Tip dana: Maroko – Portugal: Marokanci maheri za timove sa Iberijskog poluostrva!

U subotu su na programu dva preostala meča četvrtfinala Svetskog prvenstva u fudbalu, a za vas smo ovog puta analizirali duel između selekcija Maroka i Portugala koji će biti odigran na stadionu “Al Tumama” u Dohi.
Maroko je u osmini finala nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca savladao favorizovanu Španiju, dok su Portugalci demolirali Švajcarsku rezultatom 6:1.
Početak ovog susreta je zakazan za 16 časova.

Maroko: Mogu li Marokanci do novog čuda?

Retkost je da selektor koji dovede jednu reprezentaciju do Mundijala, dobije otkaz, a to se nažalost desilo Vahidu Halihodžiću.
Za one koji ne znaju, iskusni stručnjak je zbog neslaganja sklonio gotovo sve prve zvezde tima, a i u takvoj situaciji Maroko je ostvario veliki uspeh plasmanom na Svetsko prvenstvo.
Na prvi pogleg, grupa je bila jedna od jačih na turniru, pošto su se pored ove afričke selekcije u njoj nalazile još i Belgija i Hrvatska, koje su blistale na prošlom Svetskom prvenstvu, ali i Kanada koja je pružala brutalno dobre partije u kvalifikacijama za Mundijal.
Međutim, nisu se Marokanci nimalo uplašili od svojih potencijalnih rivala, a kada se sve sabere i oduzme, sada već možemo konstatovati da je ova selekcija najprijatnije iznenađenje turnira.
Krenimo redom. U prvom kolu je Maroko uspeo da odoli aktuelnog vicešampionu sveta, selekciji Hrvatske, a taj duel između ove dve reprezentacije je završen bez golova, nakon čega sasvim sigurno niko više nije smeo da potceni Zijeha i drugare.
Nakon toga je usledio veliki trijumf nad takođe favorizovanim Belgijancima, kada je bilo 2:0, a šlag na tortu bila je pobeda u poslednjem kolu nad Kanadom (1:2), čime su Marokanci mimo svih očekivanja zauzeli prvo mesto u jednoj od najtežih grupa na Mundijalu.
Na sve to, ne treba zaboraviti da su izabranici selektora Regraguia u grupnoj fazi primili samo jedan pogodak, i to u poslednjem kolu protiv Kanade.
U osmini finala su Marokanci naleteli na Špance, koji su u prvom kolu Svetskog prvenstva demolirali Kostariku rezultatom 7:0, ali je to bilo i sve što smo videli od Furije na ovom turniru.
Naime, Zijeh i drugari su odigrali fantastičan meč i uspeli da nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca dođu do plasmana među osam najboljih ekipa na turniru.
Junak penal serije bio je marokanski golman Bonu, koji se između ostalog istakao i u regularnom toku susreta, mada je utisak da je afrička selekcija bila bliža trijumfu i u regularnom toku susreta.
Do sada su Maroko i Portugal odigrali i zanimljivo je da je u prvom međusobnom susretu između ova tima koji je odigran 1986. godine na Mundijalu u Meksiku, slavila afrička selekcija rezultatom 1:3, a treba napomenuti da su ove dve selekcije snage odmerile i na prošlom Mundijalu, kada su Portugalci slavili rezultatom 1:0, a jedini gol na tom susretu postigao je Kristijano Ronaldo.
Za kraj, po poslednjim informacijama koje stižu iz Katara, selektor Maroka će moći da računa na sve raspoložive fudbalere za ovaj četvrtfinalni meč.

Portugal: Ova selekcija blista i bez Ronalda!

Godinama unazad Portugalci slove za jednu od najboljih evropskih reprezentacija, a kruna je bez ikakve sumnje bila trofej na Evropskom prvenstvu koje je održano u Francuskoj i to nakon pobede nad ovom selekcijom.
Na prošlom Mundijalu su Kristijano Ronaldo i drugari zaustavljeni u osmini finala od Urugvaja, a primarni cilj je i ovog puta bio plasman u nokaut fazu.
Ako se dotaknemo imena koja nastupaju za ovu reprezentaciju, vrlo brzo ćemo doći do zaključka da Portugalci uz Francuze, Brazilce i Engleze imaju najzvučnija imena u timu.
Za razliku od prethodnih nekoliko godina, kada je igra tima u mnogome zavisila od Kristijana Ronalda, ovog puta je nešto drugačiji slučaj, pošto selekcija sa Iberijskog poluostrva ima igrače poput Bernarda Silve, Bruna Fernandeša, Rubena Dijaša i Kansela koji sa dosta uspeha nastupaju u Premijer ligi.
U prvom kolu Mundijala je ova selekcija slavila protiv Gane, a taj duel je završen rezultatom 3:2, uz konstataciju da smo svih pet pogodaka videli u drugom delu igre.
Usledio je veliki derbi sa Urugvajom, što je po svemu sudeći bila najbolja partija izabranika Fernanda Santoša u grupnoj fazi.
Šampion Evrope iz 2016. godine je bez većih problema slavio rezultatom 2:0, a oba gola na tom meču delo su Bruna Fernandeša, koji igra na vrhunskom nivou na ovom Mundijalu.
Najzad, u trećem kolu su Portugalci odigrali meč bez prevelikog pritiska, u kom su poraženi od Južne Koreje, koja je tim trijumfom uspela da dođe do plasmana u nokaut fazu, i to zbog bolje gol razlike u odnosu na Urugvaj, kome u poslednjem kolu nije pomogla ni pobeda protiv Gane.
Ipak, u osmini finala su izabranici selektora Santoša odigrali svoj najbolji meč na Mundijalu, a ono što je veoma zanimljivo je da iskusni stručnjak meč počeo bez prve zvezde tima Kristijana Ronalda, i kako sada stvari stoje deluje da je to bio pun pogodak.
Naime, njegova zamena na ovom susretu, Ramos, je postigao čak tri pogotka i bio najbolji akter susreta, čime je fudbaler Benfike sasvim sigurno zaslužio da se nađe u startnoj postavi i za susret sa Marokancima.
Inače, taj duel protiv Švajcarske je završen pobedom Portugalaca sa više nego ubedljivih 6:1, a nećemo preterati kada kažemo da je taj rezultat čak mogao da bude i ubedljiviji.
Za kraj, što se tiče sastava tima za četvrtfinalni duel sa Marokom, Nuno Mendeš i Danilo Pereira neće igrati do kraja Mundijala, dok su svi ostali fudbaleri u potpunosti spremni za ovaj susret, uz konstataciju da je Kristijano Ronaldo nakon meča sa Švajcarcima odbio da trenira sa rezervama, pa je veoma diskutabilno hoće li se nekadašnji najbolji igrač sveta naći u timu za ovaj duel.

Naš predlog

Maroko je pokupio simpatije mnogih na ovom Mundijalu, ali smo mišljenja da bi bilo previše da ova selekcija eliminiše i Portugal, koji je barem na papiru, a i na osnovu svega onog što je do sada pokazao po našem mišljenju veliki favorit pa vam preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.75.

Za očekivati je da izabranici selektora Santoša nakon onakve partije protiv Švajcaraca i na ovom meču postignu makar dva gola, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa igrom G2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.01.

Za kraj, savetujemo vam da probate sa kombinacijom ovih igara, tačnije da uz dvojku na Portugal tipujete i na više od dva gola na susretu, pa je verovatno i najidealnija kombinacija za ovaj meč na stadionu “Al Tumama” u Dohi igra 2&2+ za koju je kladionica Meridianbet odredila koeficijent 2.25.

Izvor: Tip dana: Maroko – Portugal: Marokanci maheri za timove sa Iberijskog poluostrva!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*