TIP DANA: Vels – Finska: Zmajevi retko greše na svom terenu!

Nakon završenih kvalifikacionih grupa dobili smo imena 21 sigurnog učesnika evropskog prvenstva u fudbalu koje se ovog leta igra u Nemačkoj.
Čekaju se još tri reprezentacije koje će vize za EURO overiti kroz baraž zahvaljujući prethodnim rezultatima u Ligi nacija, a ovog puta smo za vas pripremili duel između Velsa i Finske.
Početak susreta između ove dve reprezentacije je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Vels: Kako bez Bejla?

Reprezentacija Velsa je u poslednjih nekoliko godina redovan učesnik velikih takmičenja, što je svakako podatak koji zaslužuje svaku pohvalu.
Ipak, moramo konstatovati i to da ova selekcija nije ostavila preterano dobar utisak ni na Evropskom, ali i na Svetskom prvenstvu, međutim, kao što smo već konstatavali, sam plasman na veliko takmičenje je veliki uspeh za ovu reprezentaciju.
Ako se osvrnemo na prethodni Mundijal, slobodno možemo reći da su Velšani bili u jednoj od na papiru najslabijih grupa na turniru, pošto su pored njih tu još bili i Engleska, Sjedinjene Američke Države, ali i Iran, pa je bilo i više nego jasno da će se poslednje tri selekcije boriti za drugo mesto i plasman u narednu fazu turnira, što Ostrvljani nažalost nisu uspeli da ostvare.
Nažalost, nakon te eliminacije sa Mundijala, od reprezentacije, ali i od aktivnog igranja fudbala se oprostio legendarni Garet Bejl, koji je godinama unazad bio alfa i omega ove selekcije, i između ostalog čovek koji je bio najzaslužniji za dva poslednja učešća na velikim takmičenjima.
Sigurno je da je to bio ogroman udarac za reprezentaciju Velsa, međutim, i to je jednom moralo da se dogodi.
Prethodne kvalifikacije za prvenstvo Evrope koje će biti održano ove godine u Nemačkoj, popularni Zmajevi se završili na trećem mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na drugoplasiranu Hrvatsku.
Utisak je da su fudbaleri Velsa sami sebe eliminisali, pošto je ova selekcija na dva poslednja meča u grupi upisala isto toliko remija, a posebno boli nerešen ishod u pretposlednjem kolu na gostovanju kod Jermenije, kada je bilo 1:1. U poslednjem kolu kvalifikacija Zmajevi su remizirali na svom stadionu protiv Turske, a i tada je takođe bilo 1:1.
Inače, bio je to poslednji zvanični duel ove selekcije, uz konstataciju da se pred izabranicima Roba Pejdža nalazi nimalo lak zadatak, a to je da prvo eliminišu Finsku, a posle u velikom finalu baraža dođu do plasmana na Evropsko prvenstvo koje je na programu već za nekoliko meseci.

Finska: Mogu li Skandinavci do iznenađenja?

Finska je propustila prethodno Svetsko prvenstvo, i to pošto je ova reprezentacija u svojoj kvalifikacionoj grupi zauzela treće mesto na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na drugoplasiranu Ukrajinu, koja je kasnije u plej-ofu eliminisana od Velsa, koji će upravo i biti protivnik Fincima večeras.
Međutim, Skandinavci su uspeli da dođu do plasmana na poslednje Evropsko prvenstvo, koje je odigrano pre skoro tri godine, uz konstataciju da je to bilo prvo učešće ove selekcije na EURU.
Iako ova reprezentacija nije uspela da dođe do plasmana u nokaut fazu, mora se priznati da je sveukupni utisak i više nego dobar, pogotovu što je to bilo premijerno učešće za Fince.
Ako se prisetimo grupne faze, sećamo se onog sada već čuvenog meča u prvom kolu protiv Danaca, koji je završen pobedom Finske od 1:0, iako je taj duel sasvim sigurno ostao u senci borbe za život Kristijana Eriksena, koji se srušio na travu u završnim minutima prvog dela igre. Taj meč je bio prekinut sat i po vremena, a nesrećnog Eriksena su lekari više od deset minuta reanimirali na terenu, a zatim je u svesnom stanju prebačen u bolnicu.
Naravno da je cela ta situacija i devedesetominutni prekid uticao dobrano i na jednu i na drugu reprezentaciju, a na kraju su Finci iz praktično jedinog šuta ka golu rivala stigli do istorijskog trijumfa.
Ipak, posle toga su Finci doživeli dva poraza i to prvo od Rusije, a potom i od selekcije Belgije, pa su Skandinavci već posle prve faze morali da se vrate kući.
U prethodnim kvalifikacijama za EURO koji će za nekoliko meseci biti odigran u Nemačkoj, Finska je zauzela treće mesto u grupi, iza Danske i Slovenije koje su imale četiri poena više, pa se ova selekcija morala zadovoljiti plasmanom u baraž, što je lepa prilika za ovu selekciju da veže dva plasmana na EURU, međutim, zadatak je i više nego težak, pošto je protivnik u baražu Vels, za koji smo već napomenuli da po tradiciji igra dosta dobro na domaćem terenu.
Inače, u kvalifikacijama je Finska odigrala deset mečeva i ostvarila čak šest trijumfa, ali i četiri poraza, a deluje da je kobna bila serija od tri vezana neuspeha, i to protiv Slovenije na strani, ali i protiv Danaca i Kazahstana na domaćem terenu, uz konstataciju da ovaj tim ovaj drugi meč nikako nije smeo da izgubi, pogotovu ne na domaćem terenu.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, Vels godinama unazad igra fantastično na domaćem terenu i najviše zbog toga vam savetujemo da se oprobate sa jedinicom, za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.85.

Ne treba ovde očekivati previše pogodaka, pošto je ulog zaista ogroman, pa vam predlažemo da se oprobate sa igrom 0-2 gola uz kvotu 1.56 u Meridianu.

Za kraj, možda i idealno je da se fokusirate na kombinaciju igara 1X&0-3, za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.48.

Izvor: TIP DANA: Vels – Finska: Zmajevi retko greše na svom terenu!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*