali dva meča na strani i ostvarili jedan trijumf i jedan remi, a poslednju pobedu na gostovanju kod Čelsija ova ekipa je ostvarila pre godinu i po dana kada je bilo 1:2.

Naš predlog

Pre svega, smatramo da nas na Stamford Bridžu očekuje jedan veoma efikasan duel, pa će naša primarna prognoza biti igra 4+ koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 2.25.

Isto tako, biće ogromno iznenađenje ukoliko i jedna i druga ekipa ne postigne makar po jedan gol na ovom duelu u Londonu, pa vam zato savetujemo da se fokusirate na igru GG, za koju je kladionica Mozzartbet pripremila koeficijent 1.55.

Za kraj, samo je pitanje vremena kada će Plavci proigrati i na svom stadionu, a mišljenja smo da će se to dogoditi u ovom kolu pa vam preporučujemo da odigrate jedinicu, a sve to uz kvotu 1.75 u Mozzartu.

Izvor: TIP DANA: Čelsi – Brajton: Galebovi na Stamford Bridžu traže plen!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*