TIP DANA: Novi Pazar – Partizan: Crno-beli na tradicionalno nezgodnom gostovanju!

U okviru 14. kola Super lige očekuje nas jedan veoma uzbudljiv duel u kom će Novi Pazar pred praznim tribinama ugostiti ekipu Partizana. Obje ekipe su u odličnoj formi, a Partizanu tradicionalnu ne prija gostovanje u Novom Pazaru. Meč je na programu od 15 časova.

Novi Pazar: Ostaviti što bolji utisak

Doveli su zvučna pojačanja ovog ljeta Pazarci, pa i ne čude njihove najavljene ambicije da će pokušati da se izbore za jedno od prvih pet mjesta i zaigraju u nekom od takmičenja UEFA.
Partizan stiže na obale Jošanice i Raške, a tribine Gradskog stadiona – prazne po kazni. Taj segment identičan je kao i pred bitku dva kluba u uvodnom dijelu minule sezone, sve ostalo – nije.
Nisu isti ni momci koji će se od starta naći jedni naspram drugih, osim možda domaćeg aduta Mitra Ergelaša i kreatora igre crno-bijelih Bibarsa Natha, koji su bili tu i za vrijeme Vladimira Gaćinovića, odnosno Ilije Stolice. Pazar se prošle sezone bolje snašao u ambijentu lišenom publike, a pobjedom izvojevanom sa kreča stavio je tačku na seriju od tri poraza i produbio agoniju crno-bijelih koji su tada bili neprepoznatljivi.
Parni valjak konačno opravdava višedecenijski nadimak i skoro je pa savršen u osvit realno najzanimljivijeg duela 14. kola, dok su Plavi uspješno prošli kroz teška oktobarska iskušenja, ne računajući minimalan poraz od Voždovca.
Prije nešto više od dva mjeseca Siniša Dobrašinović je počeo rad u Novom Pazaru pobjedom kući nad Železničarom (1:0) u elitnoj diviziji, a istim rezultatom njegovi momci su popularnu Dizelku nadigrali i u Pančevu u njihovom poslednjem meču, ovog puta u šesnaestini finala Kupa Srbije. U oba slučaja odlučio je Marko Obradović i to glavom. Plavi su izborili jmesto među 16 najboljih u najmasovnijem fudbalskom takmičenju, pa će biti u prilici da ponove domete iz 2022/23 (četvrtfinale) ili 2021/22 (polufinale). Osim toga, jasno je da su u Omaru Fajedu dobili oslonac na štoperskoj poziciji, koji će dosta značiti i u današnjem okršaju sa Partizanom.
Nakon pobjede nad ekipom Vojvodine od 3:1, pa potom i nad Čukaričkim od 1:0, Novi Pazar je prekinuo pobjedničku seriju jednim veoma zadovoljavajućim remijem protiv TSC-a u Bačkoj Topoli (1:1). Trenutno su na 17 osvojenih bodova, što ih pozicionira na 6. mjesto na tabeli, 2 boda manje od mjesta koje vodi u kvalifikacije za Evropu. Sutra će biti posebna utakmica i za Adema Ljajića i Sejdubu Sumu, kao i za Marka Šćepovića koji će igrati protiv svog matičnog kluba, u kom su pružali neke od najboljih partija u svojoj karijeri. Tim iz Pazara ima samo jedan poraz na domaćem terenu u ovom kolu i čak 5 pobjeda, dok su poslednje 4 bile vezane.

Partizan: Nastaviti trijumfalan niz

Počela je veoma turbulentno nova sezona za Partizan kom niko nije davao ni promil šanse u borbi sa Crvenom zvezdom, koja je sklopila tim koji treba da se takmiči u Ligi šampiona sa najjačim timovima Evrope. Evropa je predstavljala kakvu takvu utijehu za navijače ali je i tu došlo do ogromnog otrežnjenja, pošto je Nordsijeland “odučio” Partizan od fudbala ljetos i tako je činilo se zakuzao crno-bijele za dno, odakle se, činilo se, teško mogu izvući.
Međutim, čini se da je upravo to ispadanje iz Evrope napravilo ogroman preokret u timu i da su od tog momenta igrači iz Humske počeli da igraju drugačiji fudbal. Nema fizičke, energetske, ni mentalne potrošnje, a i pitanje je kako bi sa ovim kadrom tim iz Humske izdržao takmičenje na tri fronta, jer je utisak da mu je rotacija, pokazalo se u velikom broju utakmica, bez obzira na konačno slavlje, kratka. A ima dovoljno vremena za odmor, sedam dana da se spremaju utakmica prvenstva, da se zaista posmatra prvi naredni protivnik kao najbitniji. Čini se da se Partizan ozbiljno nameračio na šampionski tron a čini se da je i navijačima dosta čekanja, pošto Partizan od 2017. nije bio prvak, poslednji pehar kupa osvojo je 2019. Zato se trude da u što većem broju dođu na gostovanja i podrže ekipu (pošto bojkotuju utakmice na JNA), bilo da je riječ o Subotici ili Kruševcu, istinski su impuls ekipi, ne prekidaju mečeve kao nekad ranije, nisu razijedinjeni, pjevaju u glas i – vjeruju u čudo.
Uz sve okolnosti koje prate ovdašnji fudbal (i ne samo sport), tu energiju prenose na ekipu, koja i sama počinje da veruje u nemoguće. Da je u stanju da pobjeđuje u nizu, da može da preokreće, da ne zavisi samo od jedne opcije u napadu, kao što je bio slučaj prethodne dvije sezone i da je bolja nego što se o njoj govorilo kad je kasno formirana i kad je ispala od Nordsijelanda. Baš na mestu najvećeg stradanja imala je priliku da vidi nešto što joj je sad vodilja u svakom meču.
Pogled na tabelu je bajkovit, Partizan je na čelu, ima opipljivu prednost u odnosu na Crvenu zvezdu, igraju zaista dobro i čini se da svakog narednog rivala koji im izađe na crtu savladaju na lakši način nego onog prethodnog, ali Igor Duljaj je svjestan okruženja. Naučio je kako funkcioniše srpski fudbal i vrlo dobro zna da bi lako moglo da se desi da mu isti oni ljudi koji mu poslednjih sedmica skandiraju ime i prezime mogli da ga uzmu na zub, ako prestane da pobjeđuje.
Slijedi meč u Novom Pazaru, tradicionalno izazovan za Partizan, jer je u Raškoj poražen dvaput na poslednja tri gostovanja i gdje domaćin, čak i kad nema podršku navijača kao što će biti u ponedeljak od 15 časova nadire od starta. Samo, kao što reče Igor Duljaj, nije bitno kako počneš, već kako završiš. A njegovi igrači uvijek nađu način da okončaju meč povoljno.

Naš prijedlog

Partizan je favorit na ovom meču, njihova pobjeda se plaća kvotom 1.55 dok se pobjeda domaćina plaća kvotom 5.70.

Dobra forma oba tima nam garantuje zanimljiv meč, a ako uzmemo u obzir napadački potencijal obje ekipe naš prijedlog je igra GG po kvoti 1.90 u MaxBet kladionici. Za vas koji jurite nešto veću kvotu, predlažemo igru 4+ po kvoti 3.00 takođe u MaxBet kladionici.

Izvor: TIP DANA: Novi Pazar – Partizan: Crno-beli na tradicionalno nezgodnom gostovanju!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*