Tip dana: Francuska – Australija: Trikolori počinju odbranu titule protiv Kengura!

U utorak nas očekuju novi mečevi u okviru Svetskog prvenstva, a ovaj dan nam donosi čak četiri susreta, što će biti svakodnevnica u predstojećem periodu.
Ovog puta smo za vas analizirali duel koji će biti odigran na stadionu “Al Vakra” gde će snage odmeriti aktuelni svetski šampion Francuska i reprezentacija Australije.
Duel između ove dve selekcije je na programu od 20 časova.

Francuska: Trikolori bez Benzeme napadaju novu svetsku krunu!

Francuzi su blistali na prošlom Mundijalu i potpuno zasluženo došli do titule šampiona sveta, a deluje da su i ovog puta Trikolori jedni od glavnih favorita za osvajanja titule.
Mora se priznati da je Didije Dešan imao baš dosta problema pri sastavljanju tima za ovo Svetsko prvenstvo, pošto su zbog povreda odmah otpali Pogba i Kante, dva izuzetno bitna šrafa na sredini terena, Nkunku se povredio na pripremama za Mundijal, a najveći peh se dogodio kada je Francuska doputovala u Katar, pošto se povredio Karim Benzema, koji je nedavno osvojio “Zlatnu loptu”, i to će bez sumnje biti najveći hendikep za aktuelnog svetskog prvaka.
I pored toga Francuzi imaju izuzetno kvalitetan tim, a ovog puta se najviše očekuje od Mbapea, koji sasvim sigurno želi da se iskupi naciji zbog slabih partija na Evropskom prvenstvu prošle godine, na kom se Trikolori nisu proslavili, pošto su već u osmini finala nakon lošijeg izvođenja jedanesteraca ispali od Švajcarske.
Što se tiče prošlog izdanja Lige nacija, izabranici Didijea Dešana se baš i nisu proslavili pošto je ova selekcija jedva uspela da izbori opstanak u A diviziji, iako je poznato da je pre toga francuska osvojila ovo takmičenje.
U kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, Trikolori su zauzeli prvo mesto u grupi uz šest bodova viška u odnosu na drugoplasiranu Ukrajinu, a na osam odigranih mečeva aktuelni svetski šampion je ostvario pet trijumfa, uz tri remija, i utisak je da je Francuska igrala taman koliko joj je potrebno da bi se plasirala na Mundijal.
Dosta sreće su Mbape i drugari imali pri žrebu, pošto su pored izuzetno kvalitetne selekcije Danske za protivnike dobili relativno daleko slabije ekipe Tunisa i Australije, i pitanje plasmana u nokaut fazu se nijedne sekunde ne sme dovesti u pitanje.
Za kraj, pored Benzeme koji će definitivno propustiti Mundijal, Dešan za ovaj premijerni duel sa Australijom neće moći da računa ni na Varana i Kundea, koji će po svemu sudeći biti spremni već za sledeći duel.

Australija: Mogu li Kenguri do plasmana u nokaut fazu?

Od 2006. godine Australijanci su redovni učesnici Svetskih prvenstava, iako u tom periodu popularni Kenguri nisu ostvarili neke značajnije rezultate.
Ipak, nebrojano puta je Australija umela da pomrsi račune mnogo jačim reprezentacijama od sebe, a u to se nažalost najbolje uverila i naša reprezentacija, koja je u poslednjem kolu Mundijala 2010. godine u Južnoj Africi poražena rezultatom 2:1, i tako ostala bez plasmana u nokaut fazu.
Slobodno možemo konstatovati da je to bila poslednja “zlatna” generacija selekcije Australije, pošto su tada još uvek nastupali golman Švarcer, Brešano, Kejnil, Emerson i drugi.
Zanimljivo je da su Kenguri samo jednom uspeli da dođu do plasmana u nokaut fazu, i to pre šesnaest godina u Nemačkoj, ali su i ti odmah zaustavljeni na prvoj prepreci.
Što se plasmana na ovo Svetsko prvenstvo tiče, izabranici Grejema Arnolda su do njega došli pošto su u finalu interkontinentalnog baraža pobedila Peru posle boljeg izvođenja jedanesteraca.
Meč koji je odigran na stadionu „Ahmad bin Ali“ u Dohi posle regularnih devedeset minuta susreta i produžetaka završen je bez golova, a odlučen je u šestoj seriji kada je reprezentativac Perua Aleks Valera promašio gol, što je bio povod za veliko slavlje Kengura kojima će ovo ujedno biti i peto uzastopno učešće na Mundijalima.
Ruku na srce, ovaj tim je dosta slabiji od nekih prethodnih, pa je zaista teško očekivati da se ova selekcija umeša u borbu za plasman u nokaut fazu, pogotovo što su Francuska i Danska izraziti favoriti u ovoj grupi, dok je Tunis tu negde po kvalitetu sličan sa Australijom.
U sklopu priprema za Mundijal, četa Grejema Arnolda je odigrala dva prijateljska susreta sa Novim Zelandom, i oba puta je Australija došla do trijumfa, jednom je bilo 1:0, a drugi put 2:0, što svakako može da raduje sve navijače ove selekcije, pošto na dva vezana susreta Australija nije primila gol, a ako tu dodamo i baraž meč sa Peruancima, doći ćemo do zaključka da je bez ikakve sumnje odbrana jači deo tima koji je ostvario veliki uspeh i samim plasmanom na Svetsko prvenstvo.
Za kraj, Kenguri imaju daleko manje problema sa sastavom tima za ovaj duel, a jedini igrač koji je pod upitnikom je Bojl koji i dalje vuče povredu kolena.

Naš predlog

Sigurno je da je Francuska veliki favorit na ovom duelu protiv Australije koja će bodove pokušati da potraži na nekom drugom mestu, pa vam toplo preporučujemo da probate sa prelazom 1-1 za koji je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.74.

Vrlo je moguće da nam ovaj duel na stadionu “Al Vakra” donese i dosta golova, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa koeficijentom 1.73.

Sva je prilika da će Trikolori postići dva ili više golova Australiji, a za tu igru je kladionica Meridianbet odredila kvotu 1.46.

Izvor: Tip dana: Francuska – Australija: Trikolori počinju odbranu titule protiv Kengura!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*