Tip dana: Arsenal – Liverpul: Da li je topovsko đule dovoljno snažno za Klopov bedem?

U nedelju nas očekuje nekoliko veoma zanimljivih mečeva, a najinteresantniji se bez ikakve sumnje igra ne “Emirejtsu” gde će fudbaleri Arsenala ugostiti Liverpul.
Duel između ove dve ekipe je zakazan za 17 časova i 30 minuta.

Arsenal: Briljantne partije na startu sezone!

Prošla sezona je za popularne Tobdžije svakako bila bolja od nekoliko prethodnih, međutim Arsenal ponovo nije uspeo da dođe do svog primarnog cilja, a to je naravno plasman u Ligu šampiona.
Na kraju je tim koji sa klupe predvodi Mikel Arteta osvojio peto mesto na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na četvtoplasirani Totenhem, iako je Arsenal imao apsolutno sve u svojim rukama.
Kada je to bilo najmanje potrebno klub iz Londona je odigrao nekoliko katastrofalnih susreta, a tu svakako mislimo na da poraza u poslednja tri kola, od kojih je jedan bio od direktnog konkurenta Totenhema, pa se klub sa “Emirejtsa” morao zadovoljiti petim mestom i plasmanom u Ligu Evrope, što je opet pomak u odnosu na sezonu pre toga kada Arsenal nije obezbedio plasman u neko od evropskih takmičenja.
Što se tiče ovogodišnjeg izdanja Premijer lige, treba biti realan pa reći da su Tobdžije najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka šampionata.
Izabranici Mikela Artete su se pre ovog kola nalazili na prvom mestu na tabeli uz bod manjka u odnosu na drugoplasirani Siti, koji je u međuvremenu pobedio u jučerašnjem meču i zaseo na prvu poziciju, sa koje bi mogao da se pomeri već večeras ukoliko Arsenal slavi protiv Liverpula.
U prošlom kolu je nekadašnji šampion Engleske odigrao jedan sjajan meč na svom terenu protiv upravo Totenhema, slavio sa 3:1, i tako se na najbolji mogući način revanširao ovoj ekipi za poraz u finišu prošle sezone.
Kada je u pitanju ovogodišnje izdanje Liga Evrope, sigurno je da je Arsenal jedan od najozbiljnijih kandidata za trofej, a u ovom trenutku se popularne Tobdžije nalaze na prvom mestu na tabeli sa šest osvojenih bodova.
U prvom kolu je uz dosta muke savladan Cirih na gostovanju kada je bilo 1:2, da bi u prošlom kolu Arsenal bez većih problema na svom stadionu savladao norveški Bode, rezultatom 3:0.
Ne treba zaboraviti da je duel drugog kola između Arsenala i PSV-a, koji je trebalo da bude odigran u Londonu odložen zbog smrti Kraljice.
Za kraj, što se izostanaka za ovaj duel sa Liverpulom tiče, Mikel Arteta ovog puta neće moći da računa na Elnenija i Smit Rouva.

Liverpul: “Redsi” u velikim problemima!

Ako smo za Arsenal na samom startu napisali da slove za najprijatnije iznenađenje šampionata, onda svakako Liverpul slovi za najveće razočarenje ovogodišnjeg izdanja engleske Premijer lige.
Naime, u ovom trenutku se Redsi nalaze na katastrofalnom desetom mestu na tabeli uz čak trinaest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Mančester Siti, pa je sva prilika da se Liverpul polako ali sigurno oprašta od borbe za naslov prvaka, naravno, ukoliko se nešto drastično ne promeni u narednom periodu.
Do sada je četa Jirgena Klopa odigrala sedam mečeva u najkvalitetnijem rangu engleskog fudbala i ostvarila samo dva trijumfa, četiri remija i jedan poraz.
U prošlom kolu je nekadašnji šampion Evrope samo remizirao na svom terenu protiv Brajtona, u jednom spektakularnom susretu na kom smo videli čak šest golova, pošto je na kraju bilo 3:3.
Na poslednjih pet susreta Liverpul je zabeležio dva trijumfa, dva remija i jedan poraz i to u najvećem derbiju engleskog fudbala, kod Mančester Junajteda, kada je bilo 2:1.
Što se tiče Lige šampiona, izabranici Jirgena Klopa su se obrukali u prvom kolu, pošto su doživeli katastrofalan poraz na gostovanju kod Napolija, a taj duel na stadionu “Diego Armando Maradona” je završen rezultatom 4:1.
Vrlo lako se moglo desiti da taj trijumf Napolitanaca bude i ubedljiviji pošto je tim koji sa klupe predvodi Lučano Spaleti promašio jedanesterac sredinom prvog poluvremena, a sve što su Redsi do kraja susreta uspeli da urade je da preko Diaza postignu počasni pogodak.
U drugom kolu su fudbaleri Liverpula nekako uspeli da slave na svom terenu protiv Ajaksa, kada je bilo 2:1, i to nakon gola u finišu susreta, da bi u prošlom kolu četa Jirgena Klopa bez većih problema na “Enfildu” slavila protiv Rendžersa rezultatom 2:0, a treba napomenuti da u četvrtom kolu Liverpul gostuje upravo kod ovog tima, gde bi eventualnim trijumfom možda mogao i da prebrine sve brige oko plasmana u nokaut fazu, što svakako i jeste primarni cilj za ovaj deo šampionata.
Kada su izostanci za ovaj duel sa Arsenalom u pitanju, Jirgen Klop ovog puta neće moći da računa na Artura, Keitu i Okslejd-Čemberlena, dok su pod velikim znakom pitanja Robertson i Džons.

Naš predlog

Iako Liverpul na poslednjih osam mečeva nije poražen od Arsenala, treba uzeti u obzir kako i jedni i drugi igraju ove sezone, zbog čega najviše i dajemo veliku prednost lideru na tabeli na ovom susretu i predlažemo vam da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 2.65.

Neće biti nikakvo iznenađenje ako nam ovaj susret na “Emirejtsu” donese veliki broj golova, zbog čega vam hrabro preporučujemo da probate sa igrom 4+ za koju je Meridianbet pripremio koeficijent 2.40.

Utisak je da je možda i idealna kombinacija kada je ovaj susret u pitanju dupla opklada 1X&3+ šta Meridianbet plaća sa zaista sjajnom kvotom 2.55.

Izvor: Tip dana: Arsenal – Liverpul: Da li je topovsko đule dovoljno snažno za Klopov bedem?Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*