Tip dana: Mančester Junajted – Notingem Forest: Šumari na upoznavanju sa “Old Trafordom”!

U utorak se nastavlja 17. kolo engleske Premijer lige koje nam je juče donelo dosta uzbuđenja, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na “Old Trafordu” gde će fudbaleri Mančester Junajteda ugostiti Notingem Forest.
Susret između ova dva tima je zakazan za 21h.

Mančester Junajted: Mogu li “đavoli” do Lige šampiona?

Nažalost, fudbaleri Mančester Junajteda nisu ostvarili primarni cilj kada je u pitanju prošla sezona, pošto je ekipa sa “Old Traforda” na kraju zauzela tek šesto mesto na tabeli i na taj način ostala bez plasmana u Ligu šampiona.
Novi trener je u međuvremenu postao Ten Hag koji je u proteklih nekoliko sezona sa dosta uspeha vodio ekipu Ajaksa sa kojom je ne tako davno igrao i polufinale Lige šampiona koje je izgubio u onom sada već legendarnom susretu sa Totenhemom, golom Lukasa Moure u poslednjim sekundama meča.
Što se letnjeg prelaznog roka tiče, u klub su na izričit zahtev holandskog stručnjaka stigli Lisandro Martinez i Malasija, a kao najveće pojačanje Kazemiro iz Real Madrida, dok je poslednjih dana letnje pijace u klub stigao i Antoni, koji je takođe došao iz Ajaksa.
Kada se sve sabere i oduzme, treba zaista biti realan pa priznati da smo od Mančestera daleko više očekivali kada je ova sezona u pitanju.
Naime, u ovom trenutku se “đavoli” nalaze tek na petom mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na četvrtoplasirani Totenhem, međutim, ono što svakako treba napomenuti je podatak da tim sa “Old Traforda” ima čak dva meča manjka u odnosu na “Spurse” pa bi sa eventualnim pobedama u tim zaostalim duelima ovaj tim stigao do četvrte pozicije na tabeli, koja je ujedno i poslednja koja donosi plasman u Ligu šampiona.
Na poslednjih pet susreta izabranici trenera Haga su igrali promenljivo, a u tom periodu je ova ekipa ostvarila čak tri trijumfa, jedan remi i jedan poraz, i to na gostovanju kod Aston Vile kada je bilo 3:1.
U prošlom kolu je nekadašnji šampion Evrope ostvario veoma važan trijumf na gostovanju kod Fulama, kada je bilo 1:2, a pobedonosni gol za “đavole” postigao je Garnačo u trećem minutu sudijske nadoknade, nakon čega je Junajted pred pauzu zbog Mundijala uspeo da dođe do pete pozicije na tabeli, što je kada se sve sagleda možda i realnost tima sa “Old Traforda” koji će do kraja šampionata učiniti sve da dođe do pozicije broj četiri, koja automatski donosi plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Ne treba zaboraviti da je klub nedavno ostao bez Kristijana Ronalda, mada to verovatno i neće biti veliki hendikep s obzirom da je portugalski fudbaler bio u drugom planu kod novog trenera.
Za kraj, kada su u pitanju izostanci, Ten Hag za ovaj veoma važan duel sa Notingemom neće moći da računa na Martineza, Grinvuda i Sanča, dok su pod velikim znakom pitanja Megvajer, Varan i Dalo.

Notingem Forest: Primarni cilj je opstanak u društvu najboljih!

Fudbaleri Notingem Foresta plasirali su se u Premijer ligu nakon 23 godine čekanja, što je svakako dovelo do velikog oduševljenja najvernijih navijača ovog tima.
Izabranici Stiva Kupera su u finalu plej-ofa Čempionšipa bili bolji od Hadersfilda minimalnim rezultatom, a jedini gol na tom susretu delo je Stiva Kuka.
Notingem Forest je poslednji put igrao Premijer ligu u sezoni 1998/99, što je neprihvatljivo za dvostrukog osvajača Lige šampiona. 
Pre svega, jedan podatak za rubriku verovali ili ne. Nekadašnji dvostruki uzastopni šampion Evrope Notingem Forest oborio je sve rekorde u letnjem prelaznom roku.
Naime, poslednjeg dana prelaznog roka doveden je defanzivac Vili Boni iz Vulverhemtona i on je 21. igrač koji je u letnjem prelaznom roku stigao na Siti Graund!
Ruku na srce, nisu svi igrači završili direktno u Notingemu, pošto je gazda ovog kluba Evangelos Marinakis istovremeno i vlasnik Olimpijakosa, pa su neki fudbaleri poput Korejca Hvanga pozamljeni grčkom šampionu ili nekom drugom klubu, što svakako ne umanjuje ovaj neverovatan podatak kada je broj transfera u pitanju, i sigurno je to nešto sa čim se nećemo skoro sresti u savremenom fudbalu.
Ako uzmemo u obzir broj pojačanja, ali i ambicije u povratničkoj sezoni u društvu najboljih, slobodno možemo konstatovati da smo od Notingema daleko više očekivali.
Naime, u ovom trenutku se Šumari nalaze na pretposlednjem mestu na tabeli sa trinaest osvojenih bodova i kako sada stvari stoje deluje da će se izabranici Stiva Kupera do kraja boriti za opstanak u društvu najboljih.
Na petnaest odigranih mečeva Notingem je ostvario samo tri trijumfa, četiri remija i čak osam poraza, što je zaista previše.
Inače, u prošlom kolu je pretposlednji tim na tabeli odigrao jedan dosta dobar meč i slavio na svom terenu protiv Kristal Palasa, a taj duel je završen rezultatom 1:0.
I pre toga je povratnik u najkvalitetniji rang engleskog fudbala odigrao dobar duel na svom terenu protiv neugodnog Brentforda, koji je završen rezultatom 2:2.
Za kraj, Stiv Kuper za ovo gostovanje kod Mančester Junajteda neće moći da računa na Bjankonea, Hendersona, Kujatea, Niakatea i Ričardsa, dok su pod velikim znakom pitanja Orije i Gibs-Vajt.

Naš predlog

Mišljenja smo da bi sve osim pobede Mančestera na ovom susretu bilo preveliko iznenađenje, pa vam savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.35.

Gosti nemaju šta da izgube na ovom gostovanju na “Old Trafordu” pa se vrlo lako može desiti da i Notingem Forest postigne makar jedan pogoda na ovom susretu sedamnaestog kola Premijer lige, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.00.

Generalno, mišljenja smo da će nam ovaj susret između Mančestera i Notingema doneti baš dosta golova, zbog čega vam predlažemo da se oprobate i sa igrom 4+ za koju je Meridianbet pripremio fantastičnu kvotu 2.55.

Izvor: Tip dana: Mančester Junajted – Notingem Forest: Šumari na upoznavanju sa “Old Trafordom”!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*