TIP DANA: Betis – Đirona: Katalonsko čudo na teškom ispitu u Andaluziji!

U četvrtak je nešto slabija ponuda nego što je to bio slučaj u prethodna dva dana, a za vas smo ovog puta analizirali susret koji će biti odigran na Benito Viljamarinu gde će snage odmeriti Betis i Đirona.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 19 časova.

Betis: Tri vezana remija u prvenstvu, da li je vreme za trijumf?

Oni nešto stariji zaljubljenici u najvažniju sporednu stvar na svetu svakako znaju da je Betis do sada jednom osvajao naslov prvaka Španije, i to davne 1934. godine.
Od važnijih rezultata sigurno da treba izdvojiti i tri trofeja u španskom Kupu Kralja, uz konstataciju da je to poslednji put bio slučaj pre godinu dana, kada je ekipa iz Andaluzije u velikom finalu bila bolja od Valensije, i to posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.
Ako se osvrnemo na prošlu sezonu, nema se zaista šta zameriti izabranicima Manuela Pelegrinija koji su na kraju završili na šestom mestu na tabeli, a sve to je Zelenima donelo novi plasman u Ligu Evrope.
Kada smo se već dotakli drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja, treba naravno napomenuti da Andalužani nažalost nisu uspeli da dođu do plasmana u nokaut fazu, pošto su na kraju završili na trećoj poziciji na tabeli, pa se moraju zadovoljiti sa Ligom konferencije, gde će po svemu sudeći španski predstavnik biti jedan od glavnih favorita za osvajanje.
U ključnom meču izabranici Manuela Pelegrinija su pomalo i neočekivano poraženi na svom stadionu od Rendžersa, a taj susret na Benito Viljamarinu je završen rezultatom 2:3.
Što se tiče ovogodišnjeg izdanja španske La Lige, u ovom trenutku se Andalužani nalaze na sedmom mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na šestoplasirani Sosijedad.
Upravo su ove dve ekipe i odmerili snage u prošlom kolu na Anoeti, a taj susret je završen bez pobednika, a pomalo neočekivano i bez pogodaka.
Pomenimo još i da je Betis pre toga odigrao jedan dosta dobar meč pred svojim navijačima protiv Real Madrida, kada je bilo 1:1.
Za kraj, na domaćem terenu su Zeleni do sada odigrali osam mečeva i jedna su od retkih ekipa koja još uvek ne zna za poraz na svom stadionu, pošto je nekadašnji osvajač španskog Kupa u tom periodu ostvario pet trijumfa uz tri remija.

Đirona: Nestvarno dobre partije tima iz Katalonije!

Prošle sezone se ni u jednom trenutku nije pominjao opstanak, pošto je Đirona većim delom šampionata igrala na veoma visokom nivou i na kraju završila na odličnom desetom mestu na tabeli.
Ipak, pred početak ovogodišnjeg izdanja najkvalitetnijeg ranga španskog fudbala je primarni cilj ponovo bio opstanak u društvu najboljih, međutim, kako vreme prolazi stiče se utisak da ni oni najveći optimisti nisu mogli da pretpostave da će Đirona igrati ovako dobro.
Naime, trenutno se Katalonci mimo svih očekivanja nalaze na prvom mestu na tabeli uz dva boda viška u odnosu na drugoplasirani Real Madrid, ali i uz šest bodova više od trećeplasirane Barselone, koja ima i meč viška, pošto su Ćavijevi puleni sinoć nekako uspeli da savladaju Almeriju na svom terenu sa 3:2.
Do sada su izabranici trenera Mičela koji radi vrhunski posao na klupi Đirone odigrali sedamnaest mečeva u šampionatu i ostvarili čak četrnaest trijumfa, dva remija uz samo jedan poraz i to na svom stadionu protiv Real Madrida, kada je bilo 0:3.
Na poslednjih pet mečeva u prvenstvu, najveći hit dosadašnjeg toka španske La Lige je ostvario četiri trijumfa uz samo jedan remi i to na svom stadionu protiv Atletik Bilbaa, koji takođe igra dosta dobro ove sezone, pošto se ponos Baskije trenutno nalazi na deobi četvrtog mesta na tabeli i čini se da je Bilbao nikad bliži plasmanu u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
U prošlom kolu je lider na tabeli odigrao još jedan odličan meč i bez većih problema slavio na svom stadionu protiv Alavesa a taj susret je završen rezultatom 3:0. Pitanje pobednika susreta se ni u jednom trenutku i nije dovodilo u pitanje, a dva gola na tom meču delo su Dovbika, koji je do sada postigao čak deset pogodaka, a prati ga iskusni Stuani koji je šest puta zatresao mrežu protivnika.
Pre tog trijumfa u prošlom kolu Đirona je odigrala verovatno i svoj najbolji meč u sezoni, pošto je ova ekipa na gostovanju kod Barselone slavila rezultatom 2:4, a nećemo preterati ukoliko kažemo da je taj trijimf lidera na tabeli mogao da bude i ubedljiviji.
Za kraj, pomenimo samo još i to da je tim iz Katalonije trenutno najbolji gost u La Ligi, pošto su Mičelovi puleni na osam odigranih susreta van svog terena ostvarili čak sedam trijumfa uz samo jedan remi.

Naš predlog

Kao što smo već u analizi napomenuli, Đirona igra iznad svih očekivanja i sigurno je da Stuani i drugari neće tako lako prepustiti prvo mesto na tabeli.
Ipak, Andalužani ove sezone igraju dosta dobro, teško primaju golove, mada ih teško i postižu, ali smatramo da nas ovog puta očekuje znatno drugačiji susret, u kom će i jedni i drugi ići na sva tri boda, pa golovi neće izostati i zato vam savetujemo da se oprobate sa igrom GG uz kvotu 1.60
.

Možda bi bilo i previše kada bi lider na tabeli slavio i na ovom susretu, a kako je Betis nedavno uspeo da odoli na svom terenu Realu, mišljenja smo da će to uspeti da uradi i Đironi, pa vam hrabro preporučujemo da se fokusirate na duplu šansu 1X uz kvotu 1.58 u Meridianu.

Za kraj, savetujemo da se oprobate sa kombinacijom ova dva predloga i da odigrate igru 1X&GG, a sve to kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.44.

Izvor: TIP DANA: Betis – Đirona: Katalonsko čudo na teškom ispitu u Andaluziji!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*