TIP DANA: Mančester Junajted – Liverpul: Može li Junajted, posle FA kupa, skinuti Redse i sa vrha tabele?

U nedelju je vrhunska ponuda za klađenje, a jedan od najzanimljivijih mečeva ovog dana se igra na Old Trafordu, gde će snage u najvećem derbiju engleskog fudbala odmeriti Mančester Junajted i Liverpul.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 16 časova i 30 minuta.

Mančester Junajted: Košmarna sezona za engleskog velikana!

Pre svega, moramo odmah na startu da konstatujemo da će svi navijači Mančester Junajteda ovu sezonu želeti što pre da zaborave, bez obzira na to kako se ona završi.
Naime, u ovom trenutku se nekadašnji šampion Evrope nalazi na šestom mestu na tabeli uz čak devet bodova manjka u odnosu na petoplasirani Totenhem, pa je evidentno da engleskog velikana naredne sezone nećemo gledati ni u Ligi šampiona, a po svemu sudeći ni u Ligi Evrope.
Kada smo već pomenuli ova dva evropska takmičenja, ne možemo a da ne podsetimo na očajne partije Junajteda u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona, gde je ova ekipa u konkurenciji Bajerna, Kopenhagena i Galatasaraja zauzela poslednje mesto i ne samo da nije uspela da dođe do plasmana u nokaut fazu elitnog takmičenja, već nije izborila ni nastavak takmičenja u Ligi Evrope.
Očekivalo se da se engleski velikan zbog očajnih partija u Evropi iskupi svojim navijačima u domaćem prvenstvu, ali je tamo kao što smo već napomenuli situacija još gora.
Na pet poslednjih mečeva u najkvalitetnijem rangu engleskog fudbala Mančester Junajted je ostvario samo jedan trijumf i to na svom stadionu protiv Evertona, jedan remi i čak tri poraza.
U prošlom kolu smo bili svedoci jednog fenomenalnog meča na Stamford Bridžu gde je Čelsi ugostio Đavolove, a na kraju su Plavci slavili sa 4:3.
Zanimljvo je da su gosti sa Old Traforda sve do desetog minuta sudijske nadoknade vodili sa 2:3, ali je onda na scenu stupio Palmer i sa dva pogotka doneo veliku radost navijačima Čelsija, koji igra na veoma visokom nivou u poslednje vreme, i sigurno je da ostaje žal što ovaj tim nije igrao ovako dobro od samog starta šampionata.
Pre toga su izabranici Ten Haga samo remizirali na gostovanju kod Brentforda kada je bilo 1:1, a zanimljivo je da smo oba gola videli u sudijskoj nadoknadi vremena.
Na domaćem terenu je Junajted do sada odigrao četrnaest mečeva i ostvario osam trijumfa, jedan remi, ali i pet poraza, uz podatak da je engleski velikan ruku na srce odigrao i nekoliko dosta dobrih duela na Teatru snova, ali to po svemu sudeći neće biti dovoljno za plasman u Ligu šampiona.
Za kraj, ako se osvrnemo na poslednje međusobne mečeve između Junajteda i Liverpula, ne treba zaboraviti da su Đavolovi ne tako davno eliminisali Redse iz FA Kupa, i to nakon trijumfa na domaćem terenu rezultatom 4:3.

Liverpul: Mogu li Redsi do naslova prvaka?

Liverpul se prošle sezone nije proslavio, najviše zbog toga što ova ekipa nije uspela da dođe do plasmana u Ligu šampiona, što i jeste primarni cilj godinama unazad.
Morali su se na Enfildu zadovoljiti sa Ligom Evrope, a već na samom startu drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja je bilo jasno da je Liverpul glavni favorit za trofej. Bez većih problema su puleni Jirgena Klopa stigli do plasmana u osminu finala, da bi nakon toga Redsi eliminisali Spartu iz Praga i to ukupnim rezultatom 12:2, što jasno pokazuje kako Liverpul igra u Ligi Evrope ove sezone.
Protivnik u četvrtfinalu je nimalo naivna Atalanta, međutim, deluje da engleski predstavnik neće imati previše problema sa popularnom Boginjom.
Naravno, treba podsetiti da su Redsi već osvojili jedan trofej ove sezone i to u Liga Kupu, pošto je ova ekipa u velikom finalu nakon produžetaka bila bolja od Čelsija.
Ono što nije dobro, je što je Jirgen Klop pre nekoliko meseci najavio da će na kraju sezone napustiti klub, a kao njegov naslednik se uveliko pominje Ruben Amorim, koji godinama unazad sa dosta uspeha predvodi ekipu Sportinga.
Sigurno je da će Klop dati sve od sebe da se od navijača Liverpula oprosti sa naslovom prvaka Engleske, a kako sada stvari stoje deluje da je tim sa Enfilda i najbliži šampionskoj tituli.
Pre ovog kola su se Redsi nalazili na prvom mestu na tabeli uz dva boda viška u odnosu na Arsenal, ali i tri boda više od Mančester sitija. U prošlom kolu je lider na tabeli engleske Premijer lige slavio na svom stadionu protiv Šefilda, a taj duel je završen rezultatom 3:1, uz konstataciju da je domaćin mogao i do daleko ubedljivijeg trijumfa.
Pre toga su Klopovi puleni ostvarili veoma važan trijumf na svom stadionu protiv Brajtona, iako su gosti u ranoj fazi susreta stigli do prednosti. Ipak, na kraju je Liverpul potvrdio zašto je glavni favorit za naslov prvaka Engleske i potpuno zasluženo stigao do trijumfa, a i na tom meču se tim sa Enfilda propisno ispromašivao.
Kada se radi o partijama na gostovanjima, Liverpul je na četrnaest odigranih mečeva na strani ostvario osam trijumfa, četiri remija i dva poraza, a na poslednjih pet susreta u gostima Redsi su ostvarili čak četiri trijumfa, uz samo jedan poraz, ali kod Arsenala na strani, kada je bilo 3:1.
Podsećamo vas da je Liverpul prošle sezone demolirao Junajted na svom terenu u duelu koji je završen rezultatom 7:0, a sva je prilika da su puleni Jirgena Klopa i ovog puta veliki favoriti u duelu protiv jednog od najljućih rivala.

Naš predlog

Pre svega, postavlja se pitanje može li ovako bled Junajted da zaustavi svog ljutog rivala u borbi za šampionsku titulu, i mišljenja smo da ne može.
Veliku prednost na ovom susretu dajemo Liverpulu i toplo vam preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.60.

Ono što ne bi smelo da se dovede u pitanje na ovom susretu su golovi, i deluje da će ih biti makar četiri, pa vam savetujemo da probate sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.79.

Za kraj, sva je prilika da će Redsi od prvog minuta krenuti ofanzivno ka golu Junajteda kako bi što pre stigli do vođstva, pa vam iz tog razloga savetujemo da pokušate sa prelazom 2-2 za koji je kladionica Meridianbet odredila sjajnu kvotu 2.24.

Izvor: TIP DANA: Mančester Junajted – Liverpul: Može li Junajted, posle FA kupa, skinuti Redse i sa vrha tabele?Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*