TIP DANA: Dortmund – PSV: Razbiti Filips o ”Žuti zid”

U sredu su na programu poslednja dva meča osmine finala Lige šampiona, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na Signal Iduna Parku gde će fudbaleri Borusije Dortmund ugostiti ekipu PSV-a.
Prvi susret između ove dve ekipe koji je odigran na stadionu holandskog predstavnika je završen bez pobednika, rezulatom 1:1.
Revanš je zakazan za 21h.

Dortmund: Meč sezone za Milionere!

Dortmund je prošle sezone ispustio naslov prvaka Nemačke u poslednjem kolu, pošto je ova ekipa na svom stadionu samo remizirala protiv Majnca, što je Bajern iz Minhena umeo da kazni i trijumfom na gostovanju kod Kelna, a sve to nakon gola u finišu susreta, dođe do jedanaeste uzastopne titule.
Poznato je da Bavarci godinama unazad dominiraju nemačkim fudbalom i svakako da su svi bili mišljenja da kada se jednog dana desi da jedan od najtrofejnijih klubova u Evrope ne dođe do titule šampiona ove zemlje, da će tim koji prekine tu dominaciju biti upravo Borusija, međutim, već sada slobodno možemo reći da od toga neće biti ništa.
Naime, Bundesliga je praktično već rešena, pošto je Leverkuzen nadomak svoje prve titule šampiona Nemačke, jer u ovom trenutku popularni Farmaceuti imaju čak deset bodova viška u odnosu na Bajern, što je na devet bodova pre kraja prvenstva najverovatnije nenadoknadiva bodovna razlika.
A gde je tu Borusija? Kako sada stvari stoje, popularni Milioneri će se do kraja šampionata boriti za plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, pošto se trenutno ova ekipa nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz bod viška u odnosu na petoplasirani Lajpcig.
U poslednja dva kola su izabranici trenera Terzića odigrali dva izuzetno dobra meča i upisali isto toliko trijumfa. Prvo su Milioneri bili bolji od Union Berlina na gostovanju, a potom je Borusija slavila i na gostovanju kod Verdera iz Bremena u duelu koji je završen rezultatom 1:2, iako su gosti većim delom susreta igrali sa igračem manje.
Zanimljivo je veoma i da je uprava Dortmunda pred trenera Terzića postavila ultimatum, a to je da ukoliko želi da ostane na klupi ovog tima, mora da slavi na oba pomenuta gostovanja, što se i desilo, a do takve situacije je došlo nakon što je tim sa Signal Iduna Parka poražen na svom stadionu od Hofenhajma, rezultatom 2:3.
Što se tiče Lige šampiona, moramo napomenuti da je nemački predstavnik uspeo da dođe do prvog mesta u ubedljivo najtežoj grupi u kojoj su pored ovog tima tu još bili i PSŽ, Milan i Njukasl, a za protivnika u osmini finala je ova ekipa dobila holandski PSV, nakon čega su sasvim sigurno svi bili i više nego zadovoljni sa žrebom.
Prvi duel između holandskog i nemačkog predstavnika je završen rezultatom 1:1, što je svakako odličan rezultat za Borusiju ako uzmemo u obzir koliko dobro PSV u poslednje vreme igra na svom stadionu, pa će odluka o putniku u četvrtfinale biti doneta večeras na Signal Iduna Parku, i sva je prilika da će Dortmund biti blagi favorit na tom duelu, ako ni zbog čega drugog, onda zbog nešto većeg iskustva u evropskim mečevima.

PSV: Filipsovci na teškom ispitu!

PSV spada u red najtrofejnijih holandskih klubova, a najveći uspeh je svakako osvajanje Lige šampiona (tadašnji Kup Šampiona) i to 1988. godine. Pored toga je holandski tim deset godina ranije stigao i do trofeja u UEFA Kupu (današnja Liga Evrope), a na sve to moramo dodati čak 24 naslova prvaka, uz konstataciju da je ova ekipa do poslednje titule šampiona Holandije stigla još 2018. godine.
PSV je inače do sada jedanaest puta osvajao i holandski Kup, poslednji put prošle sezone, a tim iz Ajndhovena je rekorder ove zemlje po broju osvojenih trofeja u Superkupu (14), uz konstataciju da je poslednji osvojen prošle sezone, koja je makar na osnovu ova dva pomenuta trofeja bila uspešna.
Međutim, kako sada stvari stoje, utisak je da će Filipsovci doći do svog prvog naslova prvaka Holandije posle čak šest godina posta, a sve to, jer se u ovom trenutku PSV nalazi na prvom mestu na tabeli uz čak deset bodova viška u odnosu na drugoplasirani Fejnord, i sva je prilika da je to nenadoknadiva bodovna prednost, pogotovu u prvenstvu poput holandskog, gde vodeći timovi ne kiksaju tako često.
Na poslednjih pet mečeva su izabranici Petera Boša ostvarili četiri trijumfa uz jedan remi i to u velikom derbiju protiv Fejnorda kada je bilo 2:2, a moramo napomenuti da lider na tabeli holandskog šampionata još uvek ne zna za poraz u prvenstvu, pošto je do sada ova ekipa ostvarila 22 trijumfa uz tri remija.
U prošlom kolu je klub iz Ajndhovena u znatno izmenjenom sastavu slavio na gostovanju kod Iglsa, a taj duel je završen minimalnim trijumfom gostiju.
Na veoma visokom nivou holandski predstavnik ove sezone igra u Ligi šampiona, i to pošto je pre svega ova ekipa uspela da dođe do plasmana u nokaut fazu u nimalo naivnoj grupi, u kojoj su pored ovog tima tu još bili i Arsenal, Sevilja, ali i Lans, koji je prošle sezone stigao do vicešampionske titule u Francuskoj.
Na kraju je tim iz Ajndhovena stigao do drugog mesta na tabeli, ali ono što je svakako vredno pomena je da su puleni Petera Boša kolo pre kraja obezbedili plasman u doigravanje, pa je susret sa Arsenalom u posolednjem kolu bio revijalnog karaktera.
U prvom meču osmine finala, PSV je ugostio Dortmund, i nažalost, gosti su prvi stigli do prednosti. Međutim, holandski predstavnik se nije predavao i već početkom drugog dela igre je stigao do izjednačenja, nakon poprilično sumnjivog penala. Do kraja duela su i jedni i drugi imali nekoliko izglednih prilika, ali više nije bilo pogodaka, i deluje da sa tim rezultatom moraju da budu zadovoljniji gosti, koji imaju lepu priliku da pred svojim navijačima overe plasman u četvrtfinale najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, ali je sigurno da se Filipsovci neće tako lako predati.

Naš predlog

Bez obzira što je ulog ogroman, smatramo da će nam revanš meč između Dortmunda i PSV-a doneti dosta pogodaka, pa vam savetujemo da se oprobate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.58.

Kada se sve sabere i oduzme, utisak je da domaćin ipak ima više iskustva za ovakve mečeve, zbog čega popularnim Milionerima i dajemo blagu prednost na ovom duelu i savetujemo vam da odigrate jedinicu koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.10.

Za kraj, možda je idealno da probate sa kombinacijom igara 1X&3+, a sve to uz fenomenalnu kvotu 2.29 u Meridianu.

Izvor: TIP DANA: Dortmund – PSV: Razbiti Filips o ”Žuti zid”Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*