Tip dana: Milan – Napoli: Sever protiv juga Italije u bici za Evropu!

Nakon dosta uzbuđenja koja su nam mečevi Lige šampiona doneli u utorak, danas su na programu nova dva susreta četvrtfinala, a za vas smo ovog puta analizirali meč koji će biti odigran na stadionu San Siro gde će fudbaleri Milana ugostiti Napoli.
Susret između ova dva tima je zakazan za 21h.

Milan: Mogu li Rosoneri do polufinala?

Kao što smo već to dosta puta napomenuli, fudbaleri Milana su prošle sezone mimo svih očekivanja došli do titule šampiona Italije, što je bio prvi Skudeto za italijanskog velikana posle jedanaest godina posta.
Vrlo lako se moglo desiti da ovog giganta i ove sezone gledamo u glavnoj ulozi kada je u pitanju borba za naslov prvaka, međutim, deluje da je Milan dobrano omanuo u oba prelazna roka, uz konstataciju da je tokom prošlog leta u klub doveden De Katelar koji se blago rečeno nije snašao u svom novom klubu.
Zbog svega onog što se tokom sezone dešavalo utisak je da će plasman na jednu od prve četiri pozicije biti posmatran kao ogroman uspeh, iako su ambicije pre početka šampionata bile drugačije.
U ovom trenutku se izabranici Stefana Piolija nalaze na četvrtom mestu na tabeli uz samo bod viška u odnosu na petoplasirani Inter, koji će takođe do kraja prvenstva voditi veliku bitku za plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Inače, u prošlom kolu su Rosoneri još jednom poprilično neprijatno iznenadili sve svoje navijače, pošto je ova ekipa na svom stadionu protiv Empolija odigrala nerešeno, a taj duel je završen bez pogodaka, iako je domaćin propustio nekoliko neverovatnih prilika za postizanje gola.
Pre toga je još uvek aktuelni šampion Italije deklasirao Napoli na gostovanju, pošto je taj meč na stadionu “Diego Armando Maradona” završen pobedom gostiju od čak 4:0, što je bez ikakve lepa uvertira za predstojeći meč u elitnom takmičenju.
U prvenstvu je do sada četa Stefana Piolija odigrala četrnaest mečeva i ostvarila devet trijumfa, tri remija i samo dva poraza.
Sa dosta uspeha Rosoneri ove sezone predstavljaju Seriju A i u Ligi šampiona, pošto je klub sa San Sira pre svega uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu, i to sa drugog mesta u grupi, iza Čelsija.
Jedine poraze u prvom delu elitnog takmičenja italijanski predstavnik je doživeo upravo od Plavaca, koji su briljirali u prvom delu ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona i pored šokantnog poraza u prvom meču od Dinamo Zagreba.
U osmini finala je Milan potpuno zasluženo izbacio engleski Totenhem. Prvi duel na San Siru je završen pobedom Rosonera od 1:0, dok je revanš u Londonu završen bez pogodaka, što je vrlo verovatno i stvar koja je presudila treneru Kontetu, koji je ubrzo nakon toga dobio otkaz.
Za kraj, kada su u pitanju izostanci, Stefano Pioli za ovaj prvi meč četvrtfinala Lige šampiona neće moći da računa na Ibrahimovića i Kalulua.

Napoli: Napolitanci ruše sve pred sobom!

Prošle sezone je Napoli ostvario svoj primarni cilj, a on se naravno tiče Lige šampiona, zbog čega je između ostalog Lučano Spaleti i dobio podršku uprave kluba, što se ruku na srce nije preterano svidelo najvatrenijim navijačima ovog kluba.
Oni su naime bili mišljenja da je Napolitancima potrebniji kvalitetniji stručnjak na klupi, kako bi i naredne sezone pokušali da dođu do plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Da je velika većina njih bila u krivu, videlo se već posle prvog dela sezone, pošto je već tada tim sa stadiona “Diego Armando Maradona” imao ogromnu prednost u odnosu na svoje rivale, a u ovom trenutku, na samo devet kola do kraja, tim podno Vezuva ima čak šesnaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Lacio, pa su praktično fudbaleri Napolija stavili jednu ruku na šampionski pehar.
Nakon bolnog poraza od Milana i to na svom stadionu, lider na tabeli je došao do veoma važnog trijumfa na gostovanju kod nimalo naivnog Lećea, a taj susret na stadionu “Via del Mare” je završen rezultatom 1:2.
Ono što nikako nije dobro je da je taj susret propustio Osimen koji igra na veoma visokom nivou ove sezone, a nažalost, nigerijskog reprezentativca neće biti ni u prvom četvrtfinalnom susretu u Ligi šampiona.
Kada su u pitanju partije na gostovanjima, do sada je Napoli u Seriji A odigrao petnaest mečeva na strani i ostvario trinaest trijumfa, jedan remi i samo jedan poraz, što Napolitance čini sa ubedljivo najbojim gostom u italijanskom prvenstvu.
U Ligi šampiona je italijanski predstavnik od samog starta krenuo silovito, i to pošto je u prvom kolu na domaćem terenu demoliran Liverpul sa 4:1, a do kraja su izabranici Lučana Spaletija uspeli da dođu do prvog mesta u grupi.
U osmini finala su Napolitanci odmerili snage protiv nimalo naivnog Ajntrahta iz Franfurta, ali je tim sa stadiona “Diego Armando Maradona” bez većih problema došao do plasmana u četvrtfinale, i to pošto je susret u Frankfurtu završen rezultatom 0:2, dok je u Napulju bilo 3:0, čime je ovaj tim istakao jasnu kandidaturu za najveći mogući plasmasn.
Jedno je sigurno, sada svi timovi širom Evrope najozbiljne moguće shvataju Napolitance, koji igraju podjednako dobro i na domaćem terenu, ali i na strani.
Za kraj, što se tiče izostanaka, Lučano Spaleti za ovaj duel sa Milanom kao što smo već napomenuli neće moći da računa na jednog od svojih najboljih fudbalera – Osimena, dok je pod velikim znakom pitanja i Simeoene.

Naš predlog

Iako je Milan nedavno demolirao Napoli u prvenstvu, mišljenja smo da su gosti veliki favoriti u ovom dvomeču, i poprilično smo ubeđeni u to da Napolitanci neće doživeti poraz na ovom duelu, pa vam preporučujemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.47.

Iako je ulog ogroman, vrlo lako se može desiti da prisustvujemo jednom izuzetno efikasnom susretu zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ uz kvotu 2.31 u Meridianu.

Za kraj, ako odigra onako kako zna i ume, Napoli bi vrlo lako mogao i do dva postignuta gola na San Siru, za šta je Meridianbet pripremio fantastičnu kvotu 2.95.

Izvor: Tip dana: Milan – Napoli: Sever protiv juga Italije u bici za Evropu!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*