TIP DANA: Sirijus – Malme: Sirijus u poslednje vreme blista na svom terenu, ali Malme je Malme!

U petak je veoma zanimljiva ponuda za klađenje, a u moru interesantnih mečeva za vas smo ovog puta analizirali duel švedskog šampionata, i to meč između Sirijusa i Malmea.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 19 časova
.

Sirijus: U poslednje vreme Sirijus blista na domaćem terenu!

Sirijus do sada nije imao previše uspeha u švedskom šampionatu, a onaj najveći desio se naravno u drugoj ligi, i to 2016. godine, kada je ova simpatična ekipa osvojila prvo mesto i naravno stigla do plasmana u Alsvenskan.
Bila je to jedna veoma uspešna sezona za Sirijus, pošto je na kraju ova ekipa stigla do sjajnog sedmog mesta na tabeli, a ono što je najvažnije je da je izbegnuta bilo kakva borba za opstanak.
Ako bacimo pogled na poslednjih sedam sezona, uglavnom su fudbaleri Sirijusa na kraju završavali na sredini tabele, a prošle sezone je ova ekipa stigla do odličnog osmog mesta na tabeli, i iz ove perspektive gledano, deluje da je samo pitanje trenutka kada će se ova ekipa uključiti u borbu za plasman u neko od evropskih takmičenja.
I pored toga, primarni cilj će opet biti opstanak u društvu najboljih, a u ovom trenutku se izabranici Kristera Matijasona nalaze na devetom mestu na tabeli, uz pet bodova viška u odnosu na najugroženije timove i kada se podvuče crta, utisak je da svi navijači ove simpatične ekipe mogu da budu i više nego zadovoljni sa dosadašnjim tokom sezone.
Na poslednjih pet susreta u elitnom rangu švedskog fudbala, ova ekipa je ostvarila dva trijumfa, isto toliko poraza i samo jedan remi.
U prošlom kolu je Sirijus odigrao dosta dobar meč na svom stadionu protiv GAIS-a, koji je savladan sa 3:1, a bila je to druga uzastopna pobeda na domaćem terenu, pošto je pre toga nekadašnji osvajač druge švedske lige demolirao ekipu Norčepinga sa 5:1, pa dolazimo do podatka da je Sirijus na dva poslednja meča na svom stadionu postigao ukupno osam pogodaka i zabeležio dve ubedljive pobede.
Ako se osvrnemo na međusobne mečeve između Sirijusa i Malmea, na poslednjih pet je Malme ostvario četiri trijumfa, jednom je bolji bio Sirijus, a sve to su uglavnom bili mečevi sa velikim brojem pogodaka i čini se zaista da nas nešto slično očekuje i večeras.

Malme: Pobeda za miran san!

Malme spada u red najtrofejnijih švedskih klubova, a do sada je ova ekipa čak 26 puta dolazila do naslova prvaka ove zemlje. Pored toga, ovaj klub je šesnaest puta osvajao i švedski Kup, a oni nešto stariji ljubitelji fudbala se sasvim sigurno sećaju i finala Lige šampiona iz 1979. godine u kom je Malme na Olimpijskom stadionu u Minhenu poražen od Notingem Foresta, rezultatom 1:0.
Prošla sezona je bila i te kako uspešna za švedskog velikana, koji je stigao do naslova prvaka ove zemlje, ali i do trofeja u Kupu, i sve to znači da ovu ekipu uskoro očekuje početak kvalifikacija za Ligu šampiona, gde će Malme odmeriti snage protiv Klaksvika, i sigurno je da je švedski predstavnik veliki favorit u tom dvomeču, a ta pobeda bi između ostalog pored plasmana u narednu fazu kvalifikacija za Ligu šampiona, donela i direktan plasman u grupnu fazu Lige konferencija, pa ne moramo ni pominjati od kakve će važnosti za ekipu Malmea biti taj meč u utorak.
Upravo zbog toga aktuelni šampion Švedske svoj meč ovog kola igra u petak, a rival će biti i te kako neugodni Sirijus, sa kojim ruku na srce Malme u poslednje vreme izlazi lako na kraj.
Na poslednjih pet mečeva u elitnom rangu švedskog fudbala izabranici Henrika Ridstroma su ostvarili tri trijumfa, jedan remi i jedan poraz.
U prošlom kolu je jedan od najtrofejnijih švedskih klubova poražen na gostovanju kod Mjalbija, kada je bilo 2:1, a u ovom trenutku se Malme nalazi na prvom mestu na tabeli uz četiri boda viška u odnosu na drugoplasirani Jurgorden, koji će kako sada stvari stoje i ovog puta biti glavni konkurent Malmeu u borbi za naslov prvaka.
Kada su u pitanju partije na gostovanjima, do sada je lider na tabeli Alsvenskana odigrao osam mečeva na strani i ostvario četiri trijumfa, uz dva remija i isto toliko poraza, a podatak koji bi možda mogao da zabrine sve navijače Malmea je da je njihova omiljena ekipa poslednji trijumf na strani ostvarila pre više od dva meseca, kada je Geteborg savladan sa 0:3.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, ekipa Sirijusa u poslednje vreme igra perfektno na domaćem terenu, pa smo mišljenja da je najmanje što ovaj tim na ovom duelu protiv Malmea može da uradi, a to je da postigne makar jedan pogodak, zbog čega vam savetujemo da okušate vašu sreću sa igrom D1+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.42.

Ipak, smatramo da će Malme pokazati zašto se trentutno nalazi na prvom mestu na tabeli, pa vam predlažemo da odigrate 2, za koju je kladionica Meridianbet odredila koeficijent 1.54.

Za kraj, sva je prilika da nas očekuje jedan i te kako efikasan meč, pa vam predlažemo da da se oprobate sa igrom GG3+ za koju je Meridianbet odredio sjajnu kvotu 1.83.

Izvor: TIP DANA: Sirijus – Malme: Sirijus u poslednje vreme blista na svom terenu, ali Malme je Malme!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*