Tip dana: Lil – Lion: Besne Doge u naletu, Lion odličan na strani u poslednje vreme!

U petak nas očekuje pregršt veoma interesantnih mečeva širom Evrope, a za vas smo ovog puta analizirali susret između Lila i Liona, a sve to u okviru prvog meča 27. kola francuske Lige 1.
Početak susreta između starih znanaca je zakazan za 21h.

Lil: Mogu li Doge plasmana u neko od evropskih takmičenja?

Nakon one senzacionalne titule šampiona Francuske u sezoni 2020/21, prošla sezona nije bila uspešna za popularne Doge pošto je ovaj tim na kraju završio na razočaravajućoj desetoj poziciji na tabeli što znači da Lil nije izborio plasman u neko od evropskih takmičenja, što svakako jeste bio primarni cilj prošle sezone, a biće i ove.
Kako sada stvari stoje, utisak je da će to biti izuzetno težak zadatak, pošto se u ovom trenutku Lil nalazi na šestom mestu na tabeli uz bod manjka u odnosu na petoplasirani Ren, a poznato je da to peto mesto na kraju prvenstva donosi plasman u kvalifikacije za Ligu konferencija, i zaista je veliko pitanje koliko bi sve navijače nekadašnjeg šampiona Francuske obradovalo učešće u trećem po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju.
Četvrto mesto donosi plasman u grupnu fazu Liga Evrope, ali trenutno četvrtoplasirani Lans ima čak šest bodova viška što nije nimalo naivna razlika, s obzirom na to kako ova ekipa igra u ovogodišnjem izdanju francuske Lige 1.
U prošlom kolu su Doge odigrale meč upravo na gostovanju kod Lansa što je bila lepa prilika da se primakne ovom timu na samo tri boda manjka, međutim, taj meč je završen rezultatom 1:1, što i nije toliko loše s obzirom da četvrtoplasirani tim na tabeli slovi za jednog od najboljih domaćina u ligi.
Pre toga je Lil odigrao sjajan meč na svom terenu protiv Bresta i nakon preokreta došao do trijumfa na tom susretu, koji je završen rezultatom 2:1.
Na domaćem terenu je šampion Francuske od pre dve sezone do sada odigrao trinaest mečeva i ostvario osam trijumfa, tri remija i dva poraza.
Poslednji susret između Lila i Liona je odigran početkom februara u okviru francuskog Kupa, a bio je to jedan zaista fenomenalan susret. Na kraju regularnog toka je bilo 2:2, a do plasmana u narednu fazu došao je Lion nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, što znači da će se Lil u nastavku sezone isključivo fokusirati na nacionalni šampionat, u nastojanju da Doge dođu do plasmana u neko od evropskih takmičenja, što kao što smo već napomenuli neće biti nimalo zadatak.

Lion: Još jedna loša sezona za nekadašnjeg šampiona Francuske!

Iza Liona je jedna zaista kataastrofalno loša sezona, s obzirom da je ovaj tim ponovo ostao bez plasmana u neko od evropskih takmičenja.
Naime, jedan od najtrofejnijih francuskih klubova je na kraju zauzeo tek osmo mesto na tabeli uz čak pet bodova manjka u odnosu na timove koji su uspeli da dođu do plasmana u Ligu konferencija.
Iako je i pre početka ove sezone primarni cilj bio plasman u neko od evropskih takmičenja, sva je prilika da od toga ni ovog puta neće biti ništa.
Naime, nakon 26 odigranih susreta u najkvalitetnijem rangu francuskog fudbala, fudbaleri Liona se nalaze na desetom mestu na tabeli uz čak sedam bodova manjka u odnosu na petoplasirani Ren, a kao što smo već maločas napomenuli, to peto mesto je i poslednje koje na kraju prvenstva donosi izlazak na evropsku scenu – konkretno u kvalifikacije za Ligu konferencija.
U prošlom kolu je Lion ponovo razočarao sve svoje navijače, pošto je ova ekipa na svom terenu samo remizirala protiv Lorijena, a taj susret je mimo svih očekivanja završen bez pogodaka.
Pre toga je tim sa Žerlana odigrao još jedan odličan meč na strani i bez većih problema savladao ekipu Anžea, rezultatom 1:3.
Zanimljivo je da Lion u poslednje vreme pruža dosta bolje partije na strani nego na domaćem terenu pošto je nekadašnji šampion Francuske na četiri poslednja susreta van svog terena ostvario čak tri trijumfa, uz jedan poraz, i to na gostovanju kod Oksera, kada je bilo 2:1.
Daleko slabije izabranici Lorana Blana u poslednje vreme igraju na svom terenu gde je ova ekipa na pet poslednjih mečeva doživela dva poraza, dva puta remizirala i ostvarila samo jedan trijumf i to protiv nimalo naivne ekipa Lansa, kada je bilo 2:1.
Inače, Loran Blan se susreće sa velikim kadrovskim problemima, pošto za ovo gostovanje kod Lila neće moći da računa na Boatenga, Gusta, Džefinja, Lopeza i Mendeza.

Naš predlog

Na prvi pogled možemo uočiti da se radi o jednom izuzetno teškom susretu za prognoziranje. Lil generalno igra sjajno na svom terenu, dok Lion u poslednje vreme blista na strani, pa je možda i najrealnije da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet prpipremila kvotu 1.66.

Vrlo lako se može desiti da nam ovaj meč između Lila i Liona donese i dosta pogodaka pa vam predlažemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.73.

Za kraj, deluje da je Lion posebno inspirativan na strani u poslednje vreme, pa neće biti iznenađenje ukoliko jedan od najtrofejnih francuskih timova ostane neporažen kod Lila, i idealno je da probate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.79.

Za one najhrabrije, dvojka u Meridianu je 3.70.

Izvor: Tip dana: Lil – Lion: Besne Doge u naletu, Lion odličan na strani u poslednje vreme!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*