Tip dana: Sporting – Braga: Ko će u polufinale Liga Kupa?

U ponedeljak je nešto slabija ponuda nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana, a za vas smo ovog puta analizirali meč četvrtfinala portugalskog Liga Kupa u kom će snage u Lisabonu odmeriti ekipe Sportinga i Brage.
Meč između ova dva tima je zakazan za 21:15h.

Sporting: Prioritet je treće mesto u prvenstvu!

Prošla sezona nije bila toliko dobra kao ona pre toga, kada je tim iz Lisabona došao do titule šampiona Portugala, ali je svakako i drugo mesto na tabeli odličan rezultat, pošto ono donosi direktan plasman u Ligu šampiona.
Ako sa tog aspekta posmatramo stvari, treba biti realan pa priznati da smo od popularnih “Lavova” daleko više očekivali kada je u pitanju ovogodišnje izdanje Primeire.
Naime, u ovom trenutku se Sporting nalazi tek na četvrtom mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na trećeplasiranu Bragu, sa kojom se ekipa iz Lisabona i sastaje večeras u četvrtfinalu Liga Kupa.
U poslednjem kolu portugalskog šampionata izabranici Rubena Amorima su ostvarili trijumf na veoma teškom gostovanju kod Famalikaa, a taj duel je završen rezultatom 1:2.
Bio je to drugi uzastopni trijumf za ovu ekipu koja je pre toga na svom terenu demolirala Gimaraiš rezultatom 3:0.
Nažalost, “Lavovi” nisu uspeli da se domognu plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, pošto su u jednoj ujednačenoj grupi zauzeli treće mesto uz tri boda manjka u odnosu na drugoplasirani Ajntraht iz Frankfurta, koji im je i naneo poraz u poslednjem kolu i to u sred Lisabona.
Ostaje žal pošto su izabranici Rubena Amorima sa dva trijumfa otvorili takmičenje, ali je nakon toga ova ekipa uspela da osvoji samo jedan bod i to na gostovanju kod Totenhema, kada je bilo 1:1.
U Liga Kupu nekadašnji šampion Portugala blista, i do sada je tim iz prestonice odigrao tri meča u ovom takmičenju i ostvario isto toliko trijumfa, što je Sportingu donelo prvo mesto na tabeli i direktan plasman u četvrtfinale.
Da stvari budu još bolje, “Lavovi” na tri odigrana susreta nisu primili niti jedan pogodak, a postigli su čak trinaest, od čega pet u poslednjem kolu grupne faze protiv Maritima.
Kada je reč o mečevima na domaćem terenu, do sada je Sporting u svim takmičenjima odigrao ukupno jedanaest mečeva na svom stadionu i ostvario osam trijumfa uz tri poraza.
Za kraj, poslednji međusobni susret između Sportinga i Brage odigran je pre početkom avgusta, a bio je to jedan spektakularan duel na kom smo videli čak šest golova, pošto je na kraju bilo 3:3, i iskreno se nadamo da nas i ovog puta očekuje dosta uzbuđenja.

Braga: Tim sa “Kamenoloma” igra sjajno ove sezone!

Nekako smo od Brage navikli da sezonu uglavnom završava na četvrtoj poziciji na tabeli, a to je između ostalog bio slučaj i prošle sezone, pošto je ova ekipa na kraju imala četrnaest bodova viška u odnosu na četvrtoplasirani Žil Visente, ali i čak devet bodova manjka u odnosu na trećeplasiranu Benfiku.
Sve to je ovom timu donelo plasman u Ligu Evrope, a utisak je da portugalski predstavnik nije imao previše sreće na žrebu, pošto su pored Brage u toj grupi bili još i Union Berlin, švedski Malme, ali i Rojal Union koji je prošle sezone bio hit u belgijskom šampionatu.
Iako je tim sa “Kamenoloma” uspeo da osvoji deset bodova, to nije bilo dovoljno za plasman u nokaut fazu Liga Evrope, pa će fudbaleri ovog tima morati da se zadovolje sa šesnaestinom finala Lige Konferencija, u okviru koje će portugalski predstavnik odmeriti snage sa italijanskom Fiorentinom.
Kada su u pitanju partije Brage u nacionalnom šampionatu, utisak je da svi navijači ovog kluba imaju pregršt razloga za zadovoljstvo.
Naime, u ovom trenutku se “Ratnici Minha” nalaze na odličnom trećem mestu na tabeli koje na kraju šampionata donosi plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, što bi bio zaista veliki uspeh.
U prošlom kolu je Braga odigrala jedan dobar meč na gostovanju kod Portimonensea i slavila rezultatom 1:2, a ono što treba napomenuti je da su gosti u dvanaestom minutu sudijske nadoknade propustili da realizuju jedanaesterac pa slobodno možemo reći i da je tim sa “Kamenoloma” imao dosta sreće na tom duelu.
Što se tiče Liga Kupa, tu je Braga u konkurenciji Fereire, Torensea i Kasa Pije završila na prvom mestu na tabeli uz maksimalnih devet osvojenih bodova.
Poput Sportinga, i ova ekipa nije primila nijedan pogodak u grupnoj fazi, a u poslednjem kolu je na domaćem terenu bez većih problema savladana Fereire, rezultatom 2:0.
Do sada je Braga u svim takmičenjima odigrala jedanaest mečeva na strani i ostvarila osam trijumfa, dva poraza i jedan remi, uz podatak da je tim sa “Kamenoloma” najbolja gostujuća ekipa u portugalskoj Primeiri.
Za kraj, poslednje gostovanje kod Sportinga je “Ratnicima Minha” ostalo u veoma lepom sećanju, pošto je taj duel završen rezultatom 1:2.

Naš predlog

Iako smo mišljenja da će se Sporting više fokusirati na Primeiru, kada se sve sabere deluje da su popularni Lavovi ipak favoriti na ovom duelu pa vam savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.88.

Sva je prilika da nas u Lisabonu očekuje dosta golova, pa vam iz tog razloga savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.73.

Za kraj, utisak je da bi jedan od najtrofejnijih portugalskih klubova mogao da postigne dva ili više golova na ovom susretu protiv Brage, pa vam savetujemo da probate sa igrom D2+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.83.

Izvor: Tip dana: Sporting – Braga: Ko će u polufinale Liga Kupa?Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*