TIP DANA: Slovenija – Srbija: Orlovi nadleću Alpe i vrebaju plen u vidu tri boda!

U četvrtak nas na Evropskom prvenstvu očekuju tri izuzetno zanimljiva susreta, a za vas smo ovog puta pripremili meč koji će biti odigran na Alijanc Areni u Minhenu, gde će snage odmeriti selekcije Slovenije i Srbije.
U prvom kolu je Slovenija remizirala protiv Danske, dok su Orlovi tesno poraženi od Engleza, a od ovog duela će u mnogome zavisiti sudbina i jednih i drugih na ovom EURU.
Početak meča je zakazan za 15 časova.

Slovenija: Sjajna partija protiv Danaca!

Slovenija je od osamostaljenja uspela da dođe do plasmana na tri velika takmičenja. Prvo u nizu bilo je Evropsko prvenstvo 2000. godine, gde su Zlatko Zahovič i drugari na kraju ispali u grupnoj fazi, iako je ova selekcija na tri odigrana susreta dva puta remizirala uz jedan poraz.
Sigurno je da si svi sećamo onog meča između Jugoslavije i Slovenije kada su puleni Srećka Kataneca vodili sa 3:0, ali su Plavi uspeli da se vrate preko Miloševića i Drulovića, pa je na kraju bilo 3:3.
Sledeći plasman na veliko takmičenje desio se dve godine kasnije i to na Mundijalu u Japanu i Južnoj Koreji kada je ova selekcija ponovo eliminisana u grupnoj fazi, ali su Slovenci ovog puta na tri odigrana meča doživeli isto toliko poraza.
Najzad, Slovenija je svoj poslednji nastup na velikim takmičenjima ostvarila još 2010. godine, na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, i kao i u dva dosadašnja puta ponovo ova reprezentacija nije uspela da dođe do plasmana u nokaut fazu, i to pošto je Sloveniaj u svojoj grupi zauzela treće mesto sa skorom od jednog trijumfa, poraza i remija, i bez ikakve sumnje je to bio najbolji nastup do sada ove selekcije na velikim takmičenjima.
Nakon čak 14 godina Slovenija je ponovo izborila plasman na veliko takmičenje, i to pošto je ova selekcija ja kraju kvalifikacija završila na drugom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i prvoplasirana Danska, pa je utisak da se plasman na EURO niti jednog trenutka nije ni dovodio u pitanje.
Na deset odigranih mečeva ova selekcija je ostvarila sedam trijumfa, jedan remi i dva poraza, a na kraju su Sloveni imali četiri boda viška u odnosu na trećeplasiranu Finsku.
Voljom žreba Slovenija i Danska su odmerili snage i u prvom kolu Evropskog šampionata u Nemačkoj, a izabranici Matjaža Keka su odigrali jedan dosta dobar meč u kom na kraju nije bilo pobednika, pošto je taj duel završen rezultatom 1:1. Sve ovo nam govori da će ovaj duel protiv Srbije biti odlučujući za Josipa Iličića i drugare, pošto bi Slovenci ukoliko pobede na ovom susretu praktično i definitivno obezbedili plasman u nokaut fazu.
Neće to naravno biti nimalo lak zadatak, ali moramo pomenuti da je do sada Srbija samo jednom bila bolja od Slovenije u zvaničnim mečevima, i to u prošlom izdanju Lige nacija, kada je na stadionu “Rajko Mitić” srpski nacionalni tim slavio sa ubedljivih 4:1.
Na svim ostalim mečevima je ili Slovenija pobedila, ili nije bilo pobednika, a poslednji međusobni susret je završen rezultatom 2:2.

Srbija: Može li Srbija posle 24 godine do plasmana u nokaut fazu EURA?

Orlovi su sa velikim ambicijama došli na Evropsko prvenstvo, a zanimljivo je da je ovo prvi put posle 24 godine posta da naš nacionalni tim gledamo na završnom turniru EURA.
Poslednji put je to bio slučaj još 2000. godine, kada je Srbija nastupala pod imenom Jugoslavija, a zanimljivo je da je i tada naš nacionalni tim bio u grupi sa Slovenijom. Ove dve selekcije su se sastale odmah na startu turnira, i bio je to jedan spektakularan duel na kom smo videli čak šest pogodaka, a na kraju je bilo 3:3. Junak tog duela bio je Savo Milošević koji je postigao dva pogotka, ali ne treba zaboraviti ni veliki doprinos Ljubinka Drulovića koji je postigao pogodak i zabeležio asistenciju.
Posle toga je Jugoslavija bila bolja od Norvežana, a kasnije izgubila od Španaca sa 4:3, što je bilo dovoljno za plasman među osam najboljih evropskih ekipa. Nažalost, tim koji je u tom trenutku predvodio Vujadin Boškov je doživeo pravu katastrofu u četvrtfinalu od Holandije, koja je pred svojim navijačima slavila slavila sa više nego ubedljivih 6:1.
Od tada je Srbija uspela da dođe do nekoliko plasmana na Mundijalima, međutim, veoma je zanimljivo da od tada ova selekcija niti jednom nije uspela da prođe u nokaut fazu na velikim takmičenjima, što je bez ikakve sumnje veoma zabrinjavajući podatak.
Kao što smo to već dosta puta pominjali, Orlovi nisu blistali u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, ali se na kraju piše samo rezultat, a on nam govori da je ova selekcija uspela da konačno dođe do plasmana na završni turnir. U odlučujućem susretu puleni Dragana Stojkovića su na svom stadionu remizirali protiv Bugarske sa 2:2, što je bilo dovoljno da se srpski nacionalni tim posle 24 godina domogne plasmasna na završni turnir.
Piksi je napravio nekoliko iznenađenja na spisku, međutim startna postava se nije previše promenila pa se i dalje najviše očekuje od Mitrovića i Vlahovića, dok je i dalje utisak da Orlovi imaju ogromnih problema u zadnjoj liniji tima, ali i u veznom redu.
U prvom meču na EURU Srbija je ostvarila dosta dobar utisak protiv Engleza, koji po mnogim mišljenjima slove i za glavnog kandidata za osvajanje Evropskog prvenstva, a na tom meču je Gordi Albion slavio sa minimalnim rezultatom golom sjajnog Belingema u ranoj fazi susreta.
Ruku na srce, nisu Orlovi imali neke velike prilike za postizanje pogotka, ali se htenje i borba ne može osporiti, uz napomenu da to nije bilo dovoljno da se savlada tako dobra selekcija poput Engleske.
Nažalost, na tom duelu se povredio Filip Kostić i selektor Srbije na njega neće moći da računa do kraja prvenstva, a njegovo mesto u startnoj postavi će po svemu sudeći zauzeti Filip Mladenović, koji je protiv Engleza odigrao na veoma visokom nivou.
Za kraj, Srbija se nije do sada previše proslavila u međusobnim mečevima protiv Slovenije, pa ako na sve to dodamo da je ovaj duel i odlučujući po pitanju plasmana u nokaut fazu, utisak je da Orlovi imaju zaista ogroman motiv da konačno dođu do trijumfa na EURU posle čak 24 godine posta.

Naš predlog

Pre svega, smatramo da će i jedna i druga ekipa dati sve od sebe da dođe do trijumfa na ovom duelu, a sve to nam potencijalno može doneti dosta pogodaka na obe strane, pošto je odbrana slabiji deo i jednog i drugog tima, pa vam zbog svega toga savetujemo da se fokusirate na igru GG za koju je kladionica Maxbet pripremila koeficijent 1.93.

Iz istog razloga vam preporučujemo da se oprobate i sa igrom 3+ koju kladionica Maxbet plaća sa kvotom 1.95.

Za kraj, radi se o dve reprezentacije približno istog kvaliteta, a pomenuli smo već da Srbiji, nikako ne leži Slovenija. Ipak, partija protiv favorizovane Engleske daje nadu Orlovima, a računica je na kraju krajeva i jasna, pošto pulenima Dragana Stojkovića Piksija samo pobeda ostavlja kakvu takvu nadu da bi ovaj tim na kraju mogao da dođe do plasmana u nokaut fazu. Vreme je za prvi trijumf ove selekcije još od 2000. godine, kada je Srbija nastupala pod imenom Jugoslavija pa vam toplo preporučujemo da se oprobate sa dvojkom za koju je kladionica Maxbet pripremila koeficijent 1.78.

Izvor: TIP DANA: Slovenija – Srbija: Orlovi nadleću Alpe i vrebaju plen u vidu tri boda!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*