TIP DANA: Nemačka – Mađarska: Domaćin overava plasman u nokaut fazu!

Već od srede nas očekuju mečevi drugog kola Evropskog prvenstva koje se uveliko igra u Nemačkoj, a ovog puta smo za vas pripremili susret između Nemačke i Mađarske, koji se igra na MHP Areni u Štutgartu.
U prvom kolu je domaćin turnira odigrao odličan meč i više nego ubedljivo savladao Škotsku sa 5:1, dok su Mađari možda i očekivano poraženi od Švajcaraca, rezultatom 1:3.
Početak ovog susreta je zakazan za 18 časova.

Nemačka: Pobeda donosi plasman u nokaut fazu!

Deluje da Nemci nisu mogli da zamisle bolji start šampionata, pošto su Panceri u prvom kolu odigrali jedan od svojih najboljih mečeva u poslednjih desetak godina i bez većih problema savladali selekciju Škotske, a taj duel je završen rezultatom 5:1. Već posle prvih devetnaest minuta igre na semaforu je stajalo 2:0, nakon što su Virc i Musijala postigli golove, a pred kraj prvog dela igre su Škoti ostali i sa igračem manje nakon jednog neopreznog starta, a da stvari budu još gore, taj kontakt se desio u šesnaestercu, pa Havercu nije preostalo ništa drugo nego da postigne pogodak sa bele tačke.
Praktično, pitanje pobednika je bilo rešeno već posle prvog dela igre, a u nastavku smo videli još tri gola.
Prvo je domaćin turnira povećao na 4:0, da bi nakon toga Škoti postigli počasan pogodak, zapravo to je bio autogol Ridigera, a konačnih 5:1 postavio je Emre Čan u trećem minutu sudijske nadoknade.
Proteklih dana u nemačkim medijima je bilo puno optimističnih tekstova, gde se Nemcima predviđa plasman u veliko finale, međutim, Nagelsman je izjavio da ekipa ide korak po korak, uz konstataciju da je meč sa Mađarima prvo veliko finale, pošto pobeda evidentno donosi plasman u narednu fazu.
Deluje da je ta pobeda u prvom kolu možda mogla da bude i ubedljivija, ali je logično zašto su Nagelsmanovi puleni nakon 3:0 iz prvog dela igre pomalo spustili gas.
Inače, pred početak Evropskog prvenstva Panceri su odigrali pripremni duel protiv Grčke na kom je ova selekcija praktično jedva stigla do trijumfa i to pošto je taj duel završen rezultatom 2:1, a pobedonosni pogodak delo je rezerviste Grosa u 89. minutu susreta.
Pre toga je nekadašnji šampion sveta imao dosta problema i na svom stadionu protiv Ukrajinaca, a taj duel je završen bez pobednika ali i bez pogodaka.
Na prethodnih nekoliko velikih turnira se Panceri nimalo nisu proslavili, pa je sigurno da svi fudbaleri ove selekcije imaju ogroman motiv na ovom turniru, i barem za sada, utisak je da je Nemačka uz Englesku i Francusku glavni kandidat za naslov prvaka.
Ako se malo osvrnemo na međusobne mečeve između Nemačke i doći ćemo do zaključka da Panceri na tri poslednja međusobna susreta nisu uspeli da savladaju Mađare, i to pošto je dva puta bilo nerešeno, a jednom je slavila mađarski nacionalni tim, i to baš u poslednjem duelu između ove dve selekcije, koji je odigran u Lajpcigu, u sklopu Lige nacija, kada je bilo 0:1.
Za kraj, Julijen Nagelsman nema problema sa odsutnim fudbalerima, i očekuje se da na teren istrče istih jedanaest fudbalera koji su započeli i duel protiv Škota na premijeri Evropskog prvenstva.

Mađarska: Mogu li Mađari da iznenade Nemce?

Mađarska se na Evropsko prvenstvo plasirala nakon fenomenalnih partija u kvalifikacijama, gde je ova selekcija zauzela prvo mesto na tabeli ispred Srbije.
Na osam odigranih mečeva Mađarka sa je ostvarila šest trijumfa, uz dva remija, a na sve to moramo ponoviti da je ova selekcija dva puta bila bolja od Srbije, pa se mora reći da je to prvo mesto na tabeli bilo u potpunosti zasluženo.
Jedan od najzaslužnijih ljudi za preporod Mađara je trener Marko Rosi, koji je od kako je preuzeo ovu selekciju značajno podigao nivo igre. Prva zvezda je naravno Soboslaj, koji čitave sezone igra na veoma visokom nivou, a moramo pomenuti još i Orbana i Salaja.
Na premijernom meču na Evropskom prvenstvu, izabranici selektora Rosija su odmerili snage protiv selekcije Švajcarske, koja u poslednje vreme ima daleko više iskustva na velikim takmičenjima za razliku od Mađara, i glavni utisak je da je to najviše i došlo do izražaja. Naravno, moramo pomenuti da su Mađari odigrali zaista loše u prvom delu igre, koji su Sajdžije završile u svoju korist (0:2), a na kraju je bilo 1:3, uz napomenu da su Švajcarci treći gol na tom meču postigli u trećem minutu sudijske nadoknade, i to baš kada su Mađari silovito pritiskali ka golu ove reprezentacije.
Iskreno, očekivali smo dosta više od Mađarske na prvom meču na turniru, mada treba pomenuti i to da iskusni Švajcarski zaista retko gube na startu velikih takmičenja. Ono što je zapravo možda i najgore što će puleni selektora Rosija morati da se vade već u drugom kolu protiv dosta kvalitetnijih Nemaca, a na sve to su Panceri i domaćini turnira, pa je za očekivati da bez većih problema prođu grupu, ali i nažalost i da slave na ovom duelu.
Inače, u pripremnom periodu su Mađari odigrali nekoliko veoma zanimljivih duela, pa je tako ova selekcija poražena od Irske i od Švajcarske, dok je jedini trijumf ovaj tim ostvario na domaćem terenu protiv ne preterano kvalitetnog Izraela. Utisak je da Mađarima Nemci u poslednje vreme i te kako odgovaraju kao protivnici, pošto je ova selekcija kao što smo već napomenuli vezala tri duela bez poraza protiv Pancera, ali kada se sve sabere i oduzme, deluje da bi možda bilo i previše kada bi puleni Marka Rosija slavili na MHP Areni u Štutgartu, koja će biti ispunjena do poslednjeg mesta, a pogotovu nakon blistave partije Nemaca na startu šampionata.

Naš predlog

Po našem mišljenju bi sve osim trijumfa Nemaca pred svojim navijačima bilo ravno senzaciji, a pored toga smo mišljenja da će domaćin turnira kao i protiv Škota od prvog minuta krenuti silovito ka golu Mađara, zbog čega vam hrabro preporučujemo da okušate sreću sa prelazom 1-1 za koji je kladionica Maxbet pripremila koeficijent 1.78.

Pre svega nas očekuje jedan veoma efikasan duel, pošto je sigurno da će i Mađari imati šta da ponude, ali i dalje je naše mišljenje da se oni neće previše pitati na ovom duelu, i topla preporuka je igra 4+ koju kladionica Maxbet plaća sa kvotom 2.30.

Za kraj, najrealnije je da će Panceri postići dva ili više pogotka, a ovog puta ćemo biti još hrabriji pa ćemo se usuditi da za vas prognoziramo i igru D3+, a sve to uz fenomenalnu kvotu 2.05 u Maxbetu.

Izvor: TIP DANA: Nemačka – Mađarska: Domaćin overava plasman u nokaut fazu!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*