TIP DANA: Portugal – Irska: Irci po tradiciji znaju da zagorčaju život Portugalu!

U utorak je veoma interesantna ponuda za klađenje, a ovog puta smo za vas pripremili duel prijateljskog karaktera u kom će snage odmeriti selekcije Portugala i Irske.
Početak duela između ove dve selekcije je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Portugal: Bez slabe tačke u timu!

Portugal u ovom trenutku spada u red najkvalitetnijih selekcija na svetu, pošto selektor Roberto Martinez može da računa na pregršt zaista vrhunskih fudbalera.
Najveći uspeh ove selekcije je osvajanje Evropskog šampionata 2016. godine u Francuskoj, kada je u velikom finalu savladan domaćin i to nakon gola Edera. Ono što je veoma zanimljivo je da su Portugalci dobar deo tog susreta odigrali bez Kristijana Ronalda, koji se povredio u ranoj fazi susreta.
Pored tog naslova prvaka Evrope, ova selekcija je 2004. godine u svojoj domovini u velikom finalu poražena od Grčke, a ne smemo zaboraviti ni još dva polufinala na EURU.
Kada je u pitanju Svetsko prvenstvo, najveći uspeh datira iz 1966. godine u Engleskoj, kada je osvojeno treće mesto, a još samo jednom je ova selekcija na Mundijalima uspela da dođe do plasmana u polufinale, i to se desilo 2006. godine u Nemačkoj, kada je ova reprezentacija stigla do četvrtog mesta.
Na prošlom Mundijalu su Portugalci stigli do plasmana u četvrtfinale, gde je ova reprezentacija eliminisana od Maroka, što je svakako bilo veliko iznenađenje.
Nakon tog Mundijala, novi selektor Portugalaca je postao Roberto Martinez, koji je u prethodnom periodu sedeo na klupi Belgije, i kako sada stvari stoje deluje da je to bio pravi potez.
Nekadašnji šampion Evrope je blistao u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, pa je tako Portugal jedina selekcija koja je uspela da dođe do maksimalnog broja bodova, i to pošto su Ronaldo i drugari na deset odigranih mečeva ostvarili isto toliko trijumfa, uz fenomenalnu gol razliku 36:2.
Jedina dva pogotka je Portugal primio na svom stadionu od Slovačke, kada je bilo 3:2, pa ako uzmemo u obzir ove kvalifikacije, utisak je da je ova reprezentacija jedan od glavnih favorita za naslov prvaka Evrope.
Nažalost, u poslednjem pripremnom duelu pred Evropsko prevenstvo koje će za svega par dana početi u Nemačkoj, ova selekcija je doživela poraz od Hrvatske, a taj duel je završen rezultatom 1:2, uz napomenu da je Roberto Martinez dosta kombinovao na tom susretu, i nema sumnje da se prave partije ovog tima očekuju na početku EURA.

Irska: Meč u kome Irci nemaju šta da izgube!

Irci se nisu proslavili u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje će za nekoliko dana početi u Nemačkoj, a na kraju je ova selekcija u svojoj kvalifikacionoj grupi završila na četvrtom mestu na tabeli uz samo šest bodova, što je zaista premalo.
Ruku na srce ni sama grupa nije bila nimalo laka, i odmah je bilo jasno da će na prva dva mesta završiti selekcije Francuske i Holandije, što i jeste bio slučaj. Ipak, očekivala se borba za treću poziciju sa Grčkom, mada je nekadašnji šampion Evrope na kraju kvalifikacijama imao čak sedam bodova viška u odnosu na Irce, ali su i Grci ostali bez plasmana na Evropsko prvenstvo, pošto je ova selekcija eliminisana od Gruzije u finalu baraža, nakon slabijeg izvođenja jedanaesteraca.
Inače, Irci su u kvalifikacijama odigrali osam mečeva i ostvarili samo dva trijumfa, i to oba protiv slabašnog Gibraltara, i doživeli čak šest poraza, pa se više od četvrte pozicije na tabeli nije ni moglo očekivati.
Poslednje veliko takmičenje na kom je selekcija Irske učestvovala bilo je Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj, kada je ova selekcija stigla do plasmana u osminu finala.
Tri puta do sada je ova selekcija učestvovala na Mundijalima, i sva tri puta su Irci zanimljivo uspeli da dođu do plasmana u nokaut fazu, a najveći uspeh datira iz 1990. godine, kada je ova reprezentacija na Mundijalu u Italiji uspela da dođe do plasmana u četvrtfinale.
Od kraja kvalifikacija Irska je odigrala nekoliko mečeva prijateljskog karaktera, pa je tako ova selekcija krajem marta uspela da remizira protiv veoma jake selekcije Belgije, kada nije bilo pogodaka.
U poslednjem zvaničnom meču koji su Zeleni odigrali savladana je veoma kvalitetna selekcija Mađarske sa 2:1, uz podatak da su Irci do trijumfa došli nakon gola Parota u drugom minutu sudijske nadoknade.
Za kraj, poslednji međusobni susret između Portugala i Irske je odigran pre tri godine u Dablinu, u sklopu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru, a taj susret je završen bez pobednika, ali i bez golova.
Šire posmatrano, utisak je da Portugalcima baš i ne odgovara Irska kao protivnik, pošto je na dosadašnjih osam međusobnih mečeva nekadašnji šampion Evrope ostvario tri trijumfa, isto toliko puta je bilo nerešeno, a dva puta su slavili Irci.

Naš predlog

Smatramo da će Portugalci od prvog minuta nametnuti svoj ritam i relativno brzo doći do vođstva, pa vam predlažemo da se usmerite fokus na prelaz 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.75.

Vrlo je moguće da nas očekuje prava goleada, pošto Portugalci žele da se iskupe svojim navijačima za nedavni poraz od Hrvatske, dok Irska, kao što smo već napomenuli nema šta da izgubi, pa vam savetujemo da se oprobate sa igrom 4+ za koju je kladionica Meridianbet odredila koeficijent 2.24.

Za kraj, iz potpuno istog razloga vam savetujemo da okušate sreću sa igrom I2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.24.

Izvor: TIP DANA: Portugal – Irska: Irci po tradiciji znaju da zagorčaju život Portugalu!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*