Tip dana: Kaljari – Parma: I jednima i drugima nije mesto u Seriji B!

Od utorka pa sve do vikenda je veoma siromašna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali prvi meč polufinala plej-ofa za ulazak u Seriju A, u kom će snage na Sardiniji odmeriti Kaljari i Parma.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 30 minuta.

Kaljari: Sjajne partije u poslednje vreme!

Prošla sezona je bila jako loša za fudbalere Kaljarija koji su nakon izuzetno loših partija ispali u Seriju B, iako su u poslednjem kolu prvenstva imali zicer na svom terenu protiv Venecije, ali je taj duel na Sardiniji završen bez pobednika, ali i bez golova.
Zanimljivo je da Venecija nije imala takmičarskih motiva na tom susretu pošto je klub iz grada na vodi odavno ispao u niži rang, ali Sardi nažalost nisu uspeli da slave, što je iskoristila Salernitana i pored debakla u poslednjem kolu od Udinezea na svom terenu kada je bilo 0:4, ekipa iz Salenta je opstala u društvu najboljih.
Bilo kako bilo, primarni cilj tima sa Sardinije je ekspresni povratak u Seriju A, što bez ikakve sumnje neće biti nimalo lak zadatak.
Promenljivo su izabranici Klaudija Ranijerija igrali većim delom šampionata, međutim, ova ekipa je kada je to bilo najpotrebnije odigrala najbolje i došla do petog mesta na tabeli, koje donosi prednost domaćeg terena u četvrtfinalu doigravanja.
U poslednjem kolu pred doigravanje, Sardi su slavili na nimalo naivnom gostovanju kod Kosence, a taj duel je završen rezultatom 0:1. Bio je to inače četvrti vezani trijumf kluba sa Sardinije, pa je ova ekipa uspela da pretekne Sudtirol, koji je na kraju završio na šestoj poziciji.
U četvrtfinalu plej-ofa je Kaljari odmerio snage sa ekipom Venecije, koja je kao što smo to već napomenuli ostala dužnik još iz prošle sezone i na tom duelu su popularni Sardi slavili sa 2:1
Sjajno je ekipa sa Sardinije otvorila taj meč i već u četrnaestom minutu preko Lapadule došla do prednosti, a samo četiri minuat kasnije je isti igrač povisio na 2:0. U nastavku susreta se domaćin logično opredelio za čuvanje vlastitog gola, ali je početkom drugog poluvremena Venecija došla do izjednačenja, i to preko Pjerinija. Do kraja meča nije bilo previše prilika na obe strane, pa je Kaljari potpuno zasluženo došao do plasmana u polufinale i zakazao sebi meč sa Parmom, pa na prvi pogled možemo konstatovati da je ovaj duel možda i finale pre finala.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu, u regularnon delu ovogodišnjeg izdanja Serije B, izabranici Klaudija Ranijerija su odigrali devetnaest mečeva na svom stadionu i ostvarili čak jedanaest trijumfa, šest remija i samo dva poraza, a poslednji poraz na Sardiniji je Kaljari veoma zanimljivo doživeo od Venecije, još početkom oktobra, kada je bilo čak 1:4.

Parma: Mogu li Krstaši do povratka u Seriju A?

O onome šta se sve Parmi dešavalo u prethodnih desetak godina bi vrlo verovatno mogao i neki dokumentarac da se snimi.
Naime, klub je 2015. godine zbog ogromnih finansijskih problema izbačen u četvrtu ligu, a onda je Parma uspela nešto što do sada niko nije, a to je da za tri godine preskoči tri ranga i dođe do velikog povratka u najkvalitetniji rang italijanskog fudbala.
Nažalost, ubrzo su popularni Krstaši ponovo ispali u Seriju B, gde su se održali i do dana današnjeg, a svakako je da će izabranici Fabija Pekije učiniti sve da ove sezone dođu do povratka u društvo najboljih, iako će sve to biti izuzetno težak zadatak, s obzirom da je ove godine konkurencija u drugom po kvalitetu rangu italijanskog fudbala paklena.
Nije prvi deo šampionata bio preterano dobar, ali je u nastavku nekadašnji osvajač Liga Evrope (tadašnjeg Kupa UEFA) zaigra zaista sjajno i na kraju stigao do četvrtog mesta na tabeli, koje u polufinalu baraža donosi prednost domaćeg terena.
Posebno dobro su žuto-plavi odigrali finiš šampionata, pošto su bivše Mlekadžije na tri poslednja duela ostvarile isto toliko trijumfa, a u poslednjem kolu je sa 2:1 savladana Venecija, što je izazvalo pravo oduševljenje na Enio Tardiniju.
Pre toga su Krstaši slavili i na gostovanju kod SPAL-a koji je mimo svih očekivanja ispao iz Serije B i naredne sezone će nastupati u trećoj italijanskoj ligi.
Na gostovanjima je Parma u regularnom delu šampionata odigrala devetnaest mečeva i ostvarila šest trijumfa, čak osam remija i pet poraza.
Ne treba zaboraviti i da su Krstaši dobrano namučili Inter u osmini finala italijanskog Kupa, pošto su Neroazuri prvo jedva stigli do izjednačenja, na dva minuta pre isteka regularnog toka, a kasnije i slavila u produžecima, pa je Parma već tada pokazala da ima tim za velika dela. Inače, na tom duelu je briljirao vremešni Đanluiđi Bufon koji bi vrlo verovatno mogao ponovo da dođe do nastupa u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala.
U regularnom delu sezone, Parma je neporažena od Kaljarija, pošto je na Sardiniji bilo 1:1, dok su žuto-plavi na Enio Tardiniju slavili sa 2:1.

Naš predlog

Ulog je ogroman, pa samim tim ovde ne treba očekivati ni veliki broj pogodaka, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.86.

I jedni i drugi su igarli zaista sjajno u finišu šampionata, i jako je nezahvalno ko će od dva dojučerašnja učesnika Serije A doći do plasmana u veliko finale baraža, ali smo ipak mišljenja da gosti neće doživeti poraz na ovom duelu pa vam preporučujemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Meridianbet odredila fantastičnu kvotu 1.72.

Za kraj, tri od poslednjih pet međusobnih mečeva između ova dva tima su završeni bez pobednika, pa neće biti iznenađenje ako tako bude i sada, a svakako smo mišljenja da će se pitanje finaliste plej-ofa rešavati na Tardiniju, pa vam predlažemo da probate sa igrom na nerešen ishod koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 3.20.

Izvor: Tip dana: Kaljari – Parma: I jednima i drugima nije mesto u Seriji B!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*