TIP DANA: Aston Vila – Mančester Junajted: Vila nastavlja trku za Ligu šampiona, Junajted se budi!

U nedelju je veoma interesantna ponuda za klađenje, a ovaj dan nam donosi nekoliko zaista fantastičnih mečeva. Jedan od njih se igra na Vila Parku gde će fudbaleri Aston Vile ugostiti Mančester Junajted.
Početak duela između ove dve ekipe je zakazan za 17 časova i 30 minuta.

Aston Vila: Može li tim iz Birmingema do Lige šampiona?

Procvat Aston Vile započeo je prošle sezone kada je na klupu ovog tima seo Unai Emeri, koji je od tima koji je bio u veoma teškoj situaciji, uspeo da podigne ekipu i na kraju dođe čak i do plasmana u Ligu konferencija, pa je sezona i te kako proglašena uspešnom.
Postavljalo se veliko pitanje šta bi bilo da je Emeri od prvog kola vodio tim iz Birmingema, a svakako da ne bi izostala borba za plasman u Ligu šampiona, međutim, sva je prilika da to ove sezone ne da neće izostati, već je Vila legitimni kandidat za plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Naime, pre ovog kola su se puleni Unai Emerija nalazili na četvrtom mestu na tabeli uz dva boda viška u odnosu na petoplasirani Totenhem, ali i tri boda manjka u odnosu na trećeplasirani Arsenal.
Do sada je Aston Vila odigrala 23 meča u elitnom rangu engleskog fudbala i ostvarila čak četrnaest trijumfa, pet remija i samo četiri poraza.
Na poslednjih pet mečeva tim sa Vila Parka je ostvario dva trijumfa, dva poraza i jedan remi, pa se stiče utisak da ova ekipa u poslednje vreme pruža nešto slabije partije nego što je to bio slučaj većim delom šampionata.
Ipak, svojevrsni demant ove konstatacije se desio u prošlom kolu kada je ova ekipa odigrala jedan spektakularan meč na gostovanju kod Šefilda, a taj duel je završen sa više nego ubedljivih 0:5.
Ipak, pre toga je Vila doživela pomalo i neočekivani poraz na svom stadionu od Njukasla, kada su Svrake bez većih problema slavile sa 1:3.
Pomenuli smo već da tim koji sa klupe predvodi sjajni Unai Emeri ove sezone predstavlja Englesku u Ligi konferencija, a grupnu fazu je ovaj tim završio na prvom mestu uz bod viška u odnosu na Legiju, što znači da će engleski predstavnik preskočiti šesnaestinu finala trećeg po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja, i čekati svog rivala u osmini finala, što znači da će u narednom periodu ovaj tim moći u potpunosti da se fokusira na Premijer ligu.
Za kraj, sredinom nedelje je Aston Vila nažalost eliminisana iz FA Kupa i to pošto je na svom stadionu ovaj tim poražen od Čelsija u ponovljenom meču šesnaestine finala, a krajnji rezultat bio je 1:3 za Plavce.

Mančester Junajted: Budi se Mančester!

Kao što smo to već dosta puta pomenuli u analizama jednog od najpopularnijih klubova na svetu, ali i najtrofejnijih, Junajted je prošle sezone uspeo da dođe do svog primarnog cilja, a jasno je da je to godinama unazad Liga šampiona.
Ipak, kada smo već napomenuli elitno takmičenje, treba istaći da se puleni Ten Haga nimalo nisu proslavili u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona, pošto je ova ekipa u konkurenciji Bajerna, Kopenhagena i Galatasaraja zauzela poražavajuće poslednje mesto na tabeli, pa čak engleski predstavnik nije uspeo da izbori nastavak takmičenja ni u Ligi Evrope.
Nakon toga je Ten Hag praktično bio pred smenom, ali je bivši trener Ajaksa ipak uspeo da sačuva posao, međutim, veliko je pitanje šta će biti ukoliko na kraju sezone ne uspe da tim sa Teatra snova dovede do četvrte pozicije na tabeli, a to u ovom trenutku nije realno.
Naime, trenutno se nekadašnji šampion Evrope nalazi na šestom mestu na tabeli uz čak osam bodova manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Aston Vilu, kod koje između ostalog i dolazi u goste u ovom kolu, pa ukoliko pobedi deluje da će puleni Ten Haga sačuvati nadu da se domognu pozicije koja vodi u elitno takmičenje, uz konstataciju da sve to neće biti nimalo lak zadatak.
Ruku na srce, u poslednje vreme Junajted pruža nešto bolje partije nego što smo navikli, pa je tako ova ekipa na dva poslednja meča ostvarila isto toliko trijumfa.
Prvo su Đavolovi slavili na gostovanju kod Vulverheptona, i to nakon pogotka u poslednjim sekundama meča, da bi nakon toga u prošlom kolu Mančester odigrao jedan siguran meč i bez većih problema slavio na Teatru snova protiv Vest Hema kada je bilo 3:0.
Ono što još više od same pobede možda raduje sve navijače ovog kluba je podatak da je Junajted konačno uspeo da sačuva svoju mrežu, uz napomenu da je bivši engleski prvak većim delom šampionata imao ogromnih problema u zadnjoj liniji tima.
Na gostovanjima je do sada Mančester Junajted odigrao jedanaest mečeva i ostvario pet trijumfa, isto toliko poraza uz samo jedan remi, i to sredinom decembra na gostovanju kod Liverpula kada nije bilo pogodaka, što je svakako sjajan rezultat ako uzmemo u obzir na koji način Redsi igraju ove sezone.
Za kraj, poslednji međusobni susret između Aston Vile i Mančester Junajteda odigran je pre samo mesec i po dana kada je Junajted u jednom sjajnom susretu slavio sa 3:2.

Naš predlog

Evidentno je da Junajted u poslednje vreme igra dosta bolje nego što je to bio slučaj većim delom šampionata, ali ovog puta idu u goste kod Aston Vile koja igra na veoma visokom nivou ove sezone i ova ekipa je legitimni kandidat za plasman u Ligu šampiona.
Veoma težak meč za prognoziranje, ali je gotovo izvesno da će nam ovaj duel na Vila Parku doneti dosta pogodaka pa vam savetujemo da se oprobate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.53.

Izabranici Unai Emerija gotovo da igraju bez greške na domaćem terenu, i zaista se stiče utisak da jedno od najprijatnijih iznenađenja ovogodišnjeg izdanja Premijer lige neće doživeti poraz na ovom duelu pa vam savetujemo da se fokusirate na kombinaciju igara 1X&3+, a sve to uz kvotu 2.26.

Za kraj, odbrana Junajteda je baš “bušna” ove sezone, i sva je prilika da će domaći tim postići makar dva pogotka na ovom duelu, a sve to kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.81.

Izvor: TIP DANA: Aston Vila – Mančester Junajted: Vila nastavlja trku za Ligu šampiona, Junajted se budi!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*