Tip dana: Salcburg – Bajern Minhen: Bajernov Rekvijem za Red Bulovce!

U sredu je veoma zanimljiva ponuda za klađenje, a pre svega, ovaj dan nam donosi dva duela osmine finala Lige šampiona, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Salcburga i Bajerna iz Minhena.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 21 čas.

Salcburg: Plasman u nokaut fazu je ogroman uspeh!

Godinama unazad fudbaleri Salcburga bez većih problema dolaze do titule šampiona Austrije, a to je između ostalog bio slučaj i prošle sezone kada je ova ekipa na kraju zauzela prvo mesto na tabeli uz čak petnaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Rapid iz Beča, što je jasan pokazatelj da se titula ni u jednom trenutku i nije dovodila u pitanje.
Kada je ovaj šampionat u pitanju, trenutno se ova austrijska ekipa nalazi na prvom mestu na tabeli, uz čak četrnaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Volfsberger, i slobodno možemo konstatovati da će se Salcburg i ovog puta pratično prošetati do trofeja.
U prošlom kolu su izabranici Matijasa Jaslea u jednom od najvećih derbija austrijskog fudbala slavili na gostovanju kod Rapida iz Beča, i to posle preokreta, pa je taj susret završen rezultatom 1:2.
Ono po čemu će svi navijači austrijskog tima pamtiti aktuelnu sezonu je bez ikakve sumnje plasman u nokaut fazu Lige šampiona, što je zaista fenomenalan uspeh.
Naravno, treba biti realan pa priznati da je Red Bul imao izuzetno dobru grupu u kojoj su pored njih još bile i ekipe Sevilje, Lila i Volfsburga, a na kraju je austrijski tim zauzeo drugo mesto u grupi uz čak deset osvojenih bodova, što je za bod manje u odnosu na prvoplasirani Lil.
Treba istaći da je četa trenera Jaslea u poslednjem kolu grupne faze u direktnom duelu koji je odlučivao putnika u nokaut fazu bila bolja na svom terenu od favorizovane Sevilje, a taj meč je završen rezultatom 1:0, što je bila treća pobeda Salcburga u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju.
Za razliku od grupne faze, žreb im ovog puta nije bio naklonjen, pa će Red Bul ukrstiti koplja sa Bajernom iz Minhena, koji po svemu sudeći slovi za jednog od glavnih kandidata za osvajanje “ušatog” trofeja, iako su Bavarci primera radi u prošlom kolu na gostovanju izgubili kod Bohuma, koji je svakako tim koji je ispod renomena Salcburga.
U tri dosadašnja susreta na domaćem terenu u Ligi šampiona, Red Bul Salcburg je ostvario isto toliko trijumfa, što je sasvim sigurno jedan od razloga zbog kojih svi navijači ovog tima željno ičšekuju ovaj prvi meč osmine finala elitnog takmičenja.

Bajern Minhen: Bavarci su favorit broj jedan za osvajanje “ušatog” trofeja!

Godinama unazad fudbaleri Bajerna iz Minhena praktično nemaju dostojnu konkurenciju u Bundesligi, pošto je ekipa iz Bavarske i prošle sezone bez većih problema došla do titule šampiona Nemačke.
Za razliku od 2020. godine, izostao je trofej u Ligi šampiona, pošto je tim iz Minhena eliminisan od PSŽ-a, ali se zato pitanje šampiona Nemačke ni u jednom trenutku nije dovelo u pitanje.
Međutim, treba napomenuti da su izabranici Julijena Nagelsmana koji je ovog leta došao u najtrofejniji nemački tim iz Hofenhajma u prošlom kolu mimo svih očekivanja doživeli težak poraz na gostovanju kod Bohuma, a taj duel je završen rezultatom 4:2.
Niko nije mogao da pretpostavi da će Bohum već u prvom poluvremenu imati prednost od čak tri gola razlike, i iako je Bajern ostavio dosta bolji utisak u drugom poluvremenu, i propustio nekoliko nestvarnih prilika, više od utešnog gola se nije moglo.
U ovom trenutku se ova ekipa nalazi na prvom mestu na tabeli, uz čak šest bodova viška u odnosu na drugoplasiranu Borusiju iz Dortmunda, pa će po svemu sudeći izabranici Julijena Nagelsmana ponovo doći do naslova prvaka.
Naravno, ne treba zaboraviti da su Bavarci pružali fenomenalne partije i grupnoj fazi Lige šampiona gde su osvojili prvo mesto uz samo tri primljena gola, a postignuta čak 22, ali i uz maksimalni broj bodova, što je još jedan od pokazatelja koji nam govori da je Bajern najveći favorit da ponovo dođe do “ušatog” trofeja.
U poslednjem kolu grupne faze aktuelni šamion Nemačke je presudio Barseloni i eliminisao katalonski klub iz daljeg takmičenja, pošto je taj meč na “Alijanc Areni” završen rezultatom 3:0.
Inače, kada je u pitanju sastav tima za ovaj veoma važan meč, Julijen Nagelsmana po svemu sudeći neće moći da računa na Nojera, Dejvisa, Gorecku i Musijalu, što će svakako biti veliki hendikep za Bavarce, ali je veliko pitanje da li će se to odraziti na konačan ishod meča u Salcburgu.

Naš predlog

Prva asocijacija na meč između ova dva tima koja neguju izuzetno ofanzivan stil igre su svakako golovi, zbog čega vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 4+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.93.
Takođe, mišljenja smo da će gosti iz Minhena postići makar dva gola na gostovanju kod austrijskog šampiona, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom G2+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.30.
Za kraj, smatramo da će izabranici trenera Nagelsmana od prvog minuta krenuti ofanzivno ka golu domaćina, zbog čega vam savetujemo da probate sa prelazom 2-2 za koji je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.92.

The post Tip dana: Salcburg – Bajern Minhen: Bajernov Rekvijem za Red Bulovce! appeared first on Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*