Tip dana: Ham-Kam – Olesund: I jednima i drugima se smeši selidba u niži rang!

U petak je nešto slabija ponuda za klađenje, nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana, a za vas smo ovog puta analizirali duel norveškog šampionata u kom će ekipa Ham-Kama na svom stadionu ugostiti Olesund.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 19 časova.

Ham-Kam: Teška borba predstoji ovoj ekipi!

Ham-Kam je osnovan pre 105 godina, a najveći dosadašnji uspeh ovog kluba je osvojeno treće mesto 1970. godine.
Pored toga klub koji nosi pun naziv Hamarkameratene je dva puta osvajao drugu ligu, a poslednji put je to bio slučaj pre dve godine, što je naravno bilo dovoljno za povratak u najkvalitetniji rang norveškog fudbala.
Prošlu sezonu je ova simpatična ekipa završila na trinaestom mestu na tabeli koje je ujedno kao što je dobro poznato i poslednje koje na kraju prvenstva garantuje opstanak u društvu najboljih.
Nema nikakve sumnje da je primarni cilj ovog kluba ponovo opstanak u društvu najboljih, a kada se sve sabere i oduzme, sigurno je da navijači ovog tima nemaju previše razloga za zadovoljstvo, pošto se u ovom trenutku tim iz Hamara nalazi na poslednjem mestu na tabeli sa samo sedam osvojenih bodova, što je zaista premalo.
Na dvanaest odigranih mečeva u Eliteseriji, Ham-Kam je ostvario samo dva trijumfa, jedan remi, ali i čak devet poraza.
Na poslednjih pet mečeva izabranici Jakoba Mikelsena su doživeli četiri poraza uz samo jedan remi i to na domaćem terenu protiv Lilestrema, kada mimo svih očekivanja nije bilo pogodaka.
U prošlom kolu je “fenjeraš” poražen na gostovanju kod ove sezone odličnog Brana, kada je bilo 2:1, dosta lakše nego što to rezultat pokazuje, pošto je jedini gol na meču gost postigao u trećem minutu sudijske nadoknade, pa je utisak da se pitanje pobednika nije ni dovodilo u pitanje.
Za kraj, na domaćem terenu je do sada Ham-Kam odigrao šest mečeva i ostvario dva trijumfa, jedan remi i tri poraza, što nam pokazuje da je ekipa iz Hamara do sada sve bodove u ovogodišnjem izdanju najkvalitetnijeg ranga norveškog šampionata osvojila na svom stadionu.
Poslednji međusobni susret između Ham-Kama i Olesunda odigran je sredinom oktobra prošle godine, kada nije bilo pogodaka, a zanimljivo je da je i duel u prvom delu šampionata između ova dva tima završen rezultatom 0:0.

Olesund: Katastrofalne partije na strani!

Olesund je nešto uspešniji klub od svog protivnika na večerašnjem susretu, pošto su narandžasto-plavi do sada dva puta u svojoj istoriji osvajali norveški Kup, a poslednji put je to bio slučaj 2011. godine, kada je u velikom finalu savladan Bran.
Samo dve godine pre toga je Olesund došao do svog prvog trofeja u drugom po važnosti takmičenju u Norveškoj, i to posle trijumfa nad favorizovanim Moldeom.
Na sve to, ova ekipa je 2019. godine osvojila drugu ligu, što je i označilo povratak ovog kluba na veliku scenu norveškog fudbala.
Prošla sezona je bila solidna, pošto je Olesund na kraju završio na devetom mestu na tabeli, uz čak šesnaest bodova viška u odnosu na tim koji je na kraju ispao iz Eliteserije, a to samo pokazuje da se opstanak nijedne sekunde nije dovodio u pitanje.
Poput Ham-Kama, primarni cilj nekadašnjeg osvajača norveškog Kupa će biti opstanak u društvu najboljih, ali je i pored toga utisak da smo svakako dosta više očekivali od ove ekipe.
Naime, ovom trenutku se narandžasto-plavi nalaze na pretposlednjem mestu na tabeli koliko ima i poslednjeplasirani Ham-Kam.
Na dvanaest odigranih mečeva Olesund je ostvario dva trijumfa, jedan remi i čak devet poraza, ali je utisak da u poslednje vreme ova ekipa pruža nešto bolje partije nego što je to bio slučaj na startu šampionata.
To se možda i najbolje videlo u meču prošlog kola na kom je pretposlednji tim na tabeli odigrao sjajno i savladao favorizovani Rozenborg, a taj duel je završen rezultatom 1:0.
Jedini pogodak na tom susretu postigao je Karlsbak u uvodom delu drugog poluvremena, što je na kraju bilo i dovoljno za veoma važan trijumf kojim se Olesund pomakao sa dna tabele i uspeo da prestigne svog večerašnjeg rivala.
Inače, na gostovanjima je Olesund do sada odigrao pet mečeva i doživeo isto toliko poraza, i to uz samo jedan postignut pogodak, što možda i najbolje odslikava koliko zapravo nekadašnji osvajač Kupa ima problema na strani, a sumnjamo da će se nešto drastično promeniti i na ovom susretu.

Naš predlog

Kao što smo to već u analizi napomenuli, Olesund igra katastrofalno na strani i mišljenja smo da bi domaćin to morao da iskoristi pa vam savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.05.

Norveško prvenstvo nam po običaju donosi veliki broj golova, a to bi svakako mogao da bude slučaj i večeras, iako, kao što smo već napomenuli, dva poslednja susreta između ova dva tima nam nisu donela niti jedan pogodak, ali se vrlo lako može desiti da ovog puta bude drugačije, pa je topla preporuka igra 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.90.

Izvor: Tip dana: Ham-Kam – Olesund: I jednima i drugima se smeši selidba u niži rang!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*