TIP DANA: Voterford – Šelburn: Težak ispit za lidera na tabeli!

U nedostatku nešto bolje ponude za klađenje, ovog četvrtka smo za vas analizirali jedan duel irskog šampionata, a ovog puta je izbor pao na duel irskog šampionata, u okviru kog će snage odmeriti ekipe Voterforda i Šelburna.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 45 minuta kada će između ostalog početi i svi ostali mečevi ovog kola
.

Voterford: Malo ko je očekivao ovako dobre partije!

Voterford je do sada šest puta dolazio do naslova prvaka Irske, uz konstataciju da je poslednji naslov prvaka ove zemlje osvojen 1973. godine.
Na sve to, ova simpatična ekipa je dva puta osvajala i Kup, a poslednji veliki rezultat je ovaj tim napravio 2017. godine, kada je osvojio drugu ligu Irske.
Veoma zanimljivo je da je Voterford i prošlu sezonu igrao u drugom po kvalitetu rangu irskog fudbala, gde je ova ekipa na kraju zauzela drugo mesto na tabeli uz ogromnih 25 bodova manjka u odnosu na Galvaj, koji je na jedan veoma ubedljiv način stigao do plasmana u prvu ligu, a isto to je uradio i Voterford, uz ambiciju da opstane u društvu najboljih.
Kada se sve sabere i oduzme, deluje da ni oni najveći optimisti nisu mogli da pretpostave da će ova ekipa pružati ovako dobre partije u ovogodišnjem izdanju irskog šampionata, a sasvim sigurno je najbolji pokazatelj za to i trenutno fantastično četvrto mesto na tabeli uz isti broj bodova kao i trećeplasirani Šamrok, pa kako sada stvari stoje deluje da će se Voterford do kraja prvenstva boriti za plasman na tu treću poziciju, koja na kraju donosi plasman u kvalifikacije za Ligu konferencija.
Na poslednjih pet mečeva u prvenstvu najprijatnije iznenađenje je ostvarilo tri trijumfa, uz dva poraza, uz napomenu da su pobede ostvarene na domaćem terenu, a oba poraza su se desila na strani.
U prošlom kolu je Voterford slavio na svom stadionu protiv Slajga, a bio je to jedan fenomenalan meč na kom je domaća ekipa uspela da postigne čak četiri pogodaka, ruku na srce i primi jedan, a nećemo preterati ukoliko izustimo da taj taj trijumf domaćina mogao da bude i ubedljiviji.
Kada smo već pomenuli partije na domaćem terenu, do sada je četvrtoplasirani tim na tabeli odigrao deset mečeva na svom stadionu i ostvario pet trijumfa, dva remija i tri poraza, ali uz napomenu da je Voterford na četiri poslednja meča na svom terenu ostvario isto toliko trijumfa, i sigurno je da Šelburn očekuje veoma težak zadatak, međutim, treba istaći da je lider na tabeli trenutno i najbolji gost u ligi, pa sve ukazuje na to da nas očekuje jedan zaista sjajan duel.

Šelburn: Može li Šelburn da ostane prvi i posle ovog kola?

Šelburn je osnovan davne 1985. godine, a do sada je ovaj klub čak trinaest puta dolazio do naslova prvaka Irske, uz konstataciju da je poslednji put to bio slučaj još 2006. godine.
Na sve to moramo dodati i deset trofeja u Kupu, pa je jasno da se radi o jednom od najtrofejnijih irskih klubova.
Prošlu sezonu je ova ekipa završila na četvrtom mestu na tabeli uz dvanaest bodova manjka u odnosu na Šamrok koji je stigao do novog naslova prvaka.
Primarni cilj pred početak ove sezone je bila borba za šampionsku titulu, a kada se podvuče crta deluje da navijači Šelburna imaju baš dosta razloga za zadovoljstvo.
Naime, u ovom trenutku se nekadašnji šampion Irske nalazi na sjajnom prvom mestu na tabeli uz dva boda viška u odnosu na drugoplasirani Deri Siti, koji ima čak i meč viška, pa ukoliko lider na tabeli slavi na zaostalom susretu povećaće svoju bodovnu prednost na pet bodova viška, što ne bi bila nimalo naivna bodovna zaliha, pogotovu za prvenstvo poput irskog.
Na poslednjih pet mečeva u elitnom rangu irskog fudbala Šelburn je ostvario čak četiri trijumfa uz samo jedan poraz i to na svom stadionu protiv Slajga kada je bilo 1:2.
Inače, moramo pomenuti da na klupi Šelburna sedi bivši fudbaler Čelsija Demijen Daf i njemu se mora odati priznanje, pošto su njegovi puleni do sada ubedljivo najviše prikazali, a do sada je lider na tabeli ostvario jedanaest trijumfa, sedam remija i samo tri poraza.
U prošlom kolu su puleni trenera Dafa slavili na svom stadionu protiv poslednjeplasiranog Dandlika, a taj meč je završen rezultatom 1:0.
Inače, kada se radi o partijama na gostovanjima, do sada je lider na tabeli odigrao deset mečeva na strani i doživeo samo jedan poraz, uz pet trijumfa, ali i četiri remija.
Poslednji međusobni susret između Šelburna i Voterforda je odigran pre nešto manje od mesec dana, kada je Šelburn slavio sa minimalnim rezultatom na svom terenu.

Naš predlog

Sva je prilika da nas očekuje jedan veoma zanimljiv susret, a pre svega, mišljenja smo da Šelburn neće tako lako prosuti sve ono što je gradio čitavim tokom šampionata, pa blagu prednost dajemo ovoj ekipi i savetujemo vam da okušate sreću sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.34.

Kako sada stvari stoje, uopšte nije isključeno da nam ovaj duel između četvrtoplasirane i prvoplasirane ekipe na tabeli donese dosta pogodaka, pa vam toplo preporučujemo da se fokusirate na igru 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.27.

Za kraj, možda i najrealnije je da će i jedni i drugi uspeti da postignu makar po jedan pogodak na ovom duelu, pa predlažemo igru GG uz kvotu 1.98 u Meridianu.

Izvor: TIP DANA: Voterford – Šelburn: Težak ispit za lidera na tabeli!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*