TIP DANA: Mančester junajted – Njukasl: Repriza prošlosezonskog finala Liga Kupa!

U sredu je veoma zanimljiva ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta pripremili meč osmine finala engleskog Liga Kupa u kom će snage na Old Trafordu odmeriti Mančester junajted i Njukasl.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 21:15h.

Mančester junajted: Košmarna sezona za sada!

Nakon prošle sezone u kojoj je Junajted došao do svog primarnog cilja, a to je naravno plasman u Ligu šampiona, treba biti realan pa reći da smo ovog puta očekivali daleko bolje partije engleskog velikana u najkvalitetnijoj ligi na svetu, ali to nažalost nije slučaj.
Naime, trenutno se Mančester junajted nalazi na katastrofalnom osmom mestu na tabeli uz čak osam bodova manjka u odnosu na četvrtoplasirani Liverpul, pa je trenutno četa Ten Haga dosta udaljena od mesta koje na kraju prvenstva vodi u elitno takmičenje.
Do sada je nekadašnji šampion Engleske odigrao deset mečeva u prvenstvu i ostvario pet trijumfa uz isto toliko poraza.
Nakon dva vezana trijumfa, Junajted je u prošlom kolu odmerio snage sa svojim gradskim rivalom Mančester sitijem, koji je bez većih problema slavio na Old Trafordu, a taj duel je završen rezultatom 0:3, i veoma je zanimljivo da se nakon tog poraza od najljućeg rivala sve češće govori o smeni Ten Haga.
Na domaćem terenu su Đavoli do sada odigrali šest mečeva u prvenstvu i opšti je utisak da se do sada nisu proslavili, pošto je ova ekipa u tom periodu ostvarila tri trijumfa uz isto toliko poraza, i ako je neuspeh u meču sa Građanima možda i bio nešto što se očekivalo, to svakako nije bio slučaj u duelima na Teatru snova protiv Kristal Palasa i Brajtona.
Ne treba zaboraviti da izabranici Ten Haga ove sezone predstavljaju Englesku i u Ligi šampiona, a u ovom trenutku se Mančester junajted nalazi na trećem mestu na tabeli uz bod manjka u odnosu na drugoplasirani Galatasaraj, ali i čak šest bodova manjka od prvoplasiranog Bajerna.
U prošlom kolu je Junajted nekako uspeo da savlada Kopenhagen na svom terenu sa 1:0, uz konstataciju da je Onana odbranio jedanaesterac u poslednjim trenucima susreta i tako nakon nekoliko kikseva, konačno uradio nešto dobro na golu engleskog velikana.
Inače, treba podsetiti da je Junajted prošle sezone stigao do trofeja upravo u Liga Kupu i to ni manje ni više nego pobedom protiv Njukasla, kada je bilo 2:0, a bio je to prvi trofej za engleskog velikana još od 2017. godine kada je osvojena Liga Evrope.
Za kraj, Erik Ten Hag za ovaj veoma težak meč protiv Njukasla neće moći da računa na Dijaloa, Malasiju, Martineza, Sanča i Šoa, dok je Van Bisaka pod velikim znakom pitanja.

Njukasl: Svrake koriste krizu engleskog velikana!

Njukasl je pre sada već dve godine dobio prebogate vlasnike, i bilo je samo pitanje trenutka kada će popularne Svrake izboriti plasman u Ligu šampiona, a to se desilo već prošle sezone, kada su crno-beli na kraju završili na četvrtom mestu na tabeli, uz četiri boda viška u odnosu na petoplasirani Liverpul.
Ako uzmemo u obzir da je Njukasl ostavio iza sebe timove poput Liverpula, Čelsija i Totenhema, šta reći nego da je sezona bila i više nego uspešna, a jedan od najzaslužnijih ljudi za to je bez ikakve sumnje trener Edi Hau, koji radi strašan posao na klupi ovog tima.
Kada smo već kod najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, treba istaći da se u ovom trenutku engleski predstavnik nalazi na trećem mestu na tabeli uz četiri osvojena boda.
U prvom kolu je Njukasl uspeo da odoli na gostovanju kod Milana kada nije bilo pogodaka, a u drugom kolu su popularne Svrake odigrale fantastičan meč na svom terenu i bez većih problema savladale PSŽ, a taj duel na Sent Džejms Parku je završen rezultatom 4:1.
Najzad, u prošlom kolu je Njukasl pomalo i neočekivano poražen na svom terenu od Dortmunda, pošto je taj susret završen pobedom gostiju od 0:1.
Što se tiče Premijer lige, crno-beli se trenutno nalaze na šestom mestu na tabeli uz šest bodova manjka od četvrtoplasiranog Liverpula i svakako da će i ovog puta ta pozicija biti primarni cilj ove ekipe, pošto je ona poslednja koja na kraju prvenstva donosi plasman u elitno takmičenje.
Ruku na srce, četa Edi Haua je nešto slabije ušla u prvenstvo, ali kako vreme prolazi Njukasl polako ali sigurno podiže svoju formu i sve više liči na onu ekipu iz prošle sezone.
Naime, na poslednjih pet mečeva Svrake ne znaju za poraz, a u tom periodu je ova ekipa ostvarila tri trijumfa uz dva remija.
U prošlom kolu je šestoplasirani tim na tabeli remizirao na teškom gostovanju kod Vulverhemptona, a taj meč je završen rezultatom 2:2.
Inače, do sada je Njukasl odigrao pet susreta na strani i doživeo dva poraza, dva remija uz samo jedan trijumf i to spektakularan – na gostovanju kod Šefilda, kada je bilo neverovatnih 0:8.
Za kraj, Edi Hau za ovaj meč engleskog Liga Kupa neće moći da računa na Tonalija, Išaka, Botmana, Barnsa, Andersona i Marfija.

Naš predlog

Biće ovo sasvim sigurno prilika da i jedan i drugi trener pruže šansu fudbalerima koji su do sada imali nešto slabiju minutažu, ali i pored svega toga mišljenja smo da Svrake neće doživeti poraz na ovom duelu pa vam preporučujemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.64.

Pored toga, mišljenja smo da nam ovaj duel neće doneti previše pogodaka, pogotovu ako uzmemo u obzir koliko Junajtedu ne ide u poslednje vreme, ali ne smemo zaboraviti ni stil igre koji forsira Edi Hau, pa je topla preporuka igra 0-2 gola koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.89.

Za kraj, za one najhrabrije, vrlo lako se može desiti da Svrake iskoriste trenutnu formu Junajteda i slave na ovom meču protiv posrnulog giganta, pa vam predlažemo da odigrate čistu dvojku uz fantastičnu kvotu 3.20 u Meridianu.

Izvor: TIP DANA: Mančester junajted – Njukasl: Repriza prošlosezonskog finala Liga Kupa!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*